Ganec mi velmi svojí argumentací připomíná tohle
http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-s-to ... 3_test_rny
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Ganec píše:No keď je to tak pohodlnejšie (napríklad pri tom menej trpia prsty), tak prečo nie?bob222 píše:podľa Teba je OK? Fakt je to fajn držať za rúru?
Výrobca nepíše nič o lepšom držaníFidko píše:vysvetli mi prosim Ta, preco vyrobca pise, ze pridavny grip sluzi na lepsie drzanie a lepsiu stabilitu
V popise sa píše:
- ".. konstrukce gripu umožní pevnější uchopení fotoaparátu a ještě větší jistotu při použití dlouhých objektivů."
No a v závere to zhrnuli zjednodušeným výrazom:
- "Ergonomický design pro pevný úchop a zvýšenou stabilitu"
"Pevnejšie" nie je to isté ako "lepšie"!
Malé/ľahké veci častokrát vôbec netreba držať pevne: aj pri jemnom držaní je zaručená dostatočná istota a stabilita.
(napríklad lyžičku určite držíš jemnejšie ako rýľ .. a predsa ti nevypadáva z ruky.. teda dúfam
)
No a čo znamená pojem "ještě větší jistotu při použití dlouhých objektivů"?
Jednoducho to, že i pri fotení bez gripu je určitá istota v úchope. No s gripom je pri teleobjektívoch lepšia. Ako u DSLR.
(je samozrejmé, že musí existovať situácia, kedy má prídavný grip pridanú hodnotu, inak by ho nemalo zmysel vyrábať)
Mimochodom, už ste sa zamýšľali aj nad negatívami výraznejšieho gripu?
Lebo ja áno .. stačilo si len vyskúšať ovládanie dotykáča v kombinácii s gripom u 650D
=> a hneď mi došlo, prečo nie ste s dotykáčmi tak spokojní ako ja
-- 8. 3. 2017 18:45 --bingo !kozakm píše:Protože výrobce počítá i s kramlavými rukami bývalých zrcadlovkářů a grip je tedy určen pro ně.
Gan_c píše:No predsa aby nalákali zrkadlovkárov na to, na čo sú navyknutístanda píše:Všimni si,že ženy vypadají jako zrcadlovky.Proč asi?![]()
(to sú práve tí, ktorí sú už ochotní kúpiť si aj drahšiu ženu)Najprv si prečítaj nejaké články o správnom držaní ženy (samozrejme zistíš aj, ako by sa nemali držať).anton píše:Osobně se mi nejpohodlněji s ohledem na velikost mé ruky prostě drží ženy, tak co teď mám podle Gan_ce dělat? Přesvědčovat se, že když tady vlastně trochu zkroutím prsty a tady zkřivím ruku, tak je to vlastně výhoda?
V nich sa dočítaš, že žena sa má držať dvomi rukami a existuje množstvo polôh, ktoré sa pri tom dá využiť.
A potom experimentuj...![]()
bob222 píše:Ale ostriť sa na tom musí parádne!
Hehe, tak to si naozaj prvý o ktorom viemJSP070 píše:Som podla Ganca prvy majitel CSC, ktoremu vadi malost X-T1.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků