Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 1. 7. 2015 11:06

Radek71 píše:Obleky nosi jenom asiati a financni poradci co si vydelaji 15 000 Kc mesicne. Pak mozna CEO korporace, kdyz ma tiskovku, ale uz treba minus jedna reditele divizi co maji pod sebou 2500 lidi jsou hipsteri, kteri 360 dnu nosi rifle za 4500 Kc, kosili za 1500 Kc,opasek za 5000 Kc a boty za desitku.
Cim je obor vic soft tim je pravdepodobnejsi oblek. Kdyz budete chtit koupit vertikalni soustruh za 2 miliony ojro tak nikdo v kravate neprijede. Kdyz budete chtit cestovni pojisteni na mesic na Honolulu za 1490 Kc, tak jo.

Fakt asi dost záleží na firmě a její firemní kultuře. V německých koncernech jedou obleky pořád s tím, že poslední dobou se aspoň upouští od kravat, pokud to neni opravdu první meeting se zákazníkem nebo tak něco. V rámci budovy kanclů se nosí běžně bez saka. Že bych někde viděl jeansy a hipsterskoi košili, to vážně ne. Možná u nějakého "free" člena top managementu a ještě jenom v pátek na interní poradě. Teda nebavim se samozřejmě třeba o účetních - tam to samozřejmě takhle nefunguje. To samé platí o IT, technických profesích (HW vývojář) - ti to mají naštěstí dost volné, pokud teda nechtějí dorazit v metalovém tričku a kožených kalhotách. To sem taky ještě neviděl.

Jak to maj US firmy nevim. Ale kousek vedle nás má budovu Hyundai a tam to je zajímavější - bu´d oblek nebo nějaká šílená kreace jako že semišové sako a kalhoty fialové barvy, kalhoty končí nad kotníky. A k tom kožené nazouvací boty, opticky bez ponožek.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod bob222 1. 7. 2015 11:10

Si vždy spomeniem na diskusie na idnes, kde bol asi 100 stranový spor ohladne ponožiek v sandáloch s následnými odnožami dress code.
:-)
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 1. 7. 2015 11:17

Do nemeckych krabic chodim bezne a vzdy prijde nekdo v polokosili. CEO ale vidim malokdy, spis CIO a finance. Zrovna minuly tyden jsem byl v chemicce, ktera je dcera germanu a cele IT v kapsacich a manager logistiky s CIO v polokosili. Jo a jeste takova zajimavost, loni o prazdninach mel celej middle managment snad vsech firem decka v praci. Vsude sedely decka s pastelkama a silene se nudily. V kravate vidim nekoho jednou za mesic. Asi jsem malo hoch navsteva.

-- 1. 7. 2015 12:19 --

A vcera clen predstavenstva nejvetsi zbrojovky (no dobre, asi ne nejvetsi) ve stredni evrope dorazil s sandalech a s zmrzlinou, kterou dojidal pri jednani. Vracel se z obeda.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 1. 7. 2015 11:20

Ponožky v sandálech nosim jen výjimečně na horách, do města bych tuhle kombinaci asi nedal, i když ty špinavý nohy ze sandálů taky nejsou ideální... :-D

Btw. Jen čekám kdy tady proběhne i nějaká diskuze na téma food snobizmus a pak co je správný kafe a jal ho pít...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod bob222 1. 7. 2015 11:29

Ale nakoniec myslím, že hifistov aj tak nič neprekoná. Možno ešte diskusie o mobiloch, aj keď tam je to stále o tom istom trápnom meraní pindíkov medzi ajfounmi a robotkami.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 1. 7. 2015 11:58

No to je ale jina bitva. Robotci maji lepsi system, protoze XY a nasleduje odkaz na stahnutí rootu s kterym je to nejlepsi, iOS je model "koupil jsem a vsem se smeju, protoze mi to funguje" a utratil jsem za to tolik penez ze jina varianta neexistuje.
Hifi jakoze takovy je jenom bitva penez bez pevnych pravidel, kde to vlastne je jenom o tom, kdo kolik penez jeste uslysi. Alespon tak jak to znam ja, dlouho jsem nic necetl. Od jabka se to lisi tim, ze je dulezity ze zesilovac stoji 150 kKc a je jedno od koho, jde jenom o tom jestli tech 100 kKC navic uslysi a pak se kontroluji cely sestavy, aby k tomu byly ty repro taky za tolik, to asi ale lidi hlidaj. Takze zustavaji ty prachy. Je to takovy jednotvarny.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 1. 7. 2015 12:34

míval top androidy, míval iphone 5s a iPad air.... ale spáchal ten nejhorší hřích...používám windows phone v lumii 930 a ještě drze tvrdím, že je to výborný os :D Mno a k věci... svatebčanů se vždy ptám na dress code, ale i když řeknou, ze jen to "volné", minimálně na obřad beru košili a slušné kalhoty. Člověk nikdy neví kdo ze svatebčanů může být příští klient a jaký má na oblékání názor. Dá se říci, ze oblečením kopíruju hosty..
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 1. 7. 2015 12:48

Ja mam samozerjme taky 925 a smeju se porad, dva roky to funguje jako kdyz jsem to vyndal z krabice.
Na svatbu beru busisness casual a ani se neptam, necekam ze by nekdo tvrde vyzadoval oblek, to nema v 10% ani svedek a v 100% nekteri z svadebcanu. Kdyz by rekli ze je jim to jedno, stejne si teplaky nevezmu.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 1. 7. 2015 13:00

Lidi jsou různí, u náš v práci si lidi kupujou mobily podle toho, kolik GIGApixelů má foťák, kolik miliampérhodin má baterka, kolik to má jader a kolik paměti RAM a ROM, já si kupuju mobil tak, aby mě ne$ral...
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 1. 7. 2015 13:05

No kvuli fotaku co slysim casto. Nekdo to i zduvodnuje, ze tim foti dokumenty. Musis si to preklopit do neceho co neznas. Treba mne nekdo doporucil vysavac alespon 2kW a k tomu nevim jak se postavit ;)
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 1. 7. 2015 13:21

2kW je jako 8 jader - příkon nebo výkon? Na motoru nebo na konci hadice? Máte psa?
Kdo teď koupí 2kW vysavač, bude za pár let jezdit po lidech a vysávat za úplatu, protože ty chystané půlkilovatové ekologické flusátka sice šetří krásně, ale nevysajou ani dva chlupy.
A tak. Já třeba nerozumím sekačkám a štěpkovačům, tam fakt nevím, kolik je deset koní.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 1. 7. 2015 13:39

ice.man2 píše:míval top androidy, míval iphone 5s a iPad air.... ale spáchal ten nejhorší hřích...používám windows phone v lumii 930 a ještě drze tvrdím, že je to výborný os :D

Já jsem na tom stejně. S tím, že teda mam firemní Samsung Galaxy S? a k tomu Lumii 920 a musim říct, že ta Lumie funguje parádně už skoro dva roky. A Samsung taky ujde. Ale teda mam to na volání, internet, emaily a pár aplikací. Nijak se v tom nevrtám, nijak to nevylepšuju, neřeším přetaktování. Fakt je to pro mě spotřebka. 8 jader a 16 GB ram je mi vážně uplně ukradených.

-- 1. 7. 2015 14:44 --

Radek71 píše:Do nemeckych krabic chodim bezne a vzdy prijde nekdo v polokosili. CEO ale vidim malokdy, spis CIO a finance. Zrovna minuly tyden jsem byl v chemicce, ktera je dcera germanu a cele IT v kapsacich a manager logistiky s CIO v polokosili. Jo a jeste takova zajimavost, loni o prazdninach mel celej middle managment snad vsech firem decka v praci. Vsude sedely decka s pastelkama a silene se nudily. V kravate vidim nekoho jednou za mesic. Asi jsem malo hoch navsteva.

Je pravda, že technici, IT a logistika to asi mají jinak. Ty u nás taky v obleku běžně nevidím. Stejně tak v menších českých firmách mi přijde, že se to moc neřeší a všichni chodí tak, jak chodí majitel firmy. Naopak pokud je to ve finanční linii cokoliv od operativy v controllingu nahoru, tak jsou obleky (bez kravaty a někdy se sakem na věšáku) uplně běžný (Siemens, VW, Mercedes, ABB...). Teda bavim se o krabicích v Německu. V ČR je to o něco víc free. Naopak teď v Portugalsku sem obleky skoro neviděl.

-- 1. 7. 2015 14:54 --

Radek71 píše:Hifi jakoze takovy je jenom bitva penez bez pevnych pravidel, kde to vlastne je jenom o tom, kdo kolik penez jeste uslysi.

Tohle je docela zajímavá myšlenka a celkem to odpovídá tomu, co sem viděl/četl. Lidi už skoro neřeší (mimo "low-end" z pohledu hi-fi) jestli hraje líp zesilovač A za 95t nebo zesilovač B 110t, ale jestli přihodit ještě 70t a posunout se do kategorie 150t+, nebo zůstat v kategorii +-100t za zesilovač.

Btw. tomu "slyší" taky nevěřim. Protože když čtu, že Hans (sestava za 90t EUR) slyšel o víkendu u Juergena jeho sestavu (150t E) a ta hrála daleko líp a měla nesrovnatelně lepší prostor a sykavky a to zjistil, když si za týden u sebe doma pustil tu svojí sestavu, tak si řikám, kolik z toho dělá psychika a kolik fakt po týdnu identifikuje v téhle kategorii jako rozdíl. Každopádně výhoda je, že lidi téměř nejsou limitovaný penězma (přecejenom utratit třeba 500t EUR ta foťáky jde blbě), skoro vždycky mají šanci utopit ještě víc a navíc to od nich nevyžaduje žádnou aktivitu a výsledky jako focení. Tzn. celoživotní zábava bez námahy. Nejvíc sem slyšel v Mnichově sestavu (domácí) za cca 250+t EUR a majitel zrovna řešil ty sykavky. Prý se mu nějak nezdají a zvažuje lepší síťovou pračku ke zdroji zesilovače. Další krok byly nějaké repro za aso 230t EUR a pak ještě rozvody po bytě a lepší akustické desky.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 1. 7. 2015 13:55

Ted bude na nejakou chvili od Puntika klid, na titulce DA totiz visi fotka neumetela :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 1. 7. 2015 15:32

Neboj, Puntíka to neporazí. I ten honorář ti přeje. Ostatně možná by to chtělo protlačit ho třeba ještě sem...... http://www.luxusniobrazy.cz/obrazy.php?r=9&t=9
;-)
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 1. 7. 2015 15:37

trosku vam prerusim "oblekovo-ponozkovu" diskusiu :D
http://diit.cz/clanek/sony-po-26-letech ... en-snimacu
vidim uplatnenie novych 10TB diskov
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka