Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 23. 12. 2015 16:17

Diskuzi jsem promazal a odeslal poslední varování. Kdyby se to opakovalo a nevšimli bychom si, pošlete prosím soukromou zprávu mně, uživateli miho a christian (teď o Vánocích raději všem). Děkuji.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 23. 12. 2015 20:01

Za chvili razim do kina na tu, podle nekterych, hruzu a pri te prilezitosti sem flaknu jednu archivni "manyru", neboli tez "DOFku":

Obrázek

http://www.boredpanda.com/princess-leia ... ie-fisher/
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 23. 12. 2015 20:12

Sakra, celej den se těším jak si večer počtu a když si to tu otevřu, tak tu nic není. To mi ty vánoce pěkně začínají :D
PL, jdeš na SW? To je moje moje srdcovka, hlavně první, pardon, teď vlastně druhá série.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marty64 23. 12. 2015 20:30

já bych řekl že již začali nahrazovat, profíci ještě moc ne, žurnalisti a lidi co se živí tak nepotřebují řešit uplně tak peníze (neřešit to já tak si vezmu D800 a 24-70 to je jasny)
chtěl bych ale FF rozměr, apsc je málo ale dobrej začátek, Olympus je super, zkoušel jsem, ale je apsc 2X, což je blbý, nejde dělat fotky s rozmazaným mpozadím tak dobře, naopak 5ti osý stab. je výhodou, Sony boduje a jde na něj nyní nasadit i Nikon a staré Minolta, což je +
(/nedělám flame, jen diskutuji . ./
a Star Wars 7 jsem viděl, nestojí to ani za nic a dá se stáhnout na ulozto nebo torrentu
marty64
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 23. 12. 2015 20:34

rodri píše:Sakra, celej den se těším jak si večer počtu a když si to tu otevřu, tak tu nic není. To mi ty vánoce pěkně začínají :D
PL, jdeš na SW? To je moje moje srdcovka, hlavně první, pardon, teď vlastně druhá série.

Chýbajú Tu asi dve strany. Ale po pravde - radšej nch tu chýbajú. Toto čo sa tu dnes dialo... Opísal by som to asi takto: "ako u k*o*k*o*t*o*v na dvore". Alebo inak - o nič si neprišiel ;-]
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 23. 12. 2015 20:55

janfran píše:
kozakm píše:
Calven píše:Ak by dnes večer nemal niekto čo na programe tak:
http://www.ephoto.sk/videokurzy-online/ ... em-neffem/

Tak co, kdo sleduje?

Tak prý známkou dobře zaostřené fotky nejsou zřetelné mihálnice, ale teprve žilky v očích... :hm

EDIT: ...takže to máš Dadajaxi zaostřený špatně 8-)

Shodou okolností jsem dnes koukal do staršího čísla Reflexu (č. 41, na obálce je Zeman) a když pominu, že je tam Miloušova fotka v pseudo-HDR úpravě, což by se stávat nemělo, je tam třeba taky fotka skupiny Tata Bojs z nahrávání desky, formát cca A5. Foceno ultraširokáčem... zaostřeno na zeď asi 4 metry za nima. A taky to projde... ;)
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 23. 12. 2015 21:26

To je moje tema. Dokonce jsem si vsiml, ze official prezidentsky portret je ostreny na vlasy za usima a toto nikdo neprebije. Vyhral jsem soutez.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 23. 12. 2015 22:14

rodri píše:Sakra, celej den se těším jak si večer počtu a když si to tu otevřu, tak tu nic není. To mi ty vánoce pěkně začínají :D

Ja som už tiež bol na sedmičke. Nebudem komentovať, nech nevyzrádzam... ;-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JSP070 23. 12. 2015 23:49

No dnes to tu asi zilo. Skoda, ze to moderator premazal. Hviezdne vojny som videl volakedy asi 10 minut a v podstate viem ze existuju, iba vdaka TBBT. Som netusil, ze to leti aj u nas.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 24. 12. 2015 17:02

JSP070 píše:Skoda, ze to moderator premazal.
jj, škoda .. premazal napríklad aj to, ako voľakto napísal, že so zrkadlovkami je to už fakt nahnuté, keďže Bambousek napísal príspevok do diskusie na gancovky - na článok o 20-tej výhode bezzrkadloviek

To bolo v podstate k téme :-(

-- 24. 12. 2015 16:03 --

No ale keď som pozeral dozadu, narazil som na:
kozakm píše:http://www.martinkozak.com/2015/12/21-veci-ktere-me-na-fotografovani-serou/

Co myslíte, pomohla by mi bezzrcadlovka?
S bodom 21 (vizualizácia expozície) by určite pomohla :-)
Bod 11 (zavadzanie) riešim výklopným displejom a LiveView - hoci na tú situáciu by to asi nestačilo
S 15-kou by tiež mohla - pri LiveView vidím aj okolie => len málokdo mi vlezie do záberu keď nemá
a bod 17 (že by sa niekomu moje sklá nezdali drahé) som u seba tiež ešte nezažil
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 24. 12. 2015 17:33

Bod cislo 6 je mega - uplne to zodpoveda sucasnym poziadavkam zadavatelov :D
9: by sa zisiel - clovek sa casto dozvie o akcii az ked skonci...
10: mini bateria do bezzrkadlovky za skoro 70€ :D
11: zaclanajuceho kameramana pred clovekom, ktoreho potrebujes odfotit zo vzdialenosti 5-20m, LiveView skutocne nevyriesi...
15: nahodny moment LV rovnako nevyriesi - casto to v tlacenici ani neovplyvnis
17: cim viac informacii je lahko dostupnych, tym debilnejsie otazky ludia davaju
21: aj moj pripad - a s bezzrkadlovkou sa to nezmenilo - akurat mam castejsie spravnu expoziciu, no nevhodny cas (co sa mi u DSLR nestavalo), lebo sa spolieham na stabilizaciu aj tam, kde je to maximalne nevhodne...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka