Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Grimjaur 26. 6. 2015 09:59

reign píše:Já jsem si s Canonem 70D říkal, že jsem druhou baterku kupoval zbytečně. Až do prvního delšího natáčení videa. To byl frmol jak šťáva mizela a zvyšovala se teplota gripu. Holt 76 Mbps. Tak tak jsem vykryl 90min akci.

Tak to jsi jel na All intra, to se nediv :) Pro běžné natáčení stačí klasika do GOP a 50Mbps.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 26. 6. 2015 11:08

V obchodu se snímači se prakticky nedá hrát žádná zdržovačka ve prospěch své fotodivize. Těch důvodů a zcela zásadních, je několik.

1. Kdo někdy zažil nějaké vnitrofiremní účetnictví, na kterém je založeno hodnocení divizí a oddělení, tak ví, že prakticky není možné rozhodnout, že jedna divize přijde o desítky procent svého obchodu, aby druhá divize možná získala nějakou dočasnou strategickou výhodu, kterou ani není jak vyúčtovat. Tím prakticky rozboříte v celé firmě jakékoliv motivační hodnocení, a to si každej rozmyslí.

2. důvod je ještě pádnější. Nikon vyrábí steppery, kterými se ty snímače vyrábí. Nikon si přes polovinu svých snímačů navrhuje sám, pro full frame to byly skoro všechny a tam, kde nenavrhne základ, navrhuje "aspoň" vlastní RGB masku, vlastní vyčítací kanály, vlastní AA filtr (třeba D3x byl Sony návrh snímače s Nikon AA filtrem a samozřejmě s přesnými barvami RGB Bayera, jelikož na přesné barvy je ušit veškerý postprocess firmware a to výrobce foťáku nemůže předělat vyladění barev jen proto, že bere snímače od někoho jiného, to si musí kontinuálně navrhovat sám v plynulém vývoji svého know-how)... . Pokud ti nejvetší odběratel výrobků současně dodává hlavní součásti tvé výrobní linky, dodá ti přesný předpis, co potřebuje vyrobit, tak je fakt zcela iluzorní, že ho budeš diskriminovat v oblasti dodávek výrobků. Pak může komukoliv jinému dodat steppery a návrh snímače a hraje se už jen opravdu o vyrobené množství, které snižuje cenu. A hlavní důvod proč ty snímače jednou pro Nikon vyrobí Sony, podruhé Toshiba, potřetí Aptina nebo dokonce v malých sériích Nikon sám, je pár procent v nákledech na výrobu, případně nějaká výstupní kontrola, plynulost dodávek, výrobní kapacity a podobně. Prostě optimalizace velkovýroby, ale rozhodně tam neexistuje nějaké "Já ti to nevyrobím, abys neměl lepší foťáky, než já.", to je tak absurdní a hloupé, že to může napadnout opravdu jen hodně velkého teoretika idealistu. Takhle to nemá šanci fungovat skoro v ničem. Pokud by někdo s něčím podobným jen vyhrožoval, tak už risk management odběratele zatroubí na poplach a najde se hned jiný dodavatel.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 26. 6. 2015 14:55

Spinavej krivak opet perli:

Puntík píše:Tady se nic nevysvětluje. Tady stačí nějakou fotku (například hádě) stáhnout, patřičně ji rozmazat, protože tak to prostě je, protože - Luňák.

Jedinej, kdo tu ZAMERNE degraduje fotky druhych, ses ty a mas jeste tu drzost tvrdit, ze si fotku pouze zmensil, cimz ze sebe delas pitomce jeste vetsiho, nez si :lol:

Obrázek

"Pouze zmensena" fotka vypada uplne jinak, ty prolhana luzo:

Obrázek

Ja pouze vkladam printscreen prispevku z fora, coz kazdy vidi, jen ty si blahove myslis, ze nekdo uveri tvym blabolum o jakemsi "rozmazani" :-D

Obrázek

Ses ukecanek na entou, vymyslis si pohadky o jakemsi diplomu z jakesi fotograficke skoly (zadnej samozrejme nemas), pokracujes vypravenim o tom, jak ti lidi plati/li velke penize za fotky (dokazat to logicky nemuzes, protoze se jedna o dalsi vymysl) a ze ja ani ani muj otec by jsme tve fotosluzby nezaplatili, coz je vyjimecne trefne, protoze za ten hnuj cos tu predvedl za celou dobu sve pusobnosti, by ti zaplatil jen cistokrevny blazen :tleskani
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 26. 6. 2015 15:15

A tak to já zase věřim, že ten diplom má. To že někdo vychodil uměleckou školu ještě nemusím znamenat, že z pohledu řemesla to bude za něco stát....
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 26. 6. 2015 15:54

Tak jestli za nej nekdo udelal praktickou zkousku...

Obrázek

1x lezici, 3x klecici a 1x stojici strelec :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 26. 6. 2015 17:15

Tenhle obrázek by měl Ganec použít s heslem:
"Zahoďte zrcadlovky a pořiďte si bezzrcátko s výklopným displejem, místo 5 šašků v legračních polohách by tam byl jeden sehnutý fotograf s foťákem u země a 4 důstojně stojící fotografové s foťákem drženým nenápadně v příslušné výšce. A všichni by hezky ostřili tak, jak se to má, palcem pravé ruky na tom vyklopeném displeji. A všech 5 by v levé ruce drželo skleničku slivovice nebo tou levou rukou objímalo nějakou dvounohou kočku, protože by jim stačila jen jedna ruka na fotoaparát."

:-D
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 26. 6. 2015 17:53

Ee, ani jedno ani druhe. Nejaky vyklopny matlavy display je uz totalne out. Das na maly stativ akykolvek fotak a ovladas ostrenie cez tablet, pricom pohodlne sedis vedla v kaviarni.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ice.man2 26. 6. 2015 18:46

Diplom na focení? :D Ale no tak... kde nic není ani smrt nebere.. a kdo má talent s papírem si může klidně.......

Ta fotka je dost šílená :D bejt tou kočkou tak mi buď švihne nebo beru roha :D

Itokar: to tak úplně nejde.. alespoň ne v této zemi :D teda pokud by jsi před tím foťák nepřidělal k něčemu řetězem a nezaminoval okolí :D
ice.man2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 26. 6. 2015 19:51

Petr Luňák píše:Spinavej krivak opet perli...... ukecanek na entou, vymyslis si pohadky o jakemsi diplomu z jakesi fotograficke skoly (zadnej samozrejme nemas), pokracujes vypravenim o tom, jak ti lidi plati/li velke penize za fotky (dokazat to logicky nemuzes, protoze se jedna o dalsi vymysl) a ze ja ani ani muj otec by jsme tve fotosluzby nezaplatili, coz je vyjimecne trefne, protoze za ten hnuj cos tu predvedl za celou dobu sve pusobnosti, by ti zaplatil jen cistokrevny blazen :tleskani

Špinavej křivák a podrazáckej lhář jsi ty, ukaž mi , ty chudáku, kdy jsem se o nějakém diplomu zmínil, zato ty tu neustále poukazuješ, kde všude tvé fotky visely, kteří vysokoškolští profesoři je vybírali, co jsi všechno v soutěžích vyhrál... Zemek je proti tobě v počtu titulů hadr. A kolik mi kdo za fotky zaplatil, je jen ve tvých vlahých snech, také jsem v souvislosti s tvojí rodinou nikdy o žádných fotkách nepsal, naopak jsem ti nabízel služby zcela jiné. Ovšem - ty by byly skutečně drahé.. viewtopic.php?f=1902&t=1179831&p=10682307#p10682307 ... 23. 5. 2015 11:54 --

Toto je důkaz tvé prolhané povahy, pokud někdo nechce, teď už uvěřit musí. Pokud není stejným křivákem, jako jsi ty. :D :D :oboze :tleskani :tleskani
Naposledy upravil Puntík dne 26. 6. 2015 20:15, celkově upraveno 1
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 26. 6. 2015 20:02

Ses nám rozjel, Puntíku...vono to zrcadlo neukazuje úplně co bys chtěl, co?
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 26. 6. 2015 20:34

Puntiku, dik za pripomenuti prispevku, kde si priznal, ze si defka prodejna, k tomu se prizna malokdo, malokdo je takovy "charakter" :D

No a vidite to, on ten diplom fakt nema, navnada zabrala, v kontextu toho se jeste vic smeju, jak si k tomu sam tleska :-D

Mimochodem, ja kdyz nekde zminim, kde me fotky visely a kdo a jak je hodnotil, tak je to vzdy protiargument na tve vykriky do tmy, jak neumim fotit, rika se tomu pricina a nasledek a nakrasno te tim stiram, sasku. Muhehe :mrgreen:
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 26. 6. 2015 22:10

Je tu nekde Ganec? :D Tohle bude voda na jeho mlyn, proto to napisu do tohoto vlakna.

Znamej si dnes po nespokojenosti s D7100 koupil D750, mam ji tu pred sebou, abych mu to nastavil (konfigurace Fn tlacitek atp.) a prvni zkouska ukazala, ze zrejme trpi stejnym nesvarem co D3200 a sice ne zrovna dobre utlumenym zrcatkem (zaverkou?). Nasadil jsem 70-200/2.8 a uz pocitove pri expozici v ruce citim vibrace oproti D700. Nekolikrat jsem si to prehodil a skutecne D750 v ruce vic "kope". Dal jsem fotaky na stativ, nastavil 4" expozici s 5s casovacem a "exposure delay mode" (u D750 navic jeste s dodatecnou 3s prodlevou) a vysledkem je lehce maznuta fotka z D750:
Obrázek
D700 zadny problem a to nema ani moznost dodatecne prodlevy:
Obrázek
*oboje foceno do jpegu, obrazovy profil neutral (nove Nikony maji neutralni profil vyrazne mene saturovany) a stazene doostreni na 0.
PS: zajimave je, ze kdyz jsem zvysil ISO a cas vysel na 1/8s, tak uz byla fotka z D750 ostra, bez naznaku pohybove neostrosti:
Obrázek
Jeste doplnim iso6400 z D700:
Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 27. 6. 2015 05:13

To bude pravda, ještě více je to vidět při srovnání s D810. Podobně, ale v menším rozsahu, jsem to zaznamenal u bezzrcadlovek, OM-D mi připadá lépe utlumená, než A7r.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod HONZIK63 27. 6. 2015 20:53

ltokar píše:Ee, ani jedno ani druhe. Nejaky vyklopny matlavy display je uz totalne out. Das na maly stativ akykolvek fotak a ovladas ostrenie cez tablet, pricom pohodlne sedis vedla v kaviarni.

Hihi haha hoho.
To by ta kočka musela být týden po smrti. 8-)
HONZIK63
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 28. 6. 2015 17:18

Co jeee, to vsichni fotite, jo? :nenapadne
Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka