Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Puntík 2. 10. 2017 19:02

FOE, jsem rád, že se ti moje přednáška líbila. Ale jak už to tak bývá, nikdo nikdy neřekne všechno. Ale tobě ještě něco prozradím. Pokud bys někdy šel fotit sochy dronem, musíš je napřed obletět hodně zblízka,celou dokola a hlavně se shora, abys z nich sfouknul letitý prach, poněvadž to pak vypadá jako zrnitý povrch. A samozřejmě se pak musí počkat, až prach sedne a fotit až druhým startem. To samozřejmě nikomu a nikde neříkám, nech si to pro sebe také. Děkuji. :D :D

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 2. 10. 2017 19:12

Teda, vy jste dneska samá legrace. Ale ono vás to hnedka přejde, jen co vám řeknu, že jsem včera z kumbálu vytáhnul krabice od fototechniky a začínám je pomalu kompletovat. Celý Nikon půjde z domu, stativ ostatně taky, jelikož jsem ho poslední 4 roky z duše nenáviděl.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 2. 10. 2017 19:23

Petr Luňák píše:V "nasi" malopocetne skupince se fotoaparaty nefotilo. Dokumentaci mel na starost jakysi "nedouk", co to nastrilel na 15 a 200mm, nic mezi.
https://www.facebook.com/pg/melnikdebatuje/photos/?tab=album&album_id=2397222103835513

Zdravim.

Co je proboha ta růžová?
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 2. 10. 2017 19:34

nj, ty fotky vypadají jak z Melnik Pride

Melancholický Trol: kam konvertuješ?
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 2. 10. 2017 19:39

MT: Tohle me taky zajima. U tebe si taky nevybavuju, kam bys mel konvertovat.

Jinak ja ted vybiram mycku a potrebujem televizi, oboje jako nahrada za odesle 10 lete kusy. Tak jsem ted v modu AEG-Bosch-Siemens a LG-Sony-Samsung. Na Miele a Loewe jeste nejsem pemar :-) Kazdopadne tam se hleda nejaky konkretni duvod pro vyber jeste hur nez u Canon/Nikon/Sony/Fuji/Olympus.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 2. 10. 2017 20:04

S Miele jsme neměli žádné starosti, po zabudování funguje a funguje a funguje, takže obvykle člověk ztratí kontakt na servis. U AEG nebo podobných firem se člověk po pár letech s opravářem seznámí, obvykle se ucpe nějaká hadička a odejde nějaký elektronický volič. (Manželkám na mateřské to obvykle nevadí, rády si obvykle s někým popovídají, vadí to jen manželům).

U televize těžko říci, pokud to není akutní, čekal bych na novou normu DVBT2, různé ty konverzní udělátka jsou jen pro zlost. Různé ty LED a zahnuté LED a já nevím co jsou stejně dost o ničem, když ligu mistrů stejně nevysílají a na seriály pro manželku je to celkem jedno.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 2. 10. 2017 20:23

V nedeli odesla mycka. Jeste delame pokus s opravou, ale asi se bude kupovat nova :(
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 2. 10. 2017 20:30

Radek: Nám odešla někdy ve středu, dneska dorazil opravář, vyhodnotil že odešla řídící elektronika a že oprava nemá vzhledem k věku spotřebiče cenu. Tak dneska vybírám novou a vzhledem k tomu, že tady narozdíl od foťáků víceméně nejsou žádné "hard parametry", tak sem si dal deadline zítra 8:00 a něco objednám. Zatim asi vede AEG.

pemar: No ono když si vezmu kolik z těch spotřebičů Miele je vlastně spotřebič jiné firmy v obalu Miele +50-100% k ceně, tak se mi to fakt dávat nechce. A zas takové insider informace nemam. Je jako s tím těma Leica bezzrcátkama, i když tam byl ten nárůst ještě větší.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 2. 10. 2017 20:47

Nejsem si jist, že Miele je spotřebič jiné firmy a pokud je, tak je v jiné kvalitě. U ledniček a praček je rozdíl proti konkurenci technologicky a kvalitativně výrazný, u myček jsem to nezkoumal, ale podle provozních zkušeností bych řekl, že je to dtto. Jinak Miele v Datartu stojí jen o málo více, než AEG, viděl jsem jí i kolem 20 tisíc.

My máme myčku zabudovanou do kuchyňské linky cca 13 let, v provozu 3x až 4x denně, až na Micinu jsou všichni hodně mlsní a žraví. Micina je "jenom" hodně mlsná, takže se ušpiní spousta misek a talířků, žena se snaží všechno aranžovat a servírovat, abychom to nejedli jako v ruském bufetu z papíru, což způsobuje, že myčka u nás jede jako někde v restauraci. Aktuálně peče pro spolužáky dort a sladkosti, protože má narozeniny, aby ukázala, jak je úžasná, a v kuchyni to vypadá jako po výbuchu atomové bomby, ale myčka to umyje (a manželka uklidí zbytek).

Co se kuchyňských spotřebičů týče, hledám nějaký šikovný stroj, co umí sám vařit (zatím mám v hledáčku Thermomix a KitchenAid) a nějaký pořádný odšťavňovač, ale žena mi to torpéduje. Kolega si koupil profi řeznický nářezový stroj a má to jako zlatý hřeb kuchyně.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod feanoor 2. 10. 2017 20:55

Lukáš HE
Mám myčku AEG jedenáctým rokem, funguje nez problému. Příští volba je jasná.
AEG máme i pračku a sušičku, ale zatím jen krátce, tam nehodnotím.
Televizi mám osmičkovou řadu Philips, mám ale závislost na ambilightu. Kdo zná, ten ví :-)) Tím je pro mě výběr TV jednoduchý.
Takže příští TV opět Philips (nejsou to ale už Holanďani).
Btw televize je jediný výrobek, který bych si od Philipsu koupil, se vším ostatním od nich mám špatné zkušenosti...
Naposledy upravil feanoor dne 2. 10. 2017 20:59, celkově upraveno 1
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 2. 10. 2017 20:59

hoax píše:
Petr Luňák píše:V "nasi" malopocetne skupince se fotoaparaty nefotilo. Dokumentaci mel na starost jakysi "nedouk", co to nastrilel na 15 a 200mm, nic mezi.
https://www.facebook.com/pg/melnikdebatuje/photos/?tab=album&album_id=2397222103835513

Zdravim.

Co je proboha ta růžová?

Slo by otazku formulovat jinak, konkretneji? Tedy za predpokladu, ze neni recnicka a ocekava se reakce.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod feanoor 2. 10. 2017 21:06

PL: Takhle se to jeví na mém monitoru
Přílohy
DSC06033x3.jpg
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 2. 10. 2017 21:15

potvrzuji, je to růžový jak prase.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz