Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Puntík 31. 3. 2017 11:03

Požadavek na kvalitu je tu absurdní, pokud má výsledek sloužit jen jako podklady k dalšímu překreslování. Na tohle jsou dobré reprografické objektivy, což je poněkud mimo mísu. Ale klidně bych na nějakou zrcadlovku narouboval přes redukce objektiv ze zvětšováku. Nicméně ty za pár desetikorun běžně dosažitelné jsou příliš dlouhé, typicky 45 mm ohnisko..... ;-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 31. 3. 2017 11:36

pemar píše:Každá korekce má vliv na kvalitu, je lepší to nemuset korigovat.

Četl jsem recenzi Canonu M5, podle mne to zabili novým bajonetem a tím, že pro něj Canon nabízí, pokud vím, jen 7 objektivů.

7 objektivov by mi mozno ani tak nevadilo, ale asi su nevalnej kvality a svetlenosti. Ale zase maju vyborne ceny a v podstate aj pokryte ohniska. Lacny sirokac, nejake makro, nieco ako telezoom a podobne. V kazdom pripade to vyzera, ze Canon pomaly ale iste zacina brat CSC vazne.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lotrandor 31. 3. 2017 22:00

Chápu, bavíte se, ale mělo by to mít hranice Itokare.
Je to jaký to je, tak proč se k tomu pořád vracet.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 31. 3. 2017 23:03

Lotrandor: to sa mýliš. Bavíte sa vy. Ostatne, sám sa k tomu priznávaš :)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 1. 4. 2017 06:52

Koupil jsem si březnové Digitální Foto, abych se pokochal novinkami z oblasti z oblasti fototechniky a jsem zklamán, není tam prakticky vůbec nic nového, všechny články a testy jsou o technice, která je notoricky známá. Prostě žádný vývoj. Porovnání D5 a Canonu 1D X Mark II, Sony A99 II, Canon EOS M5, Tamron SP 150-600 MM F5-6,3 DI VC USD G2.

Zaujal mne rozhovor s Rudolfem Baranovičem i jeho fotografie, ale z TK jeho fotografií jsem hodně zklamaný, těžko říci, do jaké míry to souvisí s jeho přechodem od Nikonu k Olympusu nebo zda je to jeho způsobem převodem snímků do ČR, Silver Efex Pro je podle mé zkušenosti v pohodě, problém může být spíše ten Lightroom, ale spousta lidí ho používá a problém nemá.

Možná je to jeho umělecký záměr.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Lotrandor 1. 4. 2017 10:56

pemar: v dnešní době to mají tištěné magazíny složité. Na novinkové weby nestačí, recenze taky dělá kdekdo lépe (asi ne v ČR, světově určitě) a na filozofická zamyšlení neurveš dostatek předplatitelů.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod landov 1. 4. 2017 11:14

N200-500/5,6: 500mm@5,6
neskutocne kresli to sklo aj na plnu dieru
Obrázekupload foto
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 1. 4. 2017 14:15

Něco k dnešnímu datu ohledně spojení značek Sony a Nikon:

http://froknowsphoto.com/nikony/
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 1. 4. 2017 14:16

Me tak napadlo - funguje jeste ten casopis, jak v nem MK psal techniku? Nebo uz dojel na filozofovani o polsky alternativni scene? Driv byla obcas nekde reklama, dve cisla sem i koupil a ted uz o mem celkem dlouho neni slyset...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 1. 4. 2017 14:30

Pokud vím, byl to časopis FOTO, snad se ještě prodává, ale jen na pár místech:

http://www.casopis-foto.cz/kde-koupite-foto/
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 1. 4. 2017 18:14

No je ho skoda - ten format byl uplne vyborny a rad bych si ho kupoval. Ale ten obsah, to se vazne nedalo, ani kdyz sem se snazil hodne presvedcit, ze ten krasny papir za to stoji...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 1. 4. 2017 19:28

Ja to koupil kdyz to zacinalo, predplatne na dva roky za cenu jednoho. Pak to melo stejny prubeh jako LHE. Nez ze bych ty clanky od MK potreboval, ale hodily se tam. Maily mi chodi porad. Ze to maji jenom v Chebu, Boskovicich a Praze a Brne je asi dusledek cen distribuce PSN kontra pocet prodanych kusu.
Diveni se obsahu a cileni je moje tema uz loni a predloni. Mel jsem tam insidera, takze i vim proc Polsko.
Casopis, ktery nejde polozit na stul a listovat v nem je ergonomicky na prd.
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka