Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Fryw 1. 7. 2015 21:09

A o těch firmách kde se nosí montérky jste už někdy četli? Dnes jsem viděl na procházce roháče. Poprvé samečka. Trošku mě mrzí že to bylo v podvečer a že u toho nebyl fotograf.

Obrázek
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 1. 7. 2015 21:30

Heslo o nejlepší kameře co má člověk pořád u sebe je celkem trefné. A objektivně musím říct, že u DSLR s gripem (kdo ho má furt sundávat) jsem hodně přemýšlel, jestli jí sebou vezmu "jen tak" ven. Dnes jdu např. do města se projít a tak popadnu A6k s jedním objektivem na který mám zrovna chuť a prakticky o té věci na rameni nebo v kapse ani nevím. A je pravda, že dřív jsem si často říkal na ulici "sakra teď mít foťák" obrazový výstup je úžasný pokud se to krmí krz kvalitní sklo.... no a pak je tu ten faktor, že mě focení s tou krabičkou hrozně "baví" .. nevím jak to popsat :D Takže mít fujinu/sony/olyho (ten mě moc nebere) a k tomu pár povedených sklíček není dle mého vůbec krok mimo... a např. na sony APS-C takový 10-18/4 nebo samyang 12mm (manuální ostření) jsou úžasné pro ty co rádi širočinu :)
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 1. 7. 2015 21:32

kozakm píše:Já se dnes tahal 5 hodin na slunku s asi 9 kg fotovýbavy a povedených fotek mám fůru...

Tak to ja jsem mel jednou dva 15kg stativy na softboxy a taky se mi fotky povedly. 30kg je vic jak 9.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 1. 7. 2015 21:46

Abych jen nekecal...

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 1. 7. 2015 21:55

Pěkné Martine :) ale víš jak.. druhá a třetí.. asi tam máš malinko backfocus :D :D
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 1. 7. 2015 21:57

Mě na té dslr nejvíc obtěžuje popruh. S plastovou třicítkou je ta a58 lehoučká a malá. Ale netroufám si popruh dát pryč. Nosím foťák na rameni a nebo v ruce, kdy mám kolem zápěstí omotaný popruh. Propruh, to je ta největší nevýhoda dslr...
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 1. 7. 2015 22:02

Fryw ... originální popruh ani nenasazuju :D něco tak nepohodlného snad mohl vymyslet jen sám ďábel... beru z aliexpressu (je tam toho tuna za pár drobných) takové krásně podajné látkové a nebo quick/rapid strap....ale raději mám asi klasiku.. rovněž nosím v ruce s omotaným popruhem kolem zápěstí...
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 1. 7. 2015 22:11

Nejlepší popruh je OP/TECH USA Super Classic Strap - neoprenový, protiskluzová úprava, rychloodepínací konektory, příjemná cena.

-- 1. 7. 2015 23:13 --

Pro odlehčení: tohle by se s bezzrcadlovkou nestalo :)
https://www.youtube.com/watch?t=13&v=3LlY_HZIebY
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 1. 7. 2015 22:25

To jsou ty nekonečné buffery.. asi D7100 :D člověk prostě drží knoflík a seká to tam v rawu jednu za druhou a pak je těžký přestat :D bez odlehčení.. lidi budou kre*éni s čímkoliv :D ale dobrý námět na debatu :D
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 1. 7. 2015 23:11

Aha, to je dobrý nápad, ty rychloupínáky...
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 2. 7. 2015 06:17

Mám OP tech pro už roky...original popruhy ani nevybalujem.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Radek71 2. 7. 2015 17:51

Muzete mne nejak uvest do rumoru? Koukam ze pristi rok ma prijit X200 Fuji, zase asi APSC a zase teda F2? Existuje nejaky rumor, ktery rika, ze se chysta neco co ma hybridni pruhledovy hledacek, ma to FF s F2 nebo APSC s F1,4? Vubec se nerorientuji.

-- 2. 7. 2015 18:51 --

35mm 35EQ.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 2. 7. 2015 18:16

Puntík píše:Neboj, Puntíka to neporazí. I ten honorář ti přeje. Ostatně možná by to chtělo protlačit ho třeba ještě sem...... http://www.luxusniobrazy.cz/obrazy.php?r=9&t=9
;-)

Punto, ja narozdil od tebe nejsem defka prodejna, jak si se sam priznal, ja nefotim kvuli penezum, ja fotim predevsim proto, ze me to bavi. Tvoje sklenicky a konvicky by se ale na zminenem odkazu vyjimaly, teda za predpokladu, ze bys umel pracovat s editorem, jak zde kazdemu zacatecnikovi koneckoncu "radis" jako nutny zaklad, aby se na to v tvem pripade dalo, alespon co se technicke kvality tyce, vubec divat :D
Mimochodem, neni nad to vyhrat vylet vrtulnikem ve fotosoutezi a pak ten vylet umet jeste dale zuzitkovat 8-P
Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 2. 7. 2015 19:02

Ale jo, dobře že tě za odměnu povozili. Ještě lépe by bylo, kdybys lítal sám a ve svým. To by tě pak nějaké focení ani nenapadlo. Ale dobře, že se máš čím pochlubit, občas ti to může někdo i závidět. :D :D
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 2. 7. 2015 19:25

Puntík píše:Ale jo, dobře že tě za odměnu povozili.

Helikoptera leta, ta nejezdi, to by nekdo, kdo si po padesatce hraje s vrtulovyma letadylkama, uz mohl davno vedet :-D
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka