Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Buď z konštantnej svetelnosti, alebo u Olympusu s príponou "Pro", u Panasonicu "Leica", u Canonu "L" .. a u Nikonu .. upsbob222 píše:Jak sa pozná profi sklo?
ForeignerOnEarth píše:Jinými slovy vysoká váha .. mně nikdy nepřinesla po mnoha letech žádný provozní přínos
A sú? Veď Nikon sám, ho prezentuje ako doplnok k FF zrkadlovkám (citujem "menšieho súrodenca fotoaparátu D5"), vďaka ktorému sa s FF objektívmi dá dosiahnuť dlhší dosah (odsek "VÝHODA FORMÁTU DX PRI POUŽÍVANÍ TELEOBJEKTÍVOV")ForeignerOnEarth píše:by bylo zvláštní, kdyby Nikon udělal profi D500 s tím, že na ni nejsou žádné objektivy.....
Sigma je síce kvalitný objektív .. ale je to objektív tretej strany .. čo v prípade DSLR môže byť zásadný problémAwwA píše:Ganec a pocita se Sigma 18-35 nebo SONY DT 16-50 f 2,8 SSM?
Ganec píše:Buď z konštantnej svetelnosti, alebo u Olympusu s príponou "Pro", u Panasonicu "Leica", u Canonu "L" .. a u Nikonu .. upsbob222 píše:Jak sa pozná profi sklo?. Treba zájsť až do popisu. Napríklad:
https://www.megapixel.cz/nikon-24-70-mm-f-2-8-e-ed-vr
=> "určená pro intenzivní a náročné profesionální nasazení" => PRO
https://www.megapixel.cz/nikon-16-80mm- ... x-4e-ed-vr
=> ups
ForeignerOnEarth píše:Jinými slovy vysoká váha .. mně nikdy nepřinesla po mnoha letech žádný provozní přínos
A sú? Veď Nikon sám, ho prezentuje ako doplnok k FF zrkadlovkám (citujem "menšieho súrodenca fotoaparátu D5"), vďaka ktorému sa s FF objektívmi dá dosiahnuť dlhší dosah (odsek "VÝHODA FORMÁTU DX PRI POUŽÍVANÍ TELEOBJEKTÍVOV")ForeignerOnEarth píše:by bylo zvláštní, kdyby Nikon udělal profi D500 s tím, že na ni nejsou žádné objektivy.....
zdroj: http://www.nikon.sk/sk_SK/product/digit ... ional/d500
-- 9. 3. 2017 21:15 --Sigma je síce kvalitný objektív .. ale je to objektív tretej strany .. čo v prípade DSLR môže byť zásadný problémAwwA píše:Ganec a pocita se Sigma 18-35 nebo SONY DT 16-50 f 2,8 SSM?
(vďaka ktorému si len ťažko neobháji PRO status, keďže si nedokáže obhájiť ani PRO cenu)
No a Sony 16-50/2.8 sa sa DSLR objektív moc považovať nedá, keďže Sony už nové DSLR nevyrába.
Ale hej: je vydaný v čase, kedy už bezzrkadlovky existovali
Bezzrkadlovka je fotoaparát (s vymeniteľnými objektívami), ktorý vznikol evolúciou zrkadloviek: umožňuje zachovať ich výhody (kvalitu, flexibilnosť, …) a pritom rieši ich problémy.
Ja len upresním, aby bol poriadok. 100/2,8 do toho zoznamu nepatrí, nie je to sklo určené "pouze na APS-C". Je to FF objektív, čo je zrejmé aj z jeho označenia "FA" v názve. Only APS-C nesú označenie "DA". ........ aj keď je pravda, že kopa z nich sa dá úplne normálne bez akejkoľvek vinetácie používať aj na FF. Osobne som na mojej K-1 úspešne vyskúšal DA*200/2,8, DA50/1,8, DA35/2,4. Aj DA*60-250/4 by mal byť, podľa oficiálneho vyjadrenia Ricoh-u, OK na FF.Puntík píše:Ganec píše:Vznikol vôbec nejaký profi objektív na APS-C zrkadlovky, odkedy vznikli bezzrkadlovky?
Ano, Pentax vyšel s celou kolekcí, tedy 16-50/2,8, 50-250/4, 55/1,4, 100/2,8, 200/4 a 300/4 mm a ještě něco. Kromě dalších (nových) levnějších typů, všechno pouze na APS-C. Použitelné i na jeho první bezzrcadlovce K-01.![]()
Nyní maká na doplnění FF a SF .![]()
Zdravím
Ganec píše:Hehe, tak to si naozaj prvý o ktorom viemJSP070 píše:Som podla Ganca prvy majitel CSC, ktoremu vadi malost X-T1.![]()
Na X-T1 sa dá dokúpiť grip VG-XT1. Už si skúšal?
-- 9. 3. 2017 07:11 --
bob222: čo si všímam, tak cestu cez FF k m4/3 prechádzajú skôr Canonisti
Nikonisti zvyčajne idú na Fuji bez medzikroku![]()
(no nie je to pravidlo napríklad dadajax prešiel na Fuji z Canonu APS-C)
Ganec píše:Podľa "mojej definície" je SLT bezzrkadlovka (hoci so zrkadlom)
Puntík píše:..... Pentax vyšel s celou kolekcí, tedy 16-50/2,8, 50-250/4, 100/2,8.......
al.vlado píše:Ja len upresním, aby bol poriadok. 100/2,8 do toho zoznamu nepatrí, nie je to sklo určené "pouze na APS-C". Je to FF objektív, čo je zrejmé aj z jeho označenia "FA" v názve. Only APS-C nesú označenie "DA". ........ aj keď je pravda, že kopa z nich sa dá úplne normálne bez akejkoľvek vinetácie používať aj na FF.....
Ty máš ale X-T1 .. a na ten existuje napríklad toto:JSP070 píše:aku to ma logiku, priplacat dalsie peniaze za grip, aby sa to dobre drzalo? Spravim maly drahy fotoaparat a kupte si k tomu drahy (original X-T2) grip v cene low end DSLR, aby sa to dobre drzalo?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků