Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod reign 15. 7. 2017 20:34

Alešak: no, jak to myslí Fotolab s prodejem foto techniky v kamenných obchodech jsem taky moc nepochopil, u nás ve městě je tam jedna dívka s nadšením a i nějakou zkušeností,určitě neporadí blbost a minimálně v jejich fotoknihách se orientuje dokonale, zbytek tou prací evidentně trpí středně velká muka. Nejlepší byl ovšem týpek co hubu nezastavil, chrlil press releasy (ne, Ganec na něj nemá ani zdaleka), na výstup slepej jak patrona a ve finále začal psát recenze (zadarmo) na firemní web, byly poměrně dlouhé a bez pravopisných chyb takže dobrý a naštěstí už ho teda povýšili do Prahy.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 15. 7. 2017 20:54

Fotolab to má těžké, obsadit tolik prodejen kvalitním personálem. Kdysi jsem tam chodil, ale dnes chodím do Megapixelu nebo do Foto Škoda, tam jsou aktuálně podle mne nejlepší. Rád jsem chodil do VK Foto, ale tam některé značky nemají, třeba Zeiss.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod wikxzen 15. 7. 2017 20:59

"Nic o této problematice nevím, ale přesto bych k tomu rád něco řekl"

K tomu Fotolabu... v Ostravě má ve Foru Nová Karolina pobočku... byl jsem tam 3x a pokaždé odcházel otrávený. Starší paní za pultem mi krajně nevyhovuje svým "stylem". Ale je docela možné, že jí nejsem zkrátka sympatický. Ale řekněte, když jsem chtěl vidět fotoaparát a potěžkat si jej v ruce, tak odpovědí mi bylo, že mi musí stačit se jen podívat na vystavený model ve výloze... nebo chci si koupit náhradní krytku na objektiv... tak mi podsouvala ten 2x dražší, přitom levnější dělá stejnou službu, no a když jsem tam byl potřetí kvůli zájmu o fotobrašnu, tak se mě zeptala jestli tu brašnu opravdu budu kupovat ještě než jsem měl šanci do něj vložit fotoaparát.

P.S. Chodím do Megapixelu. Už mě tam i dobře znají, takže pohoda.
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lotrandor 15. 7. 2017 23:06

S fotolabem mam dobrou zkusenost. Kdyz jsem kupoval brasnu, rovnou mi rekli, "prineste si co do ni chcete dat, vyzkousime", zapujci ochotne cokoliv z vylohy, nechaji udelat snimek na vlastni kartu. Znalosti slusne, vedouciho tam dela fotograf, jeho kolegyne ma taky nejakou takovou skolu, treti nejspis ne, ale i tak jsou asi silny nadprumer. Kupoval jsem u nich spis doplnky, jako brasnu, stativ, blesk, odrazky. Objektivy vetsinou u Skodovky. Zkusenost z Megapixelu tristni, ti maj jasne receno co se prodava.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod dadajax 16. 7. 2017 07:37

V tomhle jsou fajn specializované obchody...třeba Fujifoto kde lidi co tam pracujou sami s fuji fotí a s velkou částí techniky mají vlastní zkušenosti. Nevýhoda ale je, pokud člověk chce koupit i něco dalšího, co nemají v nabídce. Přeci jen sortimentem se nemůžou vyrovnat těm velkým foto prodejcům..
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 16. 7. 2017 09:03

Nic o tom nevím, ale čekal bych, že obchody specializované na Fuji nebo Pentax toho o svých produktech budou vědět více. Já jsem i kvůli tomu rad nakupoval u VK Foto, člověk zná oba prodavače, oni znají mne, něco koupím, pokecáme, je to takové rodinné. Limit je nabídka dražších věci a další nevýhodou je, že je pro ně problém, kdybych chtěl nějakou dražší věc vrátit, u Megapixelu nebo ve Foto Škoda nehnou brvou. Je to sice spíše v rovině teorie, protože každý objektiv zkouším a vybírám, tak by teoreticky neměl být problém, zatím jsem vracel jeden objektiv. To zkoušení je u malých prodejen také problém, u velkých jsou lepší možnosti i nám prodejně a navíc nabízejí služby půjčovny. A kdyby se cukali, koupím to přes e-shop a v případě problému jim to bez váhání hodím na hlavu. Zajímavé je, že jsem tito možnost nevyužil, i když třeba u 300/4 PF jsem viděl velké riziko ohledně kvality centrovaní a ohledně fungování stabilizace. Obavy byly naštěstí zbytečné.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod T-Lama 16. 7. 2017 09:56

pemar: Možnost zapůjčení bych ani nezmiňoval, ty podmínky jsou naprosto šílený - člověk musí složit plnou cenu zboží a je mu účtováno třeba 10-15 procent z té ceny za den, což je pro většinu smrtelníků prostě nereálný.
Pokud bych si chtěl půjčit objektiv třeba za 100 kolíků, musel bych mít opravdu nadstandardní příjmy. Oproti tomu ve světě (a v případě některých značek i u nás) jsou půjčovny, kdy se platí čistě jen to zapůjčení bez nutnosti složit peníze vidlema k nohám prodejce, některé působí i mezinárodně.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alešak 16. 7. 2017 10:46

"Moc o této problematice nevím, ale přesto bych k tomu rád něco řekl" 8-) .
dadajax: no to je ale přece dobře, když si chci koupit třeba Sony, tak nepůjdu
do speciálky Fuji. Je fajn, když prodavač ví o čem mluví a dovede poradit...

Ale abych jen nehanil Fotolab. Když jsem si před lety chtěl vyzkoušet ve Valmezu
Pentax K-50, tak mi prodavač (fotografující Olympusem) bez jakýchkoli připomínek
aparát bezzávazně objednal na prodejnu k vyzkoušení. To samé s objektivy a nedávno
mi tam nechal doručit na zkoušku Pentax KP. Ale koupil jsem ho jinde o dva litry levněji...
Alešak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 16. 7. 2017 11:47

T-Láma: Za těchto podmínek si to nepůjčuji, to není jen o penězích, ale i o oboustranně výhodných vztazích. Kdyby trvali na těchto podmínkách, objednám to přes e-shop a do 14 dnů se rozhodnu. Zatím k tomu nikdy nedošlo, fakt ale je, že jsem více denní zapůjčení zatím nepotřeboval a že mi v naprosté většině případů u objektivu s D500 stačil cca půlhodinový test na prodejně. Na druhou stranu, kdybych si vzal na delší půjčení třeba Sigmu 135/1.8 a podařilo se ji seřídit, tak jsem si jí asi koupil. Ještě lepší by bylo, kdyby tohle všechno zajišťovala prodejna a já nemusel nic řešit. Tím chci říci, že nepůjčením a neseřizováním na místě jim klesá prodej, zákazník jako já jim nepůjde do rizika problémů, fakt je, že by ta služba musela být i ověřená, musel bych k nim mít důvěru.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod reign 16. 7. 2017 13:10

"Moc o této problematice nevím, ale přesto bych k tomu rád něco řekl"

Tak já taky... Tu slabší úroveň obchodů chápu jakože není kupní síla = nevyplatí se mi investovat do průběžného vzdělávání zaměstnanců natož poskytovat nějaké nadstandardní služby. Jenomže tím ten obchod ztrácí přidanou hodnotu. Minimálně v Praze bych čekal, že něco jako zajištění seřízení kupovaného skla se zákazníkovo foťákem by nutně zvedlo prestiž a obrat, jenže to se dostáváme nakonec k podpoře značky, třeba pověstný servis Nikon a vlastně u nás žel i Canon...
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rammstein 16. 7. 2017 15:17

Fototechniku jsem dosud kupoval skoro vždy přes eshop nebo bazar, takže v tomhle nemám žádnou negativní zkušenost s prodavači.
Ale pobavil mě prodejce nových vozů značky Jeep, kterém jsem při rozhovoru po zkušební jízdě říkám, že ten vidlicový šestiválec (Grand Cherokee) má oproti čtyřválci (Wrangler) nesrovnatelně sametovější zvuk. On mi začal tvrdit, že ten motor ale není vidlicový, nýbrž řadový, a že véčkové byly starší motory. Trval na tom natolik, že jsme nechali zavolat technika z dílny, který z motoru sejmul kryt a pod všemi hadicemi od sání, trubkami vstřikování, kabely žhavení, turbodmychadlem a dalším balastem, který moderní turbodiesel potřebuje se světe div se nacházel vidlicový motor původem od Mercedesu. Tak jsem mu poděkoval za zkušební jízdu a pobaveně jsem odešel. Myslím, že specializovaný prodejce zboží za 1,5 milionu by tohle mohl vědět.
rammstein
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 16. 7. 2017 20:19

Vy si to zkontrastnujete aby se vam dobre hadalo. Vzdycky je nejaka hranice, kdy ten personal pripravenou vec neda. Protoze na to nema generalne, protoze ma spatnej den, protoze je totalni marginalie, protoze aktulne resi tydny neco jinyho. Kdyz se offline nachystam, tak vyšťavím i specializovanyho doktora nebo projektanta baraku.
Megapixel ma uroven vyssi nez Fotolab, tam jsou fakt "prodavaci" a dostanu je za 5s aniz bych chtel. V megapixelu jsou "nadsenci" a kdyz jsou tam dele a jsou zodpovedni, tak jsou to 1:1 partneri, ale zase plati, ze kdyz budu pičovat s pupilou, rozptylovým kroužkem a s plovoucíma členama stabilizace, tak to nedají.
Mimochodem, nekdo kdo ma encyklopedicke znalosti 5000 produktu co maji na prodejne, tak u z principu vesmiru na te prodejne vubec nesmi delat, protoze by nic neprodal.
Neumim moc veci, ale myslim ze umim odhadnout na co se koho muzu zeptat.

-- 16. 7. 2017 21:28 --

Nejlepší jsou ty pražskýma gastrofašistama špatně odhadnuté podniky.
A) Jaký mate čaj?
B) Černý, zelený a ovocný
A) Ten zelený je jaký?
B) Zelený. Taky máme černý a ovocný - lesní směs nebo malina
A) A ten zelený je celolistový nebo zlomkový? Cejlon, Indie? Irán?
B) Já se jdu zeptat
.
.
B) Tak je to Jemča Jemnice
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 16. 7. 2017 20:59

Ty jseš takovej kůň, Radku, normálně mně bolí břicho. Jdu na čaj. :-D
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavlinaH 16. 7. 2017 21:13

V ČR je nehorázně předražená veškerá elektronika nevyjímaje fototechniky. Stačí se podívat na e-bay. Nějak nechápu ty lidi, co nakupují v kamenných prodejnách u fotoškody, nebo v Megapixelu. Ti jsou až na pár vyjímek skoro ve všem nejdražší. Fotolab je sice levnější, ale oproti nejlevnějším e-shopům je vesměs taky drahý. Já si to, co chci koupit pokud to jde, tak půjčím od kamarádů nebo známých, pořádně vyzkouším a pak objednám za co nejnižší cenu. Podporavat tady tu drahotu se mi fakt příčí.
PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 16. 7. 2017 22:36

"Moc o této problematice nevím, ale přesto bych k tomu rád něco řekl" 8-) .

R71 - .."..Neumim moc veci, ale myslim ze umim odhadnout na co se koho muzu zeptat..."..

Tohle je klíčová věta, protože udělat z prodavače (byť nevědomky) blbce, k ničemu dobrému nevede. Jen že člověk nespíš odejde naštván a s nepořízenou. :-) Rozumný se toho vyvaruje, to není jako tady, kde se tím člověk baví. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka