Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 15. 6. 2015 06:28

Petr Luňák píše:Vcera jsem jel s pritelem netere ze svatby, jako ridic jeho vozem. Je to blaznivy fanousek do Volva. Strasne se divil, ze nevyuzivam a hlavne nechci vyuzivat tempomat.

U tebe to bude povahovy rys, takže tyhle veci nemáš rad z principů. A nepřesvědčilo by tě, ani kdyby ti po 6 hodinach měla noha upadnout. Ale zrovna tempomat mi prijde jako klasický případ veci "co by člověk nikdy nepoužil", dokud to nema. Ono držet X hodin třeba 120km/h se rychle omrzi.

Jinak za chvilku vyrážím do Mnichova a zase Passatem bez automatu. Automat se do budgetu nevešel o pár tisíc :-(
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod bob222 15. 6. 2015 07:30

Na automat se.. pes, ale tempomat je niečo čo fakt ocením.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod riman 15. 6. 2015 08:11

kozakm: Povedený Readers' Showcase na DPreview. Blahopřeju!

http://www.dpreview.com/articles/489933 ... rtin-kozak
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 15. 6. 2015 08:21

Díky!
PS: Už je tady na to extra vlákno, tak gratulace tam, ať to mám všechno pohromadě :)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 15. 6. 2015 08:51

Ja tempomat mam a nepouzivam, protoze pracuji (jezdim) v pracovni dobe a v CZ. Kdybych jezdil ve dve rano nebo jezdil do Nemecek, tak snad. Na D1 a jiných D se to ale neda.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 15. 6. 2015 09:03

Fakt je že na SK to moc neužijem. V AT, HU, SL a pod. je to ale paráda...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 15. 6. 2015 09:09

Tak na D1 to chápu. Sem vazne rad, ze poslední dva roky už nemusím jezdit do Vidne. To bylo peklo a teď by to bylo ještě horší.

Jinak ja jezdim presne to co píšeš - Německo, kde je to třeba na těch jejich 120km/h, kterých je čím dal tím víc, ideální. A po CR soukrome vikendy a obvykle rano/vecer (hory, závody apod).

A bohužel mam auto, co má sice mraky výbavy, ale tempomat chybí a nejde nijak snadno dodělat. Předchozí majitel to prý blbe zakliknul při objednávání. A ja to při koupi takhle novýho a vybavenyho auta neresil a nekontroloval takovou drobnost...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 15. 6. 2015 09:40

Ja mam Praha - Brno ted spotrebu asi 4,9l/100, protoze jedu prumer asi 85km,/h. Rychleji to nejde ale da se u toho telefonovat.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod blacksquare 15. 6. 2015 09:47

:)
Tak zrovna tempomat používám často, jak teda Německo a Rakousko, tak i u nás na D5 či na větších tazích, když to jde. Nevidím moc důvod pro "nechci používat tempomat".
Nedávno jsem po dlouhé doě zavítal na fórum o autech, potřeboval jsem něco zjistit, a tam zase majitelé starých aut (sice třeba pěkných a zajímavých, ale starých) řešili, že klima je vlastně zbytečná. Ti, co klimu už měli, nebo ji měli funkční :), zase tvrdili, že stačí manuální klima a automatická je zbytečná...atd :)
blacksquare
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 15. 6. 2015 10:06

Radek71 píše:Ja mam Praha - Brno ted spotrebu asi 4,9l/100, protoze jedu prumer asi 85km,/h. Rychleji to nejde ale da se u toho telefonovat.

Ja jel nedávno to samé - ve čtvrtek večer do sklípku na team building a v pátek dopoledne zpátky. A to sem snad neměl průměr ani 85km/h. To zlatá Praha-Rozvadov. Už neni to zúžení někde mezi Berounem a Plzní, tak sem jel ráno na tempomat skoro celou cestu.

-- 15. 6. 2015 10:09 --

blacksquare píše::)
Nevidím moc důvod pro "nechci používat tempomat".

Drsní chlapí mají svůj stroj pod kontrolou a nepotřebují pomoc ani tempomatu a ani automatu :-D

Minule sem skákal v pátek odpoledne ve šílenym vedru asi dvě hodiny přes Berlín, až mě z toho bolelo koleno (to bylo navíc ještě octavií). To dát bez klimy tak umři. A s automatem by to naopak bylo příjemější.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 15. 6. 2015 12:11

Petr Luňák píše:Ma tam 24-70 (to pozna i krtek), ...tady asi nekdo chodil za skolu :))
Jo Punto ty tunto, ses namydlenej, ale mohl bys nadhodit nejakou ukazku z vlastni tvorby co dokaze, ze umis s blesky pracovat, jako si to dokazal u slepyse ci krokodyla :D)
Jo, to jsem namydlenej. Nezkoumám čím to fotil a ani bych to nepoznal. Nevím a nestarám se kdo s čím fotí, to přenechávám moudřejším. A na těch pár předváděčkách...... proč bych si to měl vůbec pamatovat ? ;-)
Mimochodem ani ve školách se kantoři nikoho neptají, čím kdo fotí, tam se řeší věci jiné. A proto taky vím, že jsi dobrý na mouchy a běžící psy, v ostatním stejně jak už tu kdysi kdosi popsal. Cvičený šimpanz, kterému z tisíců nacvakaných snímků vysokoškolští profesoři občas něco slušného vyberou ( jak ses také sám pochlubil). :-)) :-)) Ostatně ta tvoje poslední (předmětná) fotka to dokládá, tam člověk neví, kdo z těch dvou fotografů je větší moula. Jestli ten fotografovaný, nebo fotografující. Takže si klidně podejte ruku třebas s pemarem, ale na mne s tímhle nechoď, nejsem Gancec.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 15. 6. 2015 13:21

Fotit skupinu z podhledu se nesmí?
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Calven 15. 6. 2015 13:34

Puntík píše:
Petr Luňák píše:Ma tam 24-70 (to pozna i krtek), ...tady asi nekdo chodil za skolu :))
Jo Punto ty tunto, ses namydlenej, ale mohl bys nadhodit nejakou ukazku z vlastni tvorby co dokaze, ze umis s blesky pracovat, jako si to dokazal u slepyse ci krokodyla :D)
Jo, to jsem namydlenej. Nezkoumám čím to fotil a ani bych to nepoznal. Nevím a nestarám se kdo s čím fotí, to přenechávám moudřejším. A na těch pár předváděčkách...... proč bych si to měl vůbec pamatovat ? ;-)
Mimochodem ani ve školách se kantoři nikoho neptají, čím kdo fotí, tam se řeší věci jiné. A proto taky vím, že jsi dobrý na mouchy a běžící psy, v ostatním stejně jak už tu kdysi kdosi popsal. Cvičený šimpanz, kterému z tisíců nacvakaných snímků vysokoškolští profesoři občas něco slušného vyberou ( jak ses také sám pochlubil). :-)) :-)) Ostatně ta tvoje poslední (předmětná) fotka to dokládá, tam člověk neví, kdo z těch dvou fotografů je větší moula. Jestli ten fotografovaný, nebo fotografující. Takže si klidně podejte ruku třebas s pemarem, ale na mne s tímhle nechoď, nejsem Gancec.

Ja si to len odložím. Príspevky tu majú podenkový život.
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 15. 6. 2015 13:41

calven: :)
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Callgaro 15. 6. 2015 13:44

Puntík píše:... patrně tedy širokáč a podhled - a úspěch zaručen... ?

a

Puntík píše:Jo, to jsem namydlenej. Nezkoumám čím to fotil a ani bych to nepoznal. Nevím a nestarám se kdo s čím fotí, to přenechávám moudřejším. A na těch pár předváděčkách...... proč bych si to měl vůbec pamatovat ? ;-)
...

Hlavně že to nezkoumáš, ale ty nám to (nebo spíše sobě) zdůvodníš další snůškou alibistických keců.
Mimochodem vlákno o MK jsi zasvinil řádně. Přetáhnu to sem, protože tam na to reagovat nechci. Je již pravidlem že kážeš o hnoji, ale největším jeho tvůrcem jsi ty.
http://www.flickr.com/photos/ticmartin
Callgaro
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka