som asi natvrdlý.. odfotená fotka a výrez, kde sa zmení rozptylový krúžok..
DOF zostáva nezmenená..
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
DUDISKO píše:no.. myslel som na podobný uhol záberu s FF (po oreze z 300mm F4) ako má 300mm f4 OLY na eq 600mm (iná DOF) ale svetlo čo ide na čip a adekvátnu čast FF čipu by malo byť cca rovnaké (+ približne rovnako MPx).. teda výsledný záber by mal mať aj porovnateľnú kvalitu (odhliadnuc od softvérového spracovania signálu)
je to približne tak alebo zásadne nie
ak áno tak si z toho urobím svoj záver o 20stranovej hádke a prestanem to tu sledovať lebo sa v tom viac strácam ako niečomu priučím..
janfran píše:DOF není dána v okamžiku odfocení, ale až při zobrazení smímku. O tom se však často nemluví, protože se obvykle předpokládá zobrazení na A4 a určitá standartní pozorovací vzdálenost.
Konečne niekto normálny!!!DUDISKO píše:tým pádom sa to tak, ako som ja myslel, porovnávať nedá.. a oly vychádza v tom porovnaní kvalitou lepšie..
Nevyhováraj sa!ltokar píše:Dudisko ma zmiatol
ltokar píše:janfran píše:DOF není dána v okamžiku odfocení, ale až při zobrazení smímku. O tom se však často nemluví, protože se obvykle předpokládá zobrazení na A4 a určitá standartní pozorovací vzdálenost.
Ja ale DOFku vidim v hladaciku
ltokar píše:janfran píše:DOF není dána v okamžiku odfocení, ale až při zobrazení smímku. O tom se však často nemluví, protože se obvykle předpokládá zobrazení na A4 a určitá standartní pozorovací vzdálenost.
Ja ale DOFku vidim v hladaciku
DUDISKO píše:"Když použiješ 600mm/4 na FF a 300/4 na m4/3, bude mít bez výřezu m4/3 přibližně 2x větší HO.
Což je mimochodem dobře."
súhlas.. šak som to dole napísal..
prvé vyjadrenie patrí pre ten istý objektív (300mm a f4 ) na dvoch rôznych telách. 1. FF a výrez (EQ600) na veľkosť m4/3 (kde je DOF INÁ) ako 2. OLY (eq600mm)
a potom platí čo som napísal..
šak som hovoril že na prvý pohľad ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků