Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod reign 27. 5. 2017 16:19

No, Puntíku, bruslíš na tenkém ledě, psal si, že typicky umožňuje centrální závěrka expozici max 1/750s a tak jsme my hloupí přehlédli tu 1/4000 u Fuji mezi řádky na kterou jsi samozřejmě myslel ale neměl jsi potřebu ji zmiňovat, že? Nebo zase mlzíš o něčem, o čem víš kulový? Koukám, že každý je Jarmilem ve svém vlastním oboru.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 27. 5. 2017 16:25

Jestli o něčem vím kulový, to by měl posuzovat někdo úplně jiný. Kdybys o tom věděl víc než to kulový ty sám, nenapsal bys to. Ale jestli se chceš toho svého chráněnce pořád zastávat, tak opět - raději na smetišti.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 27. 5. 2017 16:35

PL můj chráněnec? No koukám, že máš svoji vlastní konspirační teorii. Ale jinak dobrý, pane všeználku. Ápropos, unikl mi ještě nějaký skrytý význam tvého původního tvrzení o typickém omezení 1/750s? Co takhle jednou uznat, že ti v něčem ujel vlak? Jinak na tom smetišti ti to slušelo víc, než Luňákovi, von je třeba umanutej, ale tvůj charakter se v diskusi projevuje naprosto unikátně.

Z logiky věci tvou úroveň znalostí rovnou kulovému lze dovodit tajemnou metodou, jen jestli... Pak ale těžko, že...
Zdravím :-D
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 27. 5. 2017 16:48

Milý reigne, potěším tě. Uhodl's, přehlédl's jakousi zmínku (nikoliv jen mezi řádky), něco se v tomto smyslu dalo najít i v příspěvku kozakm-a a završil to už celkem jasně dadajax. Z toho se dá dost dobře dát dohromady ono vysvětlení.
Popravdě, nejsme na grafice, kde se žádný element Luňákova typu nenalézal a tak se tam dalo psát celkem svobodně. Tedy alespoň mně se tam nikdy nestalo, aby někdo zesměšňoval části mých příspěvků, aby je sám po čase v jiné diskusi téměř mými slovy použil. Takže to je důvod, proč si dávám sakra pozor na to, co píšu. Kromě toho, že mi tu už pár lidí také naznačilo, že o to co vím, nestojí.
Jestli se s tím spokojíš, budu rád, jinak - je mi líto.

Jinak k tomu mému charakteru, chceš říct, že nesnáším nafoukané křupany a chlubivé rádobyumělce, kteří se tu téměř nikde nevyskytují, takže tu nejsem vulgární třeba ani na Gance ? Tak to máš pravdu.
Naposledy upravil Puntík dne 27. 5. 2017 16:53, celkově upraveno 1
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 27. 5. 2017 16:51

tys tak tajemný...
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 27. 5. 2017 16:58

reign, přímá odpověď je velmi jednoduchá a věděl bys okamžitě. A i to, že a proč do toho zapadá ta dadajaxova zmínka. Ale je mi líto...... . ;-)
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 27. 5. 2017 17:49

Ganec píše:Prejavuje sa to napríklad tým, že snímač sa viac prehrieva, čoho dôkazom sú problémy Sony A600 s prehrievaním u videa (a následným vypínaním). A ponúka sa nám aj vysvetlenie, prečo väčšina zrkadloviek nepodporuje 4K video a aj najnovšie modely zrkadloviek, ktoré 4K konečne podporujú (D5, D500, 5Dmark IV), fungujú len v CROP móde.

Opět meleš kraviny, a s.e.r.e.š. se do oblasti o které nemáš ani tucha. Samozřejmě že to je totální nesmysl a mohl bych tu hned vysypat názvy a a model kamer , které jedou na UHD, 4K i více, ale to bys to měl snadné Dube. Takže přestaň si vymýšlet pohádky. Mimochodem zahřívání čipů s velikostí má prd společného, v profi sféře se normálně chladí i 2/3"
Fakt jsem dost lenivý tady vypsat všechny modely, které mají větší senzor než mFT, se kterým jsem točil a které vydržely na aku dýl, a vůbec cyp zůstane cypem.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 27. 5. 2017 17:57

Puntíku, schovej si svoji argumentační pseudo logiku na lepší časy, nikdo nerozporoval omezení centrální závěrky, ale - kdyby ti to pořád chtělo unikat - 1/750s. Je zvláštní, jak urputně se snažíš dokola tvrdit něco jiného a tajemně naznačovat skryté moudro. Žeby žádné nebylo? Jedině, že by... Ale to by potom už... Nebo... Kdo sem dal ty dveře?

Zdravím.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 27. 5. 2017 19:29

Ganec píše:
25Paladin píše:Ešte sa to stane 2x a pôjdeš za ostatnými do zoznamu ignorovaných, lebo s takými ktorí klamú a ignorujú odpovede sa diskutovať nedá.
25Paladin: co som pisal :D .. bud uznas, ze Ganec ma pravdu, alebo budes na zozname :D

Ganec píše:A prečo ich Sigma nazýva "Art"?
Ja si myslím, že to vzniklo hlavne preto, aby ich odlíšila od skiel staršej generácie

Mysliet, znamena ***** vediet. Staci pozriet Sigmacku stranku, alebo ich press-releasy. A budes vediet. V com sa odlisuju :)

Ganec píše:No a tvrdenie o niekom druhom, ktoré on nepotvrdzuje a ty nemôžeš v nijakom prípade dokázať, je krivé obvinenie.
Tvrdenie a obvinenie, to su tak rozdielne veci, ze sa cudujem, ze aj taky zadubeny dub ako si ty, to nechape. Ale budiz :)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 27. 5. 2017 20:37

reign: :D
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 27. 5. 2017 20:58

Vidím, že reignova snaha o konfrontaci přinesla alespoň nějaké ovoce. Stačilo mu jen málo, tedy zamlčet to, co jsem na dotaz PL ještě k onomu - že nedosahuje kratších časů, než cca !!! 1/750 sec. dodal. Tedy že .."..jde o typickou hodnotu, jakou je u štěrbiny cca 1/8000. Samozřejmě, že jdou i výš (i centrálky) ovšem ve středním cenovém segmentu spíš výjimečně..."... Selská logika tedy připouští, že je-li něco typické, existuje i něco netypického a přít se o circa !! sedmset padesátinu je věcí pseudologiky, patřící na smetiště. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 27. 5. 2017 21:52

Ganec, ani náhodou neříkám, "čosi podobné" jako ty. Zapoj taky někdy uzlinu mezi ušima.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 27. 5. 2017 21:53

Puntíku, co takhle přiznat, že o parametru 1/4000s nižší střední třídy Fuji X100 jsi nic netušil? Já bych tě zato neměl za blba, ale dodatečně dělat chytrýho, tím si body nezískáš, sorry. Normální je - pro frajera, jakým se snažíš prezentovat - nonšalantně mávnout rukou a utrousit něco jako "no jó, tak všechno neznám, ale princip je jasný, že..." no ale že na ten formát zdaleka nemáš, tak svoji neznalost konkrétního parametru (nepodstatnou) maskuješ nařčením oponenta "kdybys tomu rozuměl, tak nenapíšeš takovou blbost"... Jen se trapně na míle vzdaluješ tomu pracně budovanému obrazu borce s nadhledem.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 27. 5. 2017 22:32

Já toho netuším mnohem víc, než jen o té Fujině. Proto také většinou píšu slovíčka (nikdy ses nevšímnul ?) jako - přibližně, víceméně, patrně - a podobná, protože nikdo, a samozřejmě ani já, nemůže vědět všechno. Ale o vysokorychlostních centrálkách (které existují už nejméně padesát let a které podle chování patrně i ty Fujiny mají) a jejich konstrukci vím dobře. Nicméně nepovažoval jsem - a stále nepovažuji - za nutné sdělovat Itokarovi k tomu, že se mýlí (když píše že v zrcadlech jsou centrálky) detailně vše co o nich vím.
Rád se podělím o všechno, jen ne se šmejdy (k těm samozřejmě Itokar nepatří), kteří cokoliv co napíšu, se už dlouhodobě snaží využít pro konfrontaci, za každou cenu rozbíjet vlákno.

Bohužel v případě PL k tomu přistupuje ještě jeho "příručkový" přístup, tedy jakási zatuhlost, která se do fotografie, jako prostředí bezhraniční fantazie nehodí. Ve fotografii je dovoleno téměř všechno a zakázáno téměř nic !!!
Má s tím zjevný problém, občas i s dopadem do diskusí - následek neschopnosti zakalkulovat do myšlení právě ty pojmy, jako většinou, někdy a pod.. Nebo slovíčkaří (velmi často) a tedy pryč s tím na smetiště.

Ale k těm závěrkám, pokud bychom spolu seděli u kafe, stačilo by pár vět a věděl bys jestli píšeš blbosti, nebo ne. Mimochodem, vysokorychlostní centrálky měly i poslední modely naší dvouoké zrcadlovky Flexaret. Ty centrálky (myslím že Prestor se jmenovaly) k nám chodily od východoněmeckého Pentaconu.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 28. 5. 2017 01:06

Dolgor píše:Ganec, ani náhodou neříkám, "čosi podobné" jako ty. Zapoj taky někdy uzlinu mezi ušima.
Vždy, keď vidím takýto príspevok - ktorý ani v náznaku nerozporuje to čo som napísal - ani neposkytuje žiaden dôkaz, že to čo som napísal nebolo správne, alebo nebolo domyslené až do úplného detailu .. tak si pomyslím "mal som pravdu, presvedčil som ho".
Ďakujem ti za to, že potvrdzuješ, že mám pravdu.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka