Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 11. 3. 2016 12:38

Zrovna sem premyslel jestli, kdyz se teda probira to foceni pohybu a potreba rychle zmeny ostriciho bodu, jestli mam verit spis kozakm, co sem kazdou chvili dava perfektni sportovni fotky a nebo PavlineH s falesnym profilem, co sem nikdy zadnou fotku nedala.... Ale fakt nevim, na koho dam. Jeste nejsem rozhodnuty
...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod reign 11. 3. 2016 13:06

neuspěchej to, byla by to škoda
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 11. 3. 2016 13:13

Me to prijde hodne zoufale, ze na tak zrejmou vec, se musi pouzivat "zima a rukavice".

-- 11. 3. 2016 13:27 --

dadajax píše:To šmudlání na displeji mi přijde jak z jiného světa. J.. Martin kdy se v zimě fotí v rukavicích. Nebo pak v létě kdy jsou horka, displej je mokrý a zaprasený, ruce špinavé a upocené...
Ale zaujala mě ta Gancova zmínka o tom že je rychlejší oddálit foťák od oka a pak ťuknout na displej. Fakt bych ho chtěl někdy vidět v akci při focení...

Cela ergomie je otazka tisicu let, uz jenom prace se sroubovakem, pudova strelba, jizda na koni, vetsina veci je i lekarsky popsana, ktera hemisfera toci sroubovakem, ktera drzi tu predni cast apod.
Pro vetsinu lidi je varianta, ze neni kompaktni dotyk mezi fotakem a telem problem, pak treba ta zmena ostriciho bodu bez preruseni nejakyho dynamickyho chovani.
Debata neni, zdali se nejakym detem libi nebo nelibi jezdit na panskem kole s jednoho nohou v prostred ramu, ale jake s tim maji vysledky. Co jim vlastne jeste vsechno jedno, hlavne ze maji panske kolo. Treba takovej PL, je mi uplne jedno s cim foti, pokud napise, ze ten blesk je nepouzitelnej, tak to ma nejakou vahu. Ze s tim absolutne fotit prace MK je jasny, problem budou i ty maturaky.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavlinaH 11. 3. 2016 13:29

lukas_highenergy.cz píše:Zrovna sem premyslel jestli, kdyz se zeda probira to foceni pohybu a pktreba rycjle zmeny ostriciho bodu, jestli mam verit spis kozakm, co sem kazdou chvili dava perfektni sportovni fotky a nebo PavlineH s falesnym profilem, co sem nikdy zadnou fotku nedala.... Ale fakt mevim, na koho dam. Jeste nejsem.rozjodnuty
...

Co mám falešného v profilu?
To je potřeba vyzkoušet a ne o tom jen polemizovat. Plno lidí taky kdysi nevěřili, že může být něco lepšího než gramofon (někteří dodnes), i když už na světě byly magnet. pásky. A dokonce velmi dlouho někteří lidé neveřili, že může být něco lepšího než jejich trabant a věřili tomu, že je to nejlepší vozidlo.
PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod CA.. 11. 3. 2016 13:34

PavlinaH píše:Dadajax, to píšeš celkem nesmysly. Výhoda to je velká. Mnohokrát mi pomohla a mám díky tomu hodně krásných momentek. Když to nemáš, tak to sotva můžeš posoudit.
Myslím, že z vás mluví spíše závist....

Vážená Pavlíno!

Na základě podobnosti Vašeho vybroušeného stylu i myšlení dovoluji se všetečně zeptat: Nebyla jste to Vy, kdo tu nedávno pod jiným nickem kritizoval soudruha Dadajaxe za napomáhání třídnímu nepříteli a hanebný odklon od jednotné fronty majitelů bezzrcadlovek?

:hm
CA..
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavlinaH 11. 3. 2016 13:52

Ne to opravdu ne. Jsem snad jediná, kdo má ostré lokty? Tady třeba kdekdo uráží a ponižuje Gance a nikomu to vůbec nevadí. Dokonce moderátor to ještě podporuje místo aby tomu bránil. I mně jako ženu tu kdekdo urazil a ze strany moderátora nic. Takže o čem se tu bavíme?
Jakmile se šáhne do vosího hnízda, tak je hned oheň na střeše.
PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 11. 3. 2016 14:10

Už začínam chápať niektoré puntíkove reakcie. Ak máte ako ja pár multinick a podvodníkov dobrovoľne vypnutých, tak tá diskusia vyznieva fakt svojrázne!!! :-) B)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ganec 11. 3. 2016 14:30

dadajax píše:Ale zaujala mě ta Gancova zmínka o tom že je rychlejší oddálit foťák od oka a pak ťuknout na displej. Fakt bych ho chtěl někdy vidět v akci při focení...
Samozrejme, že je rýchlejšie na chvíľku sa oddialiť a rovno zmeniť bod ako prepnúť AF z multi-AF na single-AF a potom ešte meniť jednotlivý bod.

Single-AF zvyčajne nepoužívam, keďže netreba.
No a ťuknutie na displej zároveň zmení aj Multi-AF na Single aj ho zároveň nastaví.

lukas_highenergy.cz píše:Zrovna sem premyslel jestli, kdyz se zeda probira to foceni pohybu a pktreba rycjle zmeny ostriciho bodu, jestli mam verit spis kozakm, co sem kazdou chvili dava perfektni sportovni fotky ..
U športu ten bod až tak meniť netreba: keď viem, že sa objekt bude pohybovať zľava doprava, stačí nastaviť bod trochu dozadu (aby mal v smere pohľadu trochu viac miesta) a keď chcem ostriť na tváre, tak nastavím bod vyššie. Až také veľké zmeny AF bodu sa tam zvyčajne nerobia (aspoň zatiaľ som taký šport moc nefotil, žeby to bolo treba často meniť)

No ale keď sa kozakm vyjadruje k bezzrkadlovkám, tak .. ;-)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 11. 3. 2016 14:39

Ganec píše:

Je to také, ako keď sa Ty vyjadruješ k zrkadlovkám? 8-)

-- 11. 3. 2016 14:40 --

Odpovedať nemusíš - idem Ťa ďalej ignorovať...
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 11. 3. 2016 14:40

Pavlino, Ty mas ostre lokty asi jako ruzova sova z automatu na plysaky.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 11. 3. 2016 14:44

Calven píše:
Ganec píše:

Je to také, ako keď sa Ty vyjadruješ k zrkadlovkám? 8-)

-- 11. 3. 2016 14:40 --

Ja len doplnim, ze kozakm sa vyjadruje hlavne k praktickemu foteniu, co je trosku o inom ako Cvachove mudrosti cerpane s press releasov 8-)
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 11. 3. 2016 14:47

U športu ten bod až tak meniť netreba:

!!!!
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavlinaH 11. 3. 2016 14:49

Trotle, to jsem nevěděla, že máš ještě takové hračky.
PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 11. 3. 2016 14:51

landov píše: Ja len doplnim, ze kozakm sa vyjadruje hlavne k praktickemu foteniu, co je trosku o inom ako Cvachove mudrosti cerpane s press releasov 8-)

Jasné, ja viem. Hlavne Martinovi prešlo cez ruky viac beznosorožcov, než o koľkých sa bude Cvachovi kedykoľvek snívať... Ja už Cvacha ignorujem. Len toto mi nedalo, keď sa zasa raz obtrel o toho najmenej pravdepodobného.
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 11. 3. 2016 15:26

Já jsem si s takovými jako Ganec užil spoustu srandy, oni jsou to v jádru vesměs super lidé, jen jejich názory bývají trochu neortodoxní, jeden z nich byl třeba přesvědčený, že nejlepší místo na světě jsou jakési bažiny v Polsku a manželce k Valentinu dal teleskopický obušek a divil se její reakci.
pemar
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka