Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Ganec píše:Vôbec si nepochopil, čo som tým chcel povedať:Dolgor píše:Ganec píše:Jediné, čo ma zaujalo bolo toto:
"Všetkých 153 zaostrovacích bodov je kompatibilných s objektívmi AF NIKKOR so svetelnosťou f/5,6 alebo vyššou a 15 stredových zaostrovacích bodov funguje pri efektívnej svetelnosti f/8."
Proste autofocus zrkadloviek (mimo stredového bodu) nedokáže využiť lepšiu svetelnosť objektívov a zaostruje len akoby mal objektív svetelnosť f/5.6 .
To sa mimo stredu nedajú spraviť AF body s citlivosťou F/2.8?
Asi by sis měl zrcadlovky líp nastudovat. To sdělení znamená, že všechny AF body fungují s objektivy se světelností f/5,6 a vyšší, 15 středových s objektivy se světelností f/8 a vyšší (např při použití 2xTC na f/4 objektivu), kde vyšší znamená nižší clonové číslo.
- to čo ma zaujalo totižto bolo to, že sa tam vôbec nespomína ten jeden jedinký stredový f/2.8 bod
- že aj ten najnovší a najdokonalejší autofocus sa môže pochváliť len bodmi, ktoré nedokážu využiť svetelné objektívy
Ganec píše:Vôbec si nepochopil, čo som tým chcel povedať:
- to čo ma zaujalo totižto bolo to, že sa tam vôbec nespomína ten jeden jedinký stredový f/2.8 bod
- že aj ten najnovší a najdokonalejší autofocus sa môže pochváliť len bodmi, ktoré nedokážu využiť svetelné objektívy
Naopak: metatron nepochopil čo som napísal ja (písal som o svetelných sklách a nie o clone f8) a tak napísal niečo, čo s tým vôbec nesúvisí (to čo píše sa s mojim tvrdením nevylučuje; v Nikoňáckom texte sa vôbec nič nepíše o f/4 bodoch; ...)standavfr píše:"metatron" Ganec, AF bod s citlivostou f8 je citlivejsi ako AF bod s citlivostou f4 chapes?
Ganec,ty jsi ale vůbec nic nepochopil.
Ja som si ich práveže naštudovalDolgor píše:Asi by sis měl zrcadlovky líp nastudovat.
ForeignerOnEarth píše:Tohle by fakt chtělo lépe rozvést, tak nějak více polopaticky.
Takže dejmetomu, že máme ostřící bod, o kterém Nikon napíše, že je schopen zaostřit při f/5.6 a jiným který je schopen zaostřit při f/8.
Pak Canon napíše, že některé body jsou duálně křížové při f/2.8.
Takže by mě zajímalo jak tohle tedy Ganec chápe a hlavně jak srovnává to, co tyhle informace říkají.
Já to chápu následovně: .......
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků