Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ganec 30. 5. 2017 08:59

hoax píše:Tak se podíváme na tu kontrolu nad výsledkom :)

Expozice a kompozice zkontrolována hned při focení. Výsledek: podexpozice a uřízlá pálka.
Obrázek
Odkiaľ máš ten obrázok? :shock:

Na stránke mám záber bez odrezanej pálky a so svetlejšou expozíciou:
Obrázek

Nezavádzaš náhodou? >:-(
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 30. 5. 2017 09:00

Ganec píše:Zase si vymýšľaš. Nenapísal som, že sa k tomu vyjadrím, len že nestíham. .

vs
Ganec píše:nestíham vám teraz vysvetliť detaily, frčím na trénig.

Tak ja vazne neviem :hm

-- 30. 5. 2017 10:01 --

Ganec píše:Môžme sa dohodnúť len na tom, že na počte výsledných záberov má snímač samotný len minimálny vplyv.

Cize teda m4/3 snimac nema ziadnu vyhodu v energetickej narocnosti oproti APSC , ako pises vo svojich fejetonoch :-)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 30. 5. 2017 09:02

hoax: landovova orezaná lopta ti nevadila?
Naposledy upravil Ganec dne 30. 5. 2017 09:03, celkově upraveno 1
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 30. 5. 2017 09:02

Apropo .. nechces napisat, ze si ma nespravodlivo a krivo obvinil zo zavadzania a prepocitat si nanovo tu kapacitu baterie podla linkov, ktore som uviedol ?
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 30. 5. 2017 09:07

Ganec píše:
hoax píše:Tak se podíváme na tu kontrolu nad výsledkom :)

Expozice a kompozice zkontrolována hned při focení. Výsledek: podexpozice a uřízlá pálka.
Obrázek
Odkiaľ máš ten obrázok? :shock:

Na stránke mám záber bez odrezanej pálky a so svetlejšou expozíciou:
Obrázek

Nezavádzaš náhodou? >:-(

A ako tie zabery vznikli ? Predpokladam, ze oba su z PENu a podla tvojej teorie je s PENom prakticky nemozne odfotit fotku kompozicne, alebo expozicne zle. Pretoze ak si fotku neskor upravil v PP, alebo si ju skontroloval, vyhodnotil ze je k hovnu a cvakol este raz, aku vyhodu Ti to vlastne poskytlo oproti DSLR s ktorou sa podla tvojich teorii foti rovnako ?
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lotrandor 30. 5. 2017 09:33

Mám zlepšovák, napíšeme apku, která se s pomocí TensorFlow naučí charakteristiky projevu jednotlivých přispěvatelů a pak bude namísto vás pokračovat v tomhle vláknu. Podkladů už je tu dost, myslím.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 30. 5. 2017 09:34

Ale mala by vediet sem tam nieco aj odfotit :) .. a potrebuje mat CSC aj DSLR, aby sme vedeli, kedy dojde k tomu rozhodujucemu kroku.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 30. 5. 2017 09:41

Ganec píše:- ty si riešil len počet záberov .. ale spotreba snímača sa prejavuje hlavne u videa: prehrievaním a jeho dĺžkou
=> nezaujalo ťa napríklad to, že keď bola predstavená D5, tak mala nejaké video obmedzené len na 3 minúty? :hm

Svata prostoto.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 30. 5. 2017 09:43

Itokar: Ideálně pustit to na Malině. Kameru má, někde jsem viděl aplikaci, která náhodně fotila a pak to propálila přes googlí cloud AI a tipovala, jestli náhodou nemá světovou fotku.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod standavfr 30. 5. 2017 09:44

Alebo taký standavfr: prečo jemu niekto nevytýka, že nefotí, ale mne áno?[/quote]

Ganec,ty si ze mě děláš pr...el?
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 30. 5. 2017 09:48

Ganec, říkal jsem nepiš mi nesmysly. Myslíš, že jsem to takhle oříznul a ztmavil já snad? Nemám kontrolu nad tím, kam ty dáváš vlastní fotky. Můžu já za to, žes to asi jenom vysypal z karty na FB?
A na rozdíl od tebe tady Landov nemachruje, jak už při focení dotvárá fotku do konečného stavu. To je teda komedie tohle :))
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 30. 5. 2017 09:58

Ganče, natočit klip aklip je rozdíl. Ten tvůj záběr se od jiných, pořízených mobilem liší jen lepší kvalitou obrazu a ohniskem. Jinak obsah je naprosto stejný, rozklepané něco na památku. A v tom je ta potíž. Ty pokládáš cvakání za fotografování a myslíš, že máš patent na všechno co se okolo fotek šustne, přitom každým svým dalším a dalším komentářem a článkem je troubíš do světa, že jsi netový tlachal vyzobováč PR
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 30. 5. 2017 09:59

lotrandor: tak asi by to slo, len ta appka asi neodpovie na otazky, co sa stale snazime dostat z ganca. A vlastne ano .. kazdy , ktoby sa tej appky pytal nieco, by sa dostal na ignore list ?
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 30. 5. 2017 10:00

Tak pokud to nekdo Gancovi nerizl takto schvalne, coz spis vypada, ze nahrnul prvni varku ven a nejak si to rizl a pak dalsi vlny uz upravoval, tak uz zbyva jenom poudit jestli takovy closeup zaber bez lopty je lepsi takto, nebo uz je to jedno a muze to byt i s tou rizlou palkou.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 30. 5. 2017 10:06

V případě zapojení samoučících algoritmů by mohla appka přijít k rozumu dřív než Ganec :D
Mikeczcz
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka