Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 25. 5. 2015 15:52

Puntík píše:Já nebyl v tom záměrném mrvení fotografií první. Dobře je to tvoje mrvení vidět už u toho háděte. :pozor

Ja vlozil printscreen, presne jako to ve foru bylo, manipulatorskej troubo :tleskani

A uz mi prozradis, kdo ze si tve umeni koupil za tezky prachy, ktery nemam? :lol:

A panacek OPET edituje a doplnuje prispevky, tak tedy jeste reakce na doplnene info:

Puntík píše:ta tvoje nebyla zmrvená, pouze zmenšená

Zmensena fotka vypada uplne jinak, na to ti tu vubec nikdo neskoci, to si namlouvej pouze sam sobe, ty milionari :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 25. 5. 2015 15:57

Tys vložil ... zmrvenej a ořízlej...nejsi nic, než čuně, který si dělá s fotkami druhých, přes jejich zákaz co chce. A na tvoji otázku nemá smysl odpovídat, když neumíš ani vnímat čtený text. :hm

A ta tvoje fotka ? Zmenšená, nezmenšená, cvak a nic víc. :D :D
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 25. 5. 2015 16:06

Puntík píše:Tys vložil ... zmrvenej a ořízlej...nejsi nic, než čuně, který si dělá s fotkami druhých, přes jejich zákaz co chce. A na tvoji otázku nemá smysl odpovídat, když neumíš ani vnímat čtený text. :hm

A ta tvoje fotka ? Zmenšená, nezmenšená, cvak a nic víc. :D :D

Ja jsem nic neorizl, ze ses negramot co si neumi zobrazit prilohu v novem okne, za to ja nemuzu, ale dobre ze ses k tomu neprimo priznal :D :D

Pojdme se podivat, jak Puntik "pouze zmensuje" :lol:
Obrázek

A nyni nastupuje typicke kolecko, kdy se Puntislav snazi odvest pozornost od obrovskeho failu alibistickyma kecama o jakemsi cvaku. Ano, je to obycejny cvak z nejlevnejsi APSC DSLR na trhu, stejne jako treba tenhle cvak:
Obrázek

Kam se hrabe nejaka skakavka bez pribehu na toho precizniho (svetlo, kompozice, ostrost atd. atd.) slepyse na prochazce. Kdyz ja se holt neucil fotit na vajicku... :hm :lol:

PS: takze neodpovis na jasnou otazku, kdo ze ti mel za fotky zaplatit ty velky prachy? Takze lez jako vez, to se dalo cekat :mrgreen:
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 25. 5. 2015 16:10

Tak si , ty kašpare, tu nabídku přečti ještě jednou. A možná příjdeš i na to, kdo je tady ten vykastrovanej. :D :D :D

Tím končím, téma tu už bylo jiné a ostatním se omlouvám. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 25. 5. 2015 16:14

Puntík píše:Tak si , ty kašpare, tu nabídku přečti ještě jednou. A možná příjdeš i na to, kdo je tady ten vykastrovanej. :D :D :D

Tím končím, téma tu už bylo jiné a ostatním se omlouvám. :-)

Zdravím

Totalni fotografickej loser se chvasta prodanejme fotkama na ktere ja pry nemam a dukaz nikde... ale jo, vschni ti to strasne moc verime, hlavne po tech zarameckovanejch skvostech co si sem napostoval, Saudek hadr, milionar Puntik jede :lol:
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 25. 5. 2015 16:16

rejca, já jsem svůj problém s velikostí DSLR vyřešil přikoupením použitého X-E1 v setu. Beru ho na kolo nebo jen tak do kabele, když nechci nic velkého. DSLR si zatím nechávám, i když bych neměl nic proti redukci velikosti a hmotnosti výbavy. Bohužel tak nějak nevím, kam bych se uchýlil. m4/3 má na můj vkus už moc malý snímač, Sony APSC trpí nedostatkem kvalitních objektivů a svým UI, U Fuji mi docela vatí X-trans snímače, protože nejsou moc vhodné na krajinu, Samsung APSC a Sony FF začaly rozměrově dost růst a tak je otázka, jestli není lepší zůstat u DSLR a všech jejích výhod a vybrat si k ní lehká skla. Zatím to nechávám otevřené. Proč utrácet, když mě stávající technika neomezuje.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rejca 25. 5. 2015 16:20

Sovy se asi moc neprodávají, víc se prodávají kozy.

-- 25. 5. 2015 16:25 --

Dolgor píše:rejca, já jsem svůj problém s velikostí DSLR vyřešil přikoupením použitého X-E1 v setu. Beru ho na kolo nebo jen tak do kabele, když nechci nic velkého. DSLR si zatím nechávám, i když bych neměl nic proti redukci velikosti a hmotnosti výbavy. Bohužel tak nějak nevím, kam bych se uchýlil. m4/3 má na můj vkus už moc malý snímač, Sony APSC trpí nedostatkem kvalitních objektivů a svým UI, U Fuji mi docela vatí X-trans snímače, protože nejsou moc vhodné na krajinu, Samsung APSC a Sony FF začaly rozměrově dost růst a tak je otázka, jestli není lepší zůstat u DSLR a všech jejích výhod a vybrat si k ní lehká skla. Zatím to nechávám otevřené. Proč utrácet, když mě stávající technika neomezuje.

Každý systém má to svoje. Tchán šel jinou cestou. Canon 30D nechal (k tomu má asi 4 objektivy, blesk, stativ, filtry...). Koupil Canon G1 X Mark II a od té doby se mu na fotovýbavu práší a všude bere jen ten Mark II. :-) Mně by se celkem i Olympus líbil (historicky jsem začínal s touhle značkou), ale nelíbí se mi hlavně formát čipu (a nakonec ani ten crop 2.0).
rejca
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 25. 5. 2015 17:06

rejca: ten samsung novej taky nestál 8k, aspoň co pamatuju. tímhle způsobem jsem schopen koupit D3200 se seťákem za 6-7k, pravda, nebude to začínat na 16mm, ale zas zaostří i něco jiného než sochu.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 25. 5. 2015 17:11

Ale zas třeba na dron bude to bezzrcadlo lepší. :-)
syp-pe.jpg

Ať má Ganec o čem přemýšlet. ;-) :-))
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod houghs 25. 5. 2015 19:18

rejca píše:Zajímavý článek jsem teď našel zde: http://www.marcelkonecny.com/jaky-je-svetovy-vyvoj-prodeje-fotaku/.

Odpověděl na mé otázky a je vidět, že DSLR pomalu klesají, CSC rostou.

Tak pitomě napsaný článek jsem ještě nečetl. Zákazníci co by hloupé ovce vyzkouší bezzrcardlovku C a N a pak znechuceně jdou od toho. Prodeje CSC rostou, to ano, ale já si pořád lámu hlavu, proč ten poměr už dávno není 80:20 ve prospěch CSC. Podívejte se jak bleskově odešly analogové foťáky.

Když jsem hledal náhradu za starý ultrazoom FZ-18, vybral jsem Oly E-PM2 a dva seťáky. Moje žena, která byla ze zrcadlovky někdy zoufalá, byla nadšená. Dotkne se postavy na displeji, to zaostří a cvakne. Zato mě to přivádí k šílenství, s ultrazoomem jsem rád fotil, toto přímo nenávidím. Nebaví mě to. A na těch fotkách je to bohužel i vidět, skoro všechno je to na delete.
houghs
Návštěvník

Odeslat příspěvekod feanoor 25. 5. 2015 19:26

Tak přátelé, zrovna jsem se vrátil z Itálie - Verona, Vicenza, Benátky, Lago di Garda atd, - a zodpovědně mohu prohlásit že o budoucnost zrcadlovek rozhodně nemusí mít nikdo obavy :)

Naprosto drtivá převaha zrcadel - stovky a stovky Canonů a Nikonů v poměru cca 1:1 (možná nepatrně víc červených kšand, ale fakt jen o trošku), pak jsem viděl jeden (slovy jeden) Pentax, z bezzrcadel asi dva Olympusy, jeden Panasonic, jeden Samsung. A můj Sony NEX :)

Plus obrovské množství lidí s mobilem na klacku pro focení selfíček, třeba v Benátkách ty držáky nabízejí otravní prodejci každých pár metrů.
Zaujalo mě, že i hodně starších lidí neustále natáčelo doslova každý svůj krok tímto vynálezem zkázy.
Třeba na vrcholu zvonice Campanile di San Marco jeden postarší chlápek natáčel selfie-video postupně na všechny světové strany.
Někdy si sám říkám, že pro lovení pěkných záběrů si přestávám užívat okolí, ale co je moc, to je příliš :)

Poměr FF ku APS-C byl tak zhruba 1:20.

Tolik k mým postřehům ze severní Itálie.
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod daikatana_ 25. 5. 2015 21:14

Mobil na klacku je vážně horor, ale co je snad ještě horší, když někdo vytahne tablet o velikosti televize a začne po tom šmátrat prstama, aby něco vyfotil...

Ale je fakt, že zrcadlovky vidím pořád častěji. Dělá mi to radost :)
https://www.foto-pro.cz
https://www.karlsitretro.com
https://www.youtube.com/channel/UC8W-uMYsZewyFiKl4WrxcXQ
daikatana_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 25. 5. 2015 21:14

kozakm píše:Obávám se, že zatím jsi toho moc nepředvedl. Při focení psa jsi totálně vybouch
Ako vieš, že som vybuchol, keď som ešte nič nepredviedol ;-)
Videl si vari fotky ktoré som tu nepriložil? :-P

hoax píše:všimnul jsem si, že odpovídáš jenom na to, co se ti hodí. Mám opět konkrétní dotaz. Můžeš mi na to odpovědět?
Samozrejme že môžem
hoax píše:Co se stalo tady? Znova se ptám: Je to v rukou, nebo v tom skvělém stroji?
Ten animovaný gif bol odkaz Luňákovi, že mu nemôžem dodať takú dlhú sériu ako by chcel, lebo sme fotili niečo úplne iné: ja som toho svojho psa nestíhal ani len sledovať, nieto ešte aby foťák stíhal preostrovať. A všetkým tým, ktorý tvrdia že Olympusy majú malý čip, že je z nich všetko ostré.

No a prvý záber bol nezmazaný pokus s teleobjektívom na 400mm EQ, F/6.1; 1/320s a ISO 1000 .. viem že technicky nič moc .. ale keď sa ten chlapík tak snažil pózovať (až mi to prišlo vtipné), tak som sa nad ním zľutoval .. veď na facebook to stačí :nenapadne

Čas 1/320 sekundy je na beh v takej diaľke málo .. hlavne keď niekto kľučkuje.
Vidno to napríklad na tomto zábere (600mm EQ, F/6.7, tiež 1/320s), kde je "volkswagen slovakia" OK, no všetko čo je v pohybe už je neostré (ani mihalnice moc nevidno):
Obrázek
(viem že tá blondína čo sme tu priložili s ltokar-om bola bola krajšia ;-) no z tele toho mám len málo)

Aby to neznelo, že sa vyhováram, tu je vyjadrenie fundovanejších:
Ondrej Bobek píše:
Porovnas ostrost fotky z objektivu Tamron 18-250/f6.3 na vzdialenost asi 20-30m vs objektiv Zuiko 75mm/f1.8 na vzdialenost 5-10m. Nie je ti to trapne ?

Ganec, neviem o co tu islo,...ale samozrejme ltokar ma pravdu - uz len kvoli konstrukcii objektivov, klesajucemu kontrastu objektu so zvacsujucou sa vzdialenostou alebo zvlneniu vzduchu je vzdy znevyhodneny objektiv zaostrujuci vzdialeny objekt... a samozrejme o rozdielnej kvalite obrazu ultrazoomoveho objektivu a pevneho skla netreba hovorit
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 25. 5. 2015 21:41

Tato fotka je mierne maznuta, ale nie dlhym casom. Vyzera to ako roztrasenie stabilizaciou v nejakom smere.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 25. 5. 2015 21:56

Ganec píše:
kozakm píše:Videl si vari fotky ktoré som tu nepriložil? :-P

Ne, ale viděl jsem, co jsi přiložil :lol:
kozakm
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka