kozakm píše:Obávám se, že zatím jsi toho moc nepředvedl. Při focení psa jsi totálně vybouch
Ako vieš, že som vybuchol, keď som ešte nič nepredviedol

Videl si vari fotky ktoré som tu nepriložil?
hoax píše:všimnul jsem si, že odpovídáš jenom na to, co se ti hodí. Mám opět konkrétní dotaz. Můžeš mi na to odpovědět?
Samozrejme že môžem
hoax píše:Co se stalo tady? Znova se ptám: Je to v rukou, nebo v tom skvělém stroji?
Ten animovaný gif bol odkaz Luňákovi, že mu nemôžem dodať takú dlhú sériu ako by chcel, lebo sme fotili niečo úplne iné: ja som toho svojho psa nestíhal ani len sledovať, nieto ešte aby foťák stíhal preostrovať. A všetkým tým, ktorý tvrdia že Olympusy majú malý čip, že je z nich všetko ostré.
No a prvý záber bol nezmazaný pokus s teleobjektívom na 400mm EQ, F/6.1; 1/320s a ISO 1000 .. viem že technicky nič moc .. ale keď sa ten chlapík tak snažil pózovať (až mi to prišlo vtipné), tak som sa nad ním zľutoval .. veď na facebook to stačí
Čas 1/320 sekundy je na beh v takej diaľke málo .. hlavne keď niekto kľučkuje.
Vidno to napríklad na tomto zábere (600mm EQ, F/6.7, tiež 1/320s), kde je "volkswagen slovakia" OK, no všetko čo je v pohybe už je neostré (ani mihalnice moc nevidno):

(viem že tá blondína čo sme tu
priložili s ltokar-om bola bola krajšia

no z tele toho mám len málo)
Aby to neznelo, že sa vyhováram, tu je
vyjadrenie fundovanejších:
Ondrej Bobek píše:Porovnas ostrost fotky z objektivu Tamron 18-250/f6.3 na vzdialenost asi 20-30m vs objektiv Zuiko 75mm/f1.8 na vzdialenost 5-10m. Nie je ti to trapne ?
Ganec, neviem o co tu islo,...ale samozrejme ltokar ma pravdu - uz len kvoli konstrukcii objektivov, klesajucemu kontrastu objektu so zvacsujucou sa vzdialenostou alebo zvlneniu vzduchu je vzdy znevyhodneny objektiv zaostrujuci vzdialeny objekt... a samozrejme o rozdielnej kvalite obrazu ultrazoomoveho objektivu a pevneho skla netreba hovorit