Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod nicomhk 12. 12. 2015 18:25

lukas_highenergy.cz píše:
nicomhk píše:je zajímavé, že i v době empétrojek se stále vyrábějí a prodávají gramofony. Jistě, není to masovka, ale určitě to nebude tím, že by fandové (de)mobility proti nim málo bojovali tak, jako se o to pokoušíte tady :D

Tak to ma asi tak tri duvody:

1) designovy doplnek
2) retro/hipster vlna
3) hifi nadsenci co maji radi mechanicky stroje

To fakt neni o souboji technologii....

Btw. Mam taky doma starsiho Marantze a obcas me napadne, ze by se tady vazne krasne vyjimal nejaky drevo/akryl kousek... Ale realne to kvalite poslechu neni...

právě že to o kvalitě poslechu je, ale sem to nepatří
nicomhk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 12. 12. 2015 18:26

Lotrandor píše:
    Pro náhled fotografie nemusíte „chimpovat“ (odkládat fotoaparát od oka), prostě si jej přehrajete v hledáčku.

- takže chimpujeme v hledáčku, a to se vyplatí
že netušíš, čo to vlastne "chimpovanie" znamená?
;-]

Reku skúsim, či sa to dá vygoogliť a hneď na druhom obrázku je o tom aj článok s peknou ukážkou:
Obrázek

Lotrandor píše:Můžete natáčet a fotit zároveň.

- poraďte, k čemu je to dobrý .. Docela by mě zajímalo, s jakými expozičními hodnotami tahle funkce během natáčení videa pořizuje fotky, že by při 1/50s? ))
fakt netušíš aké expozičné hodnoty volí foťák u fotky pri videu? No predsa také, aké má nastavené u videa :-)
PavlinaH mala pravdu:
PavlinaH píše:Jsi laik, to je vidět ..
:--
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 12. 12. 2015 18:33

Jejda, tak Cvach zase cosi/kdesi nasiel na nete
landov
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 12. 12. 2015 18:36

nicomhk píše:
právě že to o kvalitě poslechu je, ale sem to nepatří

O kvalite poslechu to muze byt u nekoho, kdo kupuje clear audio za 10.000 Eur na prehravani top desek (a i tam to je spis o tom, ze to hraje jinak, nez ze by to prehralo SACD za stejnou cenu). Ale kdyz se clovek podiva, v jake cene se proda nejvic gramofonu, tak se vazne bavime o designu a o tom, ze se to nekomu libi....

Brw. Pred rokem jsem si koupil v Berline desku z opravdu super edice - Nazareth, Hair of the dog, stala asi 80 EUR
A zatimco flac toho sameho alba sem slysel treba 50x, deska furt zustava v obalu. Ale sem rad, ze ji mam.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod bob222 12. 12. 2015 18:54

Mám doma stovky desek. Odkedy som si stiahol základ svojej muziky vo flac kvalite, desky sú v obaloch a spinkajú.
A áno, gramec je krásna dekorácia. Je to síce len stará tesla litovel, ale upravený a so sakra drahou prenoskou...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod miroslav.cizek 12. 12. 2015 18:56

Super, teď abych šetřil ještě na novou televizi :grr:
Ani mě nepřekvapuje, že to je na Zoner webu, ten se snaží taky všem dokázat, že je lepší než Adobe a používá podobnou strategii jako Oly a jeho fotocihla. Jako já mám Olympus rád, máme doma PEN E-PL7 (a měl jsem možnost vyzkoušet všechny 3 top OMDčka) a na spoustu věcí je super a lepší než zrcadlovka, ale jinak mě ta strategie přijde na pytel. To je jako říct "jste bl*ci, že se taháte se zrcadlovkou, ale to nevadí, přejděte k nám, budeme rádi, když nás budou kupovat alespoň blb*i"... Přitom lidé v Olympusu jsou fajn, rozumní, já si dokonce myslim, že ani oni s tím nemůžou úplně souhlasit, protože moc dobře vědí, kde jsou jejich limity. Mě by zajímalo, jestli je ta věc s fotocihlou celosvětová hrůza, nebo je to nějaký lokální výmysl, nevíte?
miroslav.cizek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 12. 12. 2015 18:59

Prohlizet fotku v hledacku muzu ale zatim jsem to delal jenom kdyz jsem lezel na klippanu a fotil nabytkovou stenu IKEA. V produkci nikdy.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 12. 12. 2015 19:04

miroslav.cizek

Ono všeobecne založiť marketingovú stratégiu na tom, že ideš proti niečomu (vid fotocihla) sa spravidla nevypláca.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 12. 12. 2015 19:22

Tato strategie totiz presvedcuje uz presvedcene a ne ty na ktere to ma cilit.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 12. 12. 2015 19:45

Ganec: no a proto je to k ničemu. To máš podobně jako hi-res, důvod je prakticky stejnej. Ale pokud ti vyhovuje focení soch a vytípávání mrtvolek z videa, tak něch sa páči.

PavlinaH: zato tvoje argumentace je plná faktů. Úplně se z tebe hroutím, už tři příspěvky a jak to tady obohacuješ.

no nic, jdu si pustit úplně marnej Lightroom a poeditovat co jsem dnes nafotil. Tak zas někdy
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 12. 12. 2015 20:10

Já se koukám na fotografie, které jsem si přidal do favoritů a jen tak ze zájmu jsem se podíval na to, čím jsou focené, odzadu:

- Ind na kolejích - Leica Q, 28.0 mm
- Muž na kolečkové křesle vedle typického amerického bouráku - Ricoh GR, 18mm
- Pelikán polykající rybu - Canon EOS 7D Mark II, EF600mm f/4L IS II USM
- Západ slunce u moře - Nikon D800, Nikon 17.0-35.0 mm f/2.8-4.0
- Zmrzlý list - Canon EOS 5D Mark III, EF100mm f/2.8L Macro IS USM
- Orel s rybou - Canon EOS 5DS, EF800mm f/5.6L IS USM
- Muž v obleku jdoucí vyzděnou cihlovou podzemní šachtou - Olympus E-M5MarkII, OLYMPUS M.12-40mm F2.8

Ta poslední fotografie mne příjemně překvapila, prokreslení ISO 3200 považuji na snímači Olympusu za velmi solidní výsledek, tak jí sem dám:

Obrázek

Thomas Leuthard Street Photography, Reduced to Perfection, únor 2015.

https://www.flickr.com/photos/thomasleu ... 21720@N02/
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod JSP070 12. 12. 2015 20:28

Dnešok som strávil skúmaním, či Fuji X-T1 je lepšia voľba ako D7200. No a od Fuji ma odrádzajú iba džihádisti tipu Ganec. Paulína je slabý odvar, tá nepíše svoj vlastný blog proti DSLR. Sa bojím, či vlastniť CSC ako jediný fotoaparát, nie je nejaká diagnóza. Aj keď je tu pár výnimiek, čo fotia s CSC a zdá sa, že sú normálni.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 12. 12. 2015 20:30

Přiznám se, že tu nevěřícně kroutím hlavou. Po těch sáhodlouhých litaniích na téma obrazové kvality, mikrokontrastu Otusu a divného bokehu Sigmy Art sem dáš s prominutím kvalitou úplnou m*dku a napíšeš, že prokreslení ISO 3200 považuješ za velmi solidní?

Níže 100% výřez, kde vidíš nějakou kresbu?

Obrázek

-- 12. 12. 2015 20:31 --

Jinak problém Paulíny a spol. (vyjma Gance) je ten, že brzy jim dojde šťáva a přestanou sem přispívat a začne tu být zase nuda. Tudíž ji tímto prosím, aby nepřestávala, baví mě to.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 12. 12. 2015 21:20

Tak anketa, jak se z toho Pemar dostane.
1) beloruska sluzebna nechala v loznici otevrene okno a on nachladl a kresbu nevidel
2) novým tématem "a vite ze tyto stoky jsou az 350 let stare a nejsou zmapovane?"
3) vzdy mel na mysli jinou kresbu, nez kresbu jakou mysli MK
4) najde 8 let starou fotku MK z nejake serie, kde z rohu vykopiruje odpadkovy kos s spatnou kresbou
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 12. 12. 2015 21:26

Já bych teda preventivně zlomil ruce tomu, kdo tohle pustí v plnym rozlišení do světa... :P
T-Lama
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka