Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod standavfr 8. 3. 2017 19:02

Ganec mi velmi svojí argumentací připomíná tohle
http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-s-to ... 3_test_rny
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 8. 3. 2017 19:24

Ganec píše:
bob222 píše:podľa Teba je OK? Fakt je to fajn držať za rúru?
No keď je to tak pohodlnejšie (napríklad pri tom menej trpia prsty), tak prečo nie? O:-)

Fidko píše:vysvetli mi prosim Ta, preco vyrobca pise, ze pridavny grip sluzi na lepsie drzanie a lepsiu stabilitu
Výrobca nepíše nič o lepšom držaní ;-)

V popise sa píše:
- ".. konstrukce gripu umožní pevnější uchopení fotoaparátu a ještě větší jistotu při použití dlouhých objektivů."
No a v závere to zhrnuli zjednodušeným výrazom:
- "Ergonomický design pro pevný úchop a zvýšenou stabilitu"

"Pevnejšie" nie je to isté ako "lepšie"!
Malé/ľahké veci častokrát vôbec netreba držať pevne: aj pri jemnom držaní je zaručená dostatočná istota a stabilita.
(napríklad lyžičku určite držíš jemnejšie ako rýľ .. a predsa ti nevypadáva z ruky 8-) .. teda dúfam ;-) )

No a čo znamená pojem "ještě větší jistotu při použití dlouhých objektivů"?
Jednoducho to, že i pri fotení bez gripu je určitá istota v úchope. No s gripom je pri teleobjektívoch lepšia. Ako u DSLR.
(je samozrejmé, že musí existovať situácia, kedy má prídavný grip pridanú hodnotu, inak by ho nemalo zmysel vyrábať)

Mimochodom, už ste sa zamýšľali aj nad negatívami výraznejšieho gripu?
Lebo ja áno .. stačilo si len vyskúšať ovládanie dotykáča v kombinácii s gripom u 650D
=> a hneď mi došlo, prečo nie ste s dotykáčmi tak spokojní ako ja :nenapadne

-- 8. 3. 2017 18:45 --

kozakm píše:Protože výrobce počítá i s kramlavými rukami bývalých zrcadlovkářů a grip je tedy určen pro ně.
bingo ! :D

Co je to lepsie ? Alebo co to v tomto pripade znamena ?
Tento grip prinasa pohodlnejsie, pevnejsie a stabilnejsie a drzanie
https://www.olympus.sk/site/cs/c/camera ... index.html

Neznamena to lepsie ?

Tento to doplna o prijemnejsie:
https://www.olympus.sk/site/cs/c/camera ... index.html

Stale to nie je lepsie ?

K tomu dotykacu. Ty blb, uz tu mnoho ludi vratane mna povedalo, ze ovladanie napriklad Canonu je daleko prijemnejsie, preroze dotykac realne funguje, reaguje na vsetko a gesta. A ano, skusal som si ovladanie dotykaca napriklad na 70D a je neporovnatelne pohodlnejsie nez bolo na PEN-F.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 8. 3. 2017 19:33

Nenadávej mu nebo tu zase bude elaborát o mobbingu a šikaně.
Grip nemůže být lepší,je to grip a to je v Gancově světě už za hranicí definice sprostého slova.
standavfr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 8. 3. 2017 19:38

Ze som ho nazval blbom je kompliment. Takto sa spravaju moji 13 a 15 rokov stari bratranci. Ganec je akurat uhladenejsi a robi menej pravopisnych chyb. Nic v zlom, ale chovat sa takto v jeho veku, hanbim sa vyjst na ulicu. On musi mat hrozne tazky zivot.

Dudisko sice hovoril nieco o tom, ze je v pohode a ide tu len o nejaky dzihad voci zrkadlovkam, ale tomu neverim. Ja vediem dzihad voci Microsoftu, pretoze je to tragicka spolocnost, ale to mi nebranilo kupit si ich tragicku hernu konzolu ktora ma to co potrebujem a som ochotny uznat aj jej plusy voci konkurencii. A to mi pripada dospele. Miesto toho tu Ganec vytahuje absurdity na urovni skola. Proste to je blb :-)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Grimjaur 8. 3. 2017 19:48

Lehká sestava, ale do trenclí ji nedáš. Reign, stran GH řady je tohle, zaměření těchto videofoťáků nedává moc možnost volit malá těla. Za mě to je fakt ok.
P1370799 m.jpg
Pnas G80, Fotga a AT
Naposledy upravil Grimjaur dne 8. 3. 2017 20:50, celkově upraveno 1
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 8. 3. 2017 19:52

Ale ostriť sa na tom musí parádne!
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Allien driver 8. 3. 2017 20:15

Ganec, bingo, pobavils :D, nič v zlom
Trochu zábavy:
Akákoľvek podobnosť so skutočnými postavami v nasledujúcom texte je čisto náhodná
Gan_c píše:
standa píše:Všimni si,že ženy vypadají jako zrcadlovky.Proč asi?
No predsa aby nalákali zrkadlovkárov na to, na čo sú navyknutí ^^
(to sú práve tí, ktorí sú už ochotní kúpiť si aj drahšiu ženu)

anton píše:Osobně se mi nejpohodlněji s ohledem na velikost mé ruky prostě drží ženy, tak co teď mám podle Gan_ce dělat? Přesvědčovat se, že když tady vlastně trochu zkroutím prsty a tady zkřivím ruku, tak je to vlastně výhoda?
Najprv si prečítaj nejaké články o správnom držaní ženy (samozrejme zistíš aj, ako by sa nemali držať).
V nich sa dočítaš, že žena sa má držať dvomi rukami a existuje množstvo polôh, ktoré sa pri tom dá využiť.
A potom experimentuj... :hmm:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 8. 3. 2017 20:50

bob222 píše:Ale ostriť sa na tom musí parádne!

Jo, je to pohoda i díky dobře nastavenému FP, takže i manuály se dají krásně zaostřit
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Obšák 8. 3. 2017 23:18

Byl u mě kamarád a jak má ty špatný zrcadlovkový návyky, tak mi tvrdil, že se mu moje D800 drží lépe než jeho D200. Já na to řekl, že to bude tak zhruba stejně velký a on že ne, že ta D800 je větší a díky tomu mu padne do ruky úplně dokonale. Jde vidět, že nečte Digiarenu, nezná Gance a tak neví, že nejlepší grip je žádnej grip :-D
Obšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 8. 3. 2017 23:36

Prispejem po case do tohoto inteligentneho vlakna. Je tu stale jeden blazon a spolok psychopatov.
Som podla Ganca prvy majitel CSC, ktoremu vadi malost X-T1. Oproti D7100 som si polepsil vo vsetkom, s vynimkou AF-C a ergonomie. Mam Gariz puzdro, ktore ergonomiu ciastocne zlepsuje. Zvykol som si a nemam z toho nejaku traumu. Ale CSC nahradia DSLR vtedy, ked budu mat normalnu velkost. V podstate je to posledna vec, v com top modely CSC zaostavaju za DSLR.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 9. 3. 2017 00:02

Jsp070
Tal vítaj v našom klube psychopatov. ;)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Grimjaur 9. 3. 2017 00:22

Za přípravný výbor KP bych chtěl poděkovat bobovi222 za vztřícný postoj k novým členům.
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 9. 3. 2017 00:47

Ja so tu bol uz davno. Len som uz na to nemal zaludok a sledomval som to iba raz za cas "z povzdali", ked mi prisla sprava o novom prispevku. Zabavny je tu uz iba Ganec, PL, a pemar. Ozval som sa len preto, ze Ganec nepoznal nikoho, komu by vadila malost CSC.
Reagovat na to ci neplatia fyzikalne zakony v Melniku, ake si kupujete topanky, alebo ci Micina lyzuje rychlejsie so zapnutou bundou a pemar bufetovim tempom ako top zjazdari snad nema zmysel. Vela zaujimavych te mi isto uniklo.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 9. 3. 2017 06:20

Jako sorry JSP ale Ty si zlý bezzrkadlovkár nie dobrý. Dobrý si prekonal cestu apsc, ff a skončí pri m4/3, jedinom použiteľnom systéme. Kúpou fuji si urobil úkrok stranou a čaká ešte dlhá púť na ceste k prozření.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 9. 3. 2017 07:04

JSP070 píše:Som podla Ganca prvy majitel CSC, ktoremu vadi malost X-T1.
Hehe, tak to si naozaj prvý o ktorom viem :D

Na X-T1 sa dá dokúpiť grip VG-XT1. Už si skúšal?

-- 9. 3. 2017 07:11 --

bob222: čo si všímam, tak cestu cez FF k m4/3 prechádzajú skôr Canonisti
Nikonisti zvyčajne idú na Fuji bez medzikroku :-))
(no nie je to pravidlo napríklad dadajax prešiel na Fuji z Canonu APS-C)

EDIT: Je to asi preto, lebo keďže Nikon ponúkal najväčšiu kvalitu, tak po nej ešte stále túžia
=> no a tú im vďaka APS-C a svetelným sklám dokáže poskytnúť FujiFilm (Sony má tých skiel menej)
No a keďže Canon je menej kvalitný, ale lacnejší, jeho majitelia si všímajú aj iné výhody systému
=> no a pre nich môže byť ten najlepší kompromis práve mFT
Naposledy upravil Ganec dne 9. 3. 2017 07:35, celkově upraveno 1
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka