Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod JSP070 6. 7. 2015 15:17

Pozeram prave Tour a niektori fotografi su ako hyeny. Na zemi mozno tazko zraneny osetrovany cyklista a fotograf mu pcha pod nos objektiv. Na to by som nemal zaludok.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 6. 7. 2015 16:08

Nevidím v tom problém. To je vždy moralizování, ale stejně si to pak všichni budeme v novinách a na webu prohlížet.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 6. 7. 2015 16:33

V některých situacích by to problém skutečně být nemusel, tedy kdyby se fotograf s tím nešťastníkem podělil o honorář. :-)
Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 6. 7. 2015 16:40

To jsou převážně agenturní fotografové, ti berou normální plat a ne honorář za fotku. A těch pár babek by nejlépe placeným cyklistům světa opravdu pomohlo.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 6. 7. 2015 18:05

To bylo samozřejmě míněno všeobecně, mohlo by to možná v některých případech odstranit pachuť zisku na cizím neštěstí. Ale a asi se tím nikdo (s výjimkou advokátů ve výjimečných případech) zabývat nebude. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 6. 7. 2015 20:29

Porovnání ultravysokého ISO mezi D810 vs A7II vs A7S
http://petapixel.com/2015/07/04/this-is ... -high-iso/
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 6. 7. 2015 20:43

je dobré zmínit, že je to pro video, tam A7s opravdu exceluje, na focení jsem k ní už slyšel poměrně zásadní připomínky. Systém je to ale pěknej, hlavně pro výrobce, tři těla a vyřešíte všechno, příští rok můžete upgradovat :)

-- 6. 7. 2015 21:45 --

btw, dnes na festivalu rovnoměrné zastoupení techniky, barikádu zrcadlovek tam drželi asiati a pak mlaďoši s bílejma rourama, videl jsem dokonce EOS*M, nejakej lepší PEN, vcelku hodně různých kompaktů.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod kozakm 6. 7. 2015 21:08

To už se řešilo vedle
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 6. 7. 2015 21:39

Tak dneska sem v kotvišti plachetnic viděl asi 3 low-end zrcadlovky, mraky kompaktů, žádné bezzrcátko... Zato v miniaturním zooparku jsem vidé Canon 5Dm3, Nikon D610 a D800. Vše s nějakým zoomem, co se k tomu prodává jako standard. Všichni fotili během dne pres plůtky prasátko, mini kozy a mini ovce, lamu, osla a kdo mě štěstí, tak dal i fretku přes pletivo. Vzhledem k místům odkud fotili, přesně vím, jak ty fotky budou vypadat... :-D

A i když je ten "kontaktní zoo park" koncipovaný pro děti, tak tam všichni tři pánové, kolem 40 let, byli sami...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 6. 7. 2015 23:40

Trocha nostalgie z Racic:

Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 7. 7. 2015 07:19

S fotografem a 70-200 to bylo obrazně a myslel jsem to tak, že by s tím šel fotit třeba samotný obřad do nevelké síně což je blbost pokud nemá druhé tělo u sebe, ale stejně by u všech laiků svatebčané budil respekt.

Lukáši, top dslr a ještě třeba ff a na tom seťák a nebo lowend tele mě vždy celkem drásá... kolik let včetně analogu tu (d)slr jsou a lidi stale nechápou, ze bez skla jim to bude k prdu...
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 7. 7. 2015 07:26

Petr Luňák píše:Trocha nostalgie z Racic:

Obrázek

Paráda, on má na tom natlačeného ešte originál zenita! Túto opachu som mal, to už fakt budilo rešpekt, a to aj u ozbrojených zložiek! Dnes by som to niekde na stretnutí prezidentov asi radšej nevyťahoval. Dostať preventívnu 7,62 medzi lopatky to nie je to pravé orechové...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Callgaro 7. 7. 2015 07:56

ice.man2 píše:S fotografem a 70-200 to bylo obrazně a myslel jsem to tak, že by s tím šel fotit třeba samotný obřad do nevelké síně což je blbost pokud nemá druhé tělo u sebe, ale stejně by u všech laiků svatebčané budil respekt.

Lukáši, top dslr a ještě třeba ff a na tom seťák a nebo lowend tele mě vždy celkem drásá... kolik let včetně analogu tu (d)slr jsou a lidi stale nechápou, ze bez skla jim to bude k prdu...

Budu hrisnik, ale FF a základní seťák 24-85 3,5-4,5 je skoro ta samá muzika jako aps-c s 17-55 2,8 nemluvě o mft
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 7. 7. 2015 07:59

ice.man, neviděl bych to tak jednoznačně. Někteří si mohou pořídit high-end příslušenství na svoje hlavní téma a na občasné použití z finančních důvodů seťák.
Dolgor
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka