Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ice.man2 7. 7. 2015 08:21

Tak je pravda, že není seťák jako seťák.... ty ff nebývají tak zlé jako apsc

Dolgor je pravda, že tohle jsem v potaz nebral. Když já si raději počkám a pořídím rovnou to lepší. Ze začátku jsem taky ve snaze šetřit koupil levné super tele sigma a tak... vyléčil jsem se rychle :D
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 7. 7. 2015 10:43

bob222: ...ale víš jak by baby šílely, kdybys to měl v trenclích? :D
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 7. 7. 2015 11:49

24-85 na Nikony je slušná volba, 24-120 už horší. Ten první je za hubičku, nemá ale nano coating, narozdíl od většího kamaráda.

Moje zkušenost je, že na výlet je lepší lehký seťák, případně dva monofokály, než světelný zoom, takže bych asi spadl do kategorie "nevyzrálí". bez filtru stejně musíš clonit, o to větší průser je absence 1/8000 u obou nižších FF těl Nikonu.

Mě osobně nedá v FF spát nová A7II, jen ty pevný skla, to je bída, teda kromě zeissů.

-- 7. 7. 2015 12:54 --

Ještě postřeh pro upgrade path, dneska mám 35, 50, 85 + 16-85, 70-300. Z toho 35 + 16-85 jsou DX skla. Takže případný upgrade znamená dokoupení 24-85 a rozloučení se dosahem a dokoupení 35. Solidní sestava je pak 35+85 (30k dohromady) když půjdu sám, nebo seťák 24-85 na výlet s rodinou. Varianta dvě je sigma art řada, kde teda ještě 85 chybí, ale pokud bude do 30k tak by to nemuselo být špatný, f/1,4 za hubičku pro kreativní vyžití a tu správnou kýčařinu malé dof. Těžký FF 2.8 zoomy jen pokud by mě to mělo živit, nebo ty skla alespoň zaplatit (a to příliš nehrozí).

ještě bych mohl testnout pemara, na koli si cení 70-200/4, když má teď sonara a nikkor leží ve skříni.

U Sony je zajímavej adaptér alespoň po dobu přechodu.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod ice.man2 7. 7. 2015 12:22

Na a6k jsem pořídil FE 70-200 ta je asi bez debat a delší sklo zatím není a 18-105 na akce kde je třeba univerzál a není čas měnit skla. K tomu 50/1.8 a ještě chci samyang 12mm.... Pak už mám na lens road mapě jen právě pevná CZ skla, nějaké staré mf objektivy jako třeba Canon fd 400mm a FF tělo...
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 7. 7. 2015 13:56

Nikon 70-200/4 je super sklo, zatím o výměně neuvažuji.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 7. 7. 2015 19:12

Tak dneska rozhovor s pár Němci v zahradní restauraci - dělal jsem nějaké fotky a dali jsme se do řeči a přišla řeč i na to, čím to fotím (C/Y Zeiss 28/2.8 ) . No a z diskuze vyplynulo, že dřív měli zrcadlovku/RF na kinofilm všichni z nich. Většina z nich i spousta lidí v okolí nakoupila první generaci digi zrcadlovek jako uplnou novinku (D70 apod), pak většina z nich udělal jeden upgrade (furt v rámci setu co se prodával v obchodě najednou) a dneska všichni fotí na mobil a ti větší nadšenci a cestovatelé na nějaké top kompakty (jako že R100 apod). Důvod zrcadlovka je velká a nebaví je s tím tahat a fotky z mobilu/kompaktu jim udělají stejnou službu. Cena roli rozhodně nehrával. A navíc forky z iphonu hned hodí do přílohy emailu. O bezzrcátkách ani slovo, jen že ví, že na něco takového viděli reklamu. Všichni 40-50 na cyklovýletu.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 7. 7. 2015 19:18

Ty ses jeste vetsi pruzkumnik nez ja. Ta mala skupina (ale jenom CZ) co ma beznosorozce tak je to v modelu drivejsich majitelu Pentax, pripadne nemajitelu TV. Velmi kratce po seznameni ti reknou proc maji beznosorozce, nebo Pentax, pripadne proc nemaji TV. Zaroven s velkym entuziasmem vyjadri podezreni, ze nemam zivot s fototechnikou pod kontrolou a zkontroluji zdali vim, ze zrcatko neni potreba, ze Pentax je utesnen a ma o 74 features vice nez Canon a konecne pak, ze vecer s knihou je mnohem lepsi s TV.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 7. 7. 2015 19:29

Tak sem na dovolený a mam s sebou kluka v kočárku a 3 psy. Navíc jsem tady se známými, takže mam na sport max 1/4 - 1/2 den (dneska sem si dal s kočárkem a jedním psem super výklus Vřesina-Frymburk-Lipno přehrada a to samé zpátky, i když to vedro už bylo trochu moc) a zbytek je na poflakování se. A to mi moc nejde. Tak občas aspoň mrknu po fototechnice.

Jinak zatim nejlepší byl dneska exot s Nikonem (co netušim) a nějakým 70-300 (odhad), co minimálně hodinu v zahradní restauraci fotil z podhledu jehličnatý strom, pod kterým seděl a všechny u jeho stolu oblažoval větami jako "ty vole čum na ty detaily" nebo "čum jak je to vostrý"... Přiblížit jsem se nedovážil, takže co přesně to bylo, netuším. Riziko, že by si chtěl povídat, bylo příliš velké.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 7. 7. 2015 20:37

Já jsem vytáhl 14-24 v Moskvě na Rudém náměstí a nějaká docela sympatická rusanda se ke mně přitočila a sdělila mi, že Nikon 14-24 je jediný pořádný širokoúhlý objektiv. A odcupitala na super vysokých podpadcích do GUMu. A podruhé mi jakási žena středního věku na Letné řekla, že konečně vidí někoho s pořádným objektivem. Tak nevím, co si o tom myslet.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod JSP070 7. 7. 2015 21:05

Podruhe ta zena bola asi z Karlovych Varov :-)
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 7. 7. 2015 22:40

No čo asi, že v rusku letí 14-24. :-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ice.man2 8. 7. 2015 08:21

Sakra :-D a já dnes prodávám poslední část své nikom výbavy (70-200/2.8) a vy tu teď řekněte takovou věc.... pořídím nikon - e Mount redukci a N 14-24 a hurá do Varů :-D snad to bude mít na Sony těle stejný účinek :-D
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 8. 7. 2015 10:08

No já sice nemam Nikon 14-24, ale stačí vyrazit s kočárkem :-D

Btw. nejlepší by bylo možná pořídit starou Mamyiu RZ67 a nějaké větší sklo a dělat, že jste profík. A fotíte pro nějaký časopis. A vlastně ani fotky nemůžete ukázat, protože filmy posíláte na vyvolání rovnou do Milána :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 8. 7. 2015 11:17

Fotky posíláte na vyvolání rovnou Milanovi. Tem má na komoře údernou cedulku - "Naší lázní imperialistická černá neprojde."
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 8. 7. 2015 21:50

Ta clona by nestacila polovicni? :-))

Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka