Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod bob222 3. 7. 2015 08:06

Puntík vs. Luňák 986. kolo. :shock:

Za chvíľku uvidíme hada a sovu. :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 3. 7. 2015 08:19

Dolgor píše:Radek, Fuji údajně teď čeká na nové snímače od Sony s 24 nebo 30 Mpixely a fázovými senzory. Kromě řady X100 čekají na tenhle upgrade taky X-T2 a X-Pro2, u kterých je předpoklad nejdřív letos na podzim a nejpozději v první půlce příštího roku. Já bych tudíž nečekal. X100T je už dost solidní stroječek proti předchůdcům a kdyžtak ho přeprodáš jen s relativně malou ztrátou. I když si myslím, že tě to ani nenapadne, protože Fuji dělá celkem návykové foťáky. I ten můj X-E1 s extrémně pomalým AF a problémy s expozicí je hrozně fajn hračka.

X-T2 a X-Pro2 jsou ale jeste nizsi trida, to je prece uplne na druhou stranu, ne? Ja si klidne pockam, kdy bych ramcove vedel na co. APSC s F2 je silenej pad i tak. Co Sony? Ma neco s pruhledovym v rumoru?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 3. 7. 2015 08:40

Asi to není úplně strategicky dobrá poznámka z mé strany, ale přijde mi,že oba hádající se experti se chovají jak oslové.... Tohle poměřování pindíků..ale v tomhle vlákně už to asi jinak nebude...
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 3. 7. 2015 09:32

Uznávám, byť přímo osloven, nemusel jsem reagovat. Tedy omluva. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 3. 7. 2015 09:52

Radek71 píše:
Dolgor píše:Radek, Fuji údajně teď čeká na nové snímače od Sony s 24 nebo 30 Mpixely a fázovými senzory. Kromě řady X100 čekají na tenhle upgrade taky X-T2 a X-Pro2, u kterých je předpoklad nejdřív letos na podzim a nejpozději v první půlce příštího roku. Já bych tudíž nečekal. X100T je už dost solidní stroječek proti předchůdcům a kdyžtak ho přeprodáš jen s relativně malou ztrátou. I když si myslím, že tě to ani nenapadne, protože Fuji dělá celkem návykové foťáky. I ten můj X-E1 s extrémně pomalým AF a problémy s expozicí je hrozně fajn hračka.

X-T2 a X-Pro2 jsou ale jeste nizsi trida, to je prece uplne na druhou stranu, ne? Ja si klidne pockam, kdy bych ramcove vedel na co. APSC s F2 je silenej pad i tak. Co Sony? Ma neco s pruhledovym v rumoru?

Obávam sa, že sony ak aj nejakú RX-1 mk2 vyhodí, bude to zas cenovka jak prase, a to tam tá 35-ka bola tiež len 2,0.
Nehovoriac o tom, že po osobných skúsenostiach s nastrkávacími hľadáčikmi u olympusov hovorím never more....
U mňa by tam ten hľadáčik musel byť zabudovaný, za tie peniaze neuznávam inú variantu.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 3. 7. 2015 10:35

kozakm píše:A takovej tu byl pár dní klid...

Než si PL dovolil ukázat, že fotí a lidi to od něho kupují...
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 3. 7. 2015 11:05

No, byla to drzost. Se nedivím že se tu zase válčí.
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 3. 7. 2015 11:14

Nahodou jsme se dozvedeli par novych informaci, treba to, ze Puntik je, teda vlastne neni, na voziku. Coz je s podivem, vzhledem k tomu, jak bezpaterne (pokrytectvi, alibismus...) se zde s pravidelnosti chova.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 3. 7. 2015 11:29

Petr Luňák píše:Punto, ja narozdil od tebe nejsem defka prodejna, jak si se sam priznal, ja nefotim kvuli penezum......
Melancholický Trol píše:Než si PL dovolil ukázat, že fotí a lidi to od něho kupují...

No já v tom vidím rozpor. A to pokrytectví a bezpáteřnost spíš na straně PL. Jinak tento "oslovský" prostor už nechávám pro hýkání těm co jim patří. ;-) :D
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 3. 7. 2015 12:12

Radek, X-T1 a X-Pro1 jsou nejvyšší těla Fujifilmu, X-T1 ala SLR, X-Pro1 jako rangefinder, oboje s výměnnými objektivy. X-Pro2 nejspíš bude mít hybridní hledáček stejně jako X-Pro1 nebo řada X100, výhodou jsou nejlepší technologie Fujifilmu, nevýhodou největší rozměry a nejvyšší cena (po uvedení určitě přes 40 tisíc). K tomu Fujinon 16, 23 nebo 35 vše f/1,4. 23/1,4 je podle mně ideál, ale údajně trpí kusovou variabilitou, tak je třeba si dát pozor. ...X100T nemá tak kvalitní zpracování jako ostatní X-E, X-T, X-Pro, hlavně tlačítka nic moc, ale je to drobeček vše v jednom a ještě celkem zaplatitelný ve srovnání s novým X-Pro a 23/1,4, pokud to máš jako kompaktní světelný EQ 35 do kapsy.
Osobně bych šel spíš po X-T10, je to malý, s EVF, výklopný displej, dobrá ovladatelnost a tělo za 20 k.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 3. 7. 2015 13:19

citace: Puntík
Petr Luňák píše:Punto, ja narozdil od tebe nejsem defka prodejna, jak si se sam priznal, ja nefotim kvuli penezum......
Melancholický Trol píše:Než si PL dovolil ukázat, že fotí a lidi to od něho kupují...

No já v tom vidím rozpor. A to pokrytectví a bezpáteřnost spíš na straně PL. Jinak tento "oslovský" prostor už nechávám pro hýkání těm co jim patří. ;-) :D

konec citace.
---
Srovnejte
a) Než si PL dovolil ukázat, že fotí a lidi to od něho kupují...
b) Než si PL dovolil ukázat, že fotí cokoliv, jen aby to lidi od něho kupovali...
Toliko k oslovskému hýkání vyučených fotografů, kteří naoko utekli dřív, než se jim vysmějou lidi po všech internetech...
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 5. 7. 2015 11:10

Stav u veslarskeho kanalu v Racicich:
Hromada zakladnich DSLR se setaky, respektive levnejsimy telezoomy, sem tam UZ Lumix. Csc ani jedna.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 5. 7. 2015 12:04

V Pistovicich pouze mobily!
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 5. 7. 2015 12:55

Teda nemôžem si pomôcť, chodím po eú od čiernej nad tisou po portugalsko, ale pripadá mi že penetracia beznosorožcami akoby skôr klesala. V európe to zjavne zatiaľ nenahradzuje nič. Skôr by som mal pocit, z popola miestami stávajú kvalitné kompakty s veľkými čipmi.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kozakm 5. 7. 2015 16:03

ME v autokrosu v Pace, EVIL ani jeden...
kozakm
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka