Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 14. 6. 2016 08:48

"čo sa týka čiernobielej fotky: nikdy ma nezaujímala, nikdy som ju nemusel používať .. "

To musi byt stresujici, MUSET pouzivat cernobilou fotku, co?
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 14. 6. 2016 10:05

Zažil som aj dobu, keď sme mali len čiernobiely televízor a nechýba mi to ;-)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 14. 6. 2016 10:06

Asi bych se nezabýval reminiscencemi na filmový proces, jde jen o to, že fotograf v něm vychovaný se bude dívat na fotku jako na jakýsi unikát snad hodný pozornosti. Cvakálista (ať už zrcadlovkou, nebo mobilem) se bude přehrabovat po lokte ponořen v souborech na kartách a uvažovat, co všechno by z nich veřejnosti ještě mohl strčit pod nos. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 6. 2016 11:19

Takze v podstate je to to iste, ci?

...k ciernobielej: taketo fotky zaujimaju aj mna, no fotit tak je pomerne narocne - ak maju byt podobne fotky skutocne zaujimave, tak nejde len o odfarbenu farebnu fotografiu...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 14. 6. 2016 11:19

Skúsim byť trochu mimo, včera som cvakal portréty so sigmou 60/2,8, de facto som ju prvý krát poriadne skúsil, a prevládlo vo mne opatrné veľké nadšenie!
To sklíčko na APCS nemá chybu, ostré od plnej diery, parádna kresba. Ešte skúsim protisvetlo, to asi bude horšie, ale aj tak to bolo po dlhom čase asi najlepšie investovaných pár euro do fototechniky. Mám na NEX-e všetky tri sigmy, ale táto 60 je suverénne najlepšia.
Keď budem mať niečo zverejniteľné, hodím to sem. ;-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 14. 6. 2016 11:29

Prave se mi rozjel po hororu s grafickou kartou (omylem jsem dal kabel do konektoru grafiky na boardu) ten novy 3TB disk. Konecne sjednotim vsechny fotky co mam na jeden disk.

-- 14. 6. 2016 12:32 --

Ono dnes na BW foti kde kdo. Ale Ganec mi pripomenul ten kresleny vtip jak nekdo stoji pred nejaky kubistickym obrazem a stezuje si, ze to neni verna kresba. Rozumejme, ne ze se mu to nelibi, ale nechape, proc nekdo maluje takto divne, ze ty lidi tam nevypadaji jako ve skutecnosti.
Jak je ten mozek usporadenej? Funguje jenom prvni signalni soustava? Budou se divit, ze nekdo na hudbu tanci? Proc se u toho hybou? Nechybi tem lidem pul mozku?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod blacksquare 14. 6. 2016 11:36

bob222: sigmy jsem měl rád na m43, hlavně 19 a 60....za ty peníze super

-- 14. 6. 2016 12:40 --

radek71: to je podobný, jako když se fotografové rozplývají nad úžasně malou DOF ze svého nového 1.4 objektivu a pak ji někdo z okolí řekne, proč jim ten velkej a drahej foťák neumí udělat ostrou fotku :)
blacksquare
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 14. 6. 2016 11:53

Puntík píše:..bych se nezabýval reminiscencemi na film.... fotograf v něm vychovaný se bude dívat na fotku jako na jakýsi unikát snad hodný pozornosti. Cvakálista (ať už zrcadlovkou, nebo mobilem) se bude přehrabovat po lokte ponořen v souborech na kartách a uvažovat, co všechno by z nich veřejnosti ještě mohl strčit pod nos. :-)
Ondrej Bobek píše:Takze v podstate je to to iste, ci? ..

Nemyslím, ale je to na debatu do hospody. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 14. 6. 2016 13:52

Černobílých fotek zvětšovákem jsem za ty roky nasekal tisíce, ale už bych se k tomu nevracel. Nejhorší byl vždycky ten druhej den. To bylo horší, než po flámu. Z hospody jsem se snad nikdy nevrátil tak pozdě jako z koupelny - temný komory. :-D :-D
Vždycky z pátku na sobotu to ukončilo svítání a v poledne jsem se probudil polomrtvej, už na mě čekaly 2 kýble s vodou plný fotek a leštička, nadávající rodina, že jsem po sobě tu koupelnu neuklidil, těm, co šlápli do vývojky jsem nablblým hlasem radil, aby si šlápli ještě do ustalovače, zjištění, že všechny fotky, které jsem udělal okolo 4. hodiny ráno a později se můžou rovnou vyhodit, pokaždé z jiných důvodů, třeba ustalovač ve vývojce nebo únavou zpomalené odpočítávání jednadvacet dvaadvacet, táta prohrábnul papírky v kýblech a měl poznámky na téma "boj mlynářů v ranní mlze" a "rvačka černochů v tunelu". Sestra se ptala jestli mně nevadí, že si vzala ten černej papír, co jsem v něm měl zabalený ty papíry na ty fotky.
Začínal jsem obvykle před půlnocí až nikdo nebude potřebovat do koupelny a na záchod, to jsem se koukal jestli v ten pátek nebude od 22:00 nějakej film a všichni půjdou spát dřív. Jo a taky schovat fotky, které neměl nikdo zvědavý vidět. Na to byla speciální koupací nádoba na dně skříně. Na tu jsem pak zapomněl a za týden už tam byla jenom břečka.
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 14. 6. 2016 14:10

http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/201 ... /#more-540 Dneska mi přišla domů tahle bezzrcadlová bezdisplejová trubka a fakt to funguje. Takže na co tělo, stačí mobil!!! Pro jistotu si ale ještě beru ven dslr :)
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 14. 6. 2016 14:12

Ja nevim...Pozdeji jsem do komory chodil uz malo. Ja to dal do labu, nechal udelat "vsechny dobry". Mel jsem 34 trinact na devet fotek, ty jsou projel a jednou do kvartalu si vzal treba 20 policek, ktery jsem si udelal v komore na vetsi format, orizl, narovnal apod. Doma v koupelne bych to nikdy nedelal. Prave kvuli tomu jak pise TX.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod CA.. 14. 6. 2016 14:22

Radek71 píše: Jak je ten mozek usporadenej? Funguje jenom prvni signalni soustava? Budou se divit, ze nekdo na hudbu tanci? Proc se u toho hybou? Nechybi tem lidem pul mozku?

Radku, to jsou dobré otázky. Dá se to zažít i ve skutečnosti, nejen jako kreslený vtip. Nějaké kořeny tkví jistě v pestrosti povah a v prostoru pro individuální vyjádření, ten prostor se v západní kultuře už asi tak druhou stovku let neustále a čím dál rychleji rozšiřuje a ne každý je na všechno připraven, natož aby to ocenil nebo aspoň aktivně pracoval na rozvoji svého vnímání. Když si vzpomenu na diskuzi o perspektivě, vždyť ani v této vcelku poučené a při pohledu zvenčí jednostranně zaměřené skupině lidí jsme se nedokázali shodnout na prostorovém dojmu apod.

Když se lidi hýbou třeba na Čokovoko, snad to s tím vývojem v globálu není tak špatné, ale někdo holt zůstane u dechovky :D
CA..
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 14. 6. 2016 16:12

Na Cokovoko jsem se pohupoval s Rychtarem v kelimku. Obrázek
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 14. 6. 2016 20:56

Huawei P9, srovnání 100% výřezu raw vs JPEG

Obrázek
http://www.fototipy.cz/wp-content/uploa ... gvsraw.jpg

Celá fotka v plném rozlišení zde: http://www.fototipy.cz/wp-content/uploa ... 164612.jpg
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 15. 6. 2016 10:46

Ganec: přesun s do aut, fotaky už jsou poreseny, teď je potřeba analyzovat proč tolik lidi zůstavá u spalovacích motoru, když alternativy mají jen výhody, jsou zábavnější atd.
Lotrandor
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka