Hele z osobní zkušenosti fotografa s DSLR a nyní i na bezzrcadlo mohu říci jedno. Pokud nejde vyloženě o profesionály, hodně lidí si koupí DSLR už jen proto, aby to vypadalo co nejvíc "profi". A čím větší tím lepší a ideálně na to nasadit nějakou velkou rouru

... nemá to nic společnýho s kvalitou fotek nebo fotografa, ale když jsem ze srandy přišel na svatbu s Nikonem s gripem a 70-200/2.8 tak jsem sice věděl, že je to kombinace téměř na nic, ale ty pohledy a uznalé "pokyvování" laické veřejnosti

... kdežto co když člověk přijde s bezzrcátkem a nedej bože na tom má třeba 16-70 zeisse tak přede mě doslova skáčou i babičky s kompaktem aby si vyfotili co potřebují

... Je to sranda, u lidí co s tím pracují je snaha mít výbavu co nejlehčí a pokud možno ne tak rozměrnou při zachování IQ.. u amatérů jde často čistě o to, aby to vypadalo giganticky a cool

Viz moje přítelkyně, která si vyšla do Zoo tenkrát s C 50D a na tom měla nějakou Bigmu vskutku gigantický rozměrů na plný zoom.. kvalita skla byla nevalná, ale vzbuzovala zájem širokého okolí