Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Radek71 24. 2. 2016 14:28

No asi tak. Ono to vypada jako pozitivne, ze me CA jakoby chvali, takze je mi blby psat, ze s tim mym profilem asi souhlasim. Akorat tam nepasuje ta cest pamatce, to me jako vybuchne auto?
Za nasi organizaci lidi jako jsem ja, bych napsal, ze z te delky a krecovityho postnuti je to pro CA z nejakeho duvodu strasne dulezite, mne to tady pripada jako pena vsedniho dne. Rad neco napisu, ale dam enter a jdu na parek, prece jenom mi tady nikdo nic neplati.
Taky koukam ze jsem sledovanej delsi dobu (ta ksanda X100 na zachodcich ve Lvove), coz asi nevadi, pisu ty veci s tim, ze si precte kazdy kdo chce.
Jinak ja nevidim prostor na nejakou dalsi debatu, ten clovek na main page se tam "priznal" do morku a urcite mi nikdo nechce upirat pravo myslet si, ze anglicka kuchyne je spatna.

-- 24. 2. 2016 14:30 --

kozakm píše:Na mě je to moc dlouhé a téma nezajímavé...

Me to zaujalo, protoze je to nejdelsi text o me co asi byl kdy napsan. Mozna krome psychologickeho profilu na vojne, kde meli problem, protoze jsem vedl divne resi a velitel roty navrhoval, ze nebudu fasovat ostre. Nakonec jsem hlidal municak v Kromerizi jenom s bajonetem.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 24. 2. 2016 15:03

Ak toto fórum nie je o zábave tak preboha o čom? Tlachanie o koníčku s partou mimoňov, to je predsa zábava, nie?
Teda aby nedošlo k hejtu, tak som samozrejme tiež mimoň keď sa tu vyskytujem ako všetci. 8-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 24. 2. 2016 15:24

Zabava byvala driv. Ted je to casto krec. Lidi nemaj cas.
Ja jsem ty pratelepentaxu tak 8 let neresil, ani se tam nekoukal (a myslim ze jsem je ani moc nezminoval, tak jednou do roka?, takze nevim kde se to tema tady vzalo). Posledni akce nas, spravnych lidi co spolu mluvíme, byla nekdy v roce 2006, kdy jsme si stahli tehdy vyvesenych "10 důvodů proč koupit Pentax" a překopali jsme to na "10 důvodů proč koupit XY" a za to XY jsme dosadili zbyvajici značky a jenom jsme mirně upravili ty body, takže místo bodu jedna, že si máme koupit Pentax, protože má historii z roku 1919, jsem to prepsali u varianty Nikon na rok 1917 a v dalším bodě, kde bylo napsaný, že si máte koupit Pentax, protože on měl legendární Spotmatic, tak Nikonu jsme napsali FM2 a takto jsme udelali Minoltu? a C/N.
Je to takovy sireni sekulárního dobra, tenkrat jsme byli dobra parta okolo serveru Photopost. Od te doby nic.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 24. 2. 2016 15:32

Faktom je, že mi tu chýba perfektne pohoďácky moderované vlákno krajinný detail (TH to skrátka vedel). Tam sa človek išiel ukľudniť a nájsť pár dobrých fotografov a fotiek, a hlavne komentov k fotkám, nie k technike. To tu nie je.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 24. 2. 2016 15:40

Ja se chodim zneklidnovat peknejma fotkama jinam, vetsinou na FB. Mam tam nekolik vzoru, zrovna ted, tyden stary report z nejake pronajate roubenky, kde poradali lidi z Mamedia minikoncert, myslim cca 8 fotek, co fotka to vino. A to bylo mimochodem foceny a o to to bylo lepsi. A zase to fotil ten stejnej clovek, kvuli kterymu placu 12 let, byl jsem s nim i v tom Cernobylu. To je proste dar od boha s tim se neda nic delat.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 24. 2. 2016 15:41

Za sebe bych řekl, když si to pán myslí, tak bych ho nechal.

Pokud jde o moderování, já to bral jako vstřícný krok - vlastní vlákno - ale pochopit se to dá jak se zdá všelijak.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 24. 2. 2016 15:47

Radek71 píše:Ja jsem ty pratelepentaxu tak 8 let neresil, ani se tam nekoukal (a myslim ze jsem je ani moc nezminoval, tak jednou do roka?, takze nevim kde se to tema tady vzalo).

Kde se to téma tady vzalo ? Protože se objevil nový, konkurence schopný model značky deklarovanými mnoha amatérskými experty jako mrtvá. A tedy důvod k radosti jejich příznivců a okamžitě vyvstalé poptávky po jakékoliv holi u některých těch (i latentních) hrobníků. Tak se prostě nějakou hůl povedlo nalézt. :-)
Co s tím, kdo chce ať dál řeší. Mně nějaký IceBoss, kterých je všude plno, nechává v klidu. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 24. 2. 2016 16:02

No me ten FF Pentax prijde na krajinu naprosto idealni, pokud bude v realaci na co jsme zvykli.
Na druhou stranu, si nemyslim ze bude konkurenceschopny ve smyslu zvyseni pene Pentaxu na trhu. Proste bude mit treba 2% trhu FF.
Nejvic bude asi plakat Honza.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 24. 2. 2016 16:10

Asi bude Ricohu stačit, když si Pentaxem udrží z trhu stávající procentní podíl, pokud se mu to za tu námahu vyplatí. Možná po zkušenosti s 645Z, který z počátku ani nestačil vyrábět.... ;-)
To, že některý výrobce není lídrem trhu, nic neznamená. Lídrem vždycky může být jenom jeden.
Kdysi jsem četl o jednom několikanásobném olympijském vítězi, který po čase chodil po hospodách a nabízel své olympijské medaile za jakoukoliv cenu..... :-l
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 24. 2. 2016 16:13

R71: Proč? Má nakoupeno, zaskleno, srovnáno. Kůň taky má co žrát. Jedině že bude muset zvětšit formát časáku, když mu budou teď lidi posílat větši fotky z fullfrejmu.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 24. 2. 2016 16:18

Kdyz ses srdcar a 10 let rikas, ze BMW je nejlepsi na svete, protoze ma zadni nahon, tak ti BMW nemuze udelat auto s hnanou predni napravou preci.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 24. 2. 2016 16:24

Tak to já můžu přestat psát. CA.. tu zdvihne ten prapor Aloise Jiráska a hrdě ho ponese dál vstříc světlým zítřkům. Já už dokonce ani nevím, o co tady vlastně jde. Asi o nic, ale zato emotivně a vědecky. Už aby se probudil Ganec a oznámil nám, že už bezzrcátka konečně úplně zvítězily. To aspoň pochopím.
ForeignerOnEarth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 24. 2. 2016 16:30

Radek71 píše:Kdyz ses srdcar a 10 let rikas, ze BMW je nejlepsi na svete, protoze ma zadni nahon, tak ti BMW nemuze udelat auto s hnanou predni napravou preci.

Nebavme se o nesmyslech. Pentax je charakteristický tím, že cokoliv v historii na své zrcadlovky vyrobil, lze i dnes použít. Snad kromě některých blesků. Proč by měl měnit bajonet ? A proč jsem srdcař, že snad tohle nemusím řešit ? :-)
Beru, že jsou úchylky ve smyslu IceBosse. A také beru, že jsou úchylky v opačném smyslu. ;-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 24. 2. 2016 16:40

Já to nechápu. Je snad výhodou Nikonu, že má bajonet z roku 1959? Není, na to kálí Bílý tesák.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marty64 24. 2. 2016 16:43

já mám bajonet z první světový
marty64
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka