Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Dolgor 5. 10. 2017 17:30

Podle toho testu monitorů soudím, že je celkem snadný koupit z hlediska fotografa šunt. Mám v kanclu úplně nový tento: https://www.czc.cz/benq-bl2420pt-led-mo ... 18/produkt
Neprošel skoro žádným z těch testů, u černých čtverců je vidět jen poslední řada, u bílých dokonce jen první obrázek, gradienty vycházejí na nedostatečný color depth atd. Hrál jsem si s nastavením ve Windows i OSD, nahrál aktuální ovladače, nemá to žádný efekt. Je to na kancelářskou práci a nejdůležitější je rozlišení a ergonomie bez únavy a v tom vyhovuje. Na fotky teda nevím nevím. Předtím jsem měl nějaké full HD IPSko od LG, tenhle typ testů z větší části zvládalo, ale okometricky zobrazení nedosahovalo toho, co mám doma, navíc blikal.

Moje domácí 6,5leté Eizo S2243W prochází skvěle a určitě mi ještě několik let vydrží. Je to hobby photo model s 95 % Adobe RGB, stál 14 tis. Jak tak koukám po okolí na monitory jiných značek, nejspíš bych si tehdy musel koupit monitor jiné značky v podobné ceně, protože levnější modely mají různé vady kvůli kterým bych je už vyměnil a ve výsledku by mě to vyšlo cenově stejně nebo ještě hůř než s Eizem.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 5. 10. 2017 17:56

To je monitor na kancelářskou práci nebo maximálně CAD/CAM a ne na zpracování fotografií, za ty peníze bych nečekal zázraky.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 5. 10. 2017 18:08

Radek71 píše:Ja to uplne vidim, jak zkousi knspiratori tri dny tema dvouma kladivama co tam mel (mam od iluminatu detailni seznam toho co mel v pokoji) rozbit v labu sklo v okne a jak jim to nejde a tak udelaji mem o hurikanu. Kdyz jsem slysel ty davky, se slzou v oku jsem si zavzpominal na moji kratkou karieru s MG42, proste zlaty dvadesatky.

Já nevěděl, že už je "konspirační teorie" i na toto téma... Každopádně na téma, co lze pronést do pokoje v 4-5* by mohl mít nějaké pěkné historky pemar. Ten cestuje furt :-D Jinak já si pamatuju, jak sem dorazil s obrovskym kufrem do Crown Plaza v Bangalore, tam trojitý rámy, už první řval jak blázen. V tu chvíli proti mě rychle vyráží dva indové a já se děsim toho, že to tam budu otvírat. No jak přišli, tak se strašně omlouvali, že mi s tím těžkým kufrem nepomohli hned z auta, ale musel jsem sám metr skrz rám (ke kterému mi ho dovezl řidič) a kam že to chci odvézt. Jediný, kde si pamatuju, že někdo řešil co a v jakym množství vozíme do pokoje byl King David v Jerusalemu, kde se dokonce ptali, proč mam v kufru tři notebooky a že by to mohl být problém na cestě zpátky na letišti (jeden by kolegyně, co se jí dva do kufru nevešly).

-- 5. 10. 2017 19:11 --

bob222 píše:
Radek71 píše:No z tech 2cl co jsme si nalil vcera jsem rano s mrtvou muskou 1cl vyleval. Takze po kvapkach to opravdu je.

No to máš z toho že to do seba lámeš po krígloch, keby si hneď nalial 1cl, nemáš problém a zbytok by sa do rána odparil.

Já mam teď dilema - došel mi rum a nevim, jaký si koupit... Ale chci něco přijemnýho na večerní relax, prohlížení fotek, koukání z okna. Žádnýho námořnickýho zabijáka.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 5. 10. 2017 18:27

Kup si tuzemák, prý je docela zdravej.... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 5. 10. 2017 18:31

Ono se to liší země od země, ale prohlídky před vstupem do 5* hotelů jsou opravdu v Indii běžné, měli tam špatné zkušenosti s teroristy, kontrolují i auta. V Asii nebo Austrálii je to o něco volnější. Ale v principu mne to neruší, je to jako prohlídky na letišti, jen mne to obtěžuje časově, ubírá mi to po příletu spolu s check-inem z těch pár hodin na spánek v normální posteli. Obrana před fanatikem je ale skoro nemožná, co si budeme povídat.

To pití by mne zajímalo, pomalu mi dochází a také nevím co. Měl jsem docela dobrý gruzínských koňak, ale ten nechci, mám docela rád hruškovici, calvados i cognac, nebo nějaký rum. Asi se rozhodnu spontánně, z Indie dopíjím nějaký rum s mnichem a je to příjemné pití.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod golem2 5. 10. 2017 18:41

Ja som tu bol inspirovany na nakup prveho rumu, že ochutnam. A kupil som English harbour. Zachutil mi a teraz cucam Malecon. Mne chuti, co sa tyka rumu som zaciatocnik. Ale dajte mi pol hodinu, pogooglim a napisem nejake poznatky, ako ze ktora znacka je naj, ako a z coho ho treba pit, teplotu napoja a podobne skusenosti, ktore sa nadobudnú dlhodobym užívaním.
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 5. 10. 2017 18:42

Tak predstava, ze nekde utracim v prumeru 17000 USD mesicne, mam 60m2 apartman zdarma a jezdim tam 7 let a pri kazdem prijezdu mi zrentgenuji zavazadla neni asi pro nekoho od veci. A jako vzdycky, muze se stat ze mi neprojde naostrenej hreben a muze se stat, ze mi tam personal pomuze nanosit 300kg hnoje a tri svazane pigmeje. Jak rikal kolega “jaktoze ti volal, kdyz je na Slovensku a tam neni mobilni signal”. Proste nekde slysel, ze Slovensko je kopcovite a mobilni operatori moc nefunguji a zbytek si vykombinoval, protoze je chytrej a neni ovce. Proto mi ze Slovenska nemohl nikdo volat. Bob promine.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 5. 10. 2017 18:55

Slovensko je fajn destinace, příroda, lidi, všechno dohromady.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod GreatWhite 5. 10. 2017 18:57

Když dokázal Bush s bráchou podminovat nepozorovaně dvojčata, nechápu proč by nějaký týpek nedokázal pronést na hotelový pokoj pár sapiků s náboji ;)
GreatWhite
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek71 5. 10. 2017 19:14

Na Slovensku jsou fajn lidi, ale jenom na ulici a v prirode. Ne v hospode nebo hotelu apod. Treba personal lanovyho centra, to je jak ranny devadesatky. Chlap rika: “jak dlouho ten okruh bude trvat, my trochu spechame”. Odpoved “jak kdo, tak pul hodiny az 3/4” a asi po hodine ta 17 holka prisla k tomu fotrovi co s deckem dosel to kolo a vracel uvazky a houkla na nej “jste rikal, ze spechate, ne?”.... Nebo recepcni, stoji tam fronta lidi a nejaka cizinka vysirala ze “only two otomans on the room” a kdyz odesla, tak recepcni vola dozadu na nejakou kolegyni “ta kraaava tu byla zase”. To fakt uz jinde videt neni.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 5. 10. 2017 19:32

No fajn, tak kam jinam?
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 5. 10. 2017 19:39

No na Slovensko. Kdyz si nastavis ocekavani, tak je vsechno OK. Ale pokud nechces nastavovat slovensky personal, tak Rakousko. Ja jsem si zvykl na auto, takze letecky zajezdy me nelakaji. Za 4 hodiny autem jsem uprostred Alp, to mi staci.

-- 5. 10. 2017 20:43 --

A de facto jsem se po 20ti letech vratil do CZ. Ted jsem byl v Orlickejch a dobry. Sumava dobry. Beskydy dobry. Ja dlouho nevydrzim, tri noci max. Co nemusim je jizni morava, Palava apod.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 5. 10. 2017 19:47

Proč ne Palava nebo Jižní Morava?
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 5. 10. 2017 19:51

Malo jehlicnanu, typ krajiny co nemám rad. Vsichni votravuji s vinem apod.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 5. 10. 2017 19:58

pemar píše:Ono se to liší země od země, ale prohlídky před vstupem do 5* hotelů jsou opravdu v Indii běžné...

Tak běžné jsou, ale ještě jsem neviděl, aby kontrolovali někoho s evropským vzhledem. U ostatních je to něco uplně jiného....
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka