Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Lotrandor 10. 7. 2014 13:16

Itokar: Kai z DigitalRev taky :)
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 10. 7. 2014 13:56

ltokar píše:E-M10 je velmi slusny fotak /nie taka hracka ako EPL/ a slusna cena. Ale mna v poslednom case zaujal novy Canon 10-18 .. ak je pravda, co vyzistil photozone.de, tak treba zabudnut na nejaky Olympus :D

Zas na druhou stranu mi EPL (ty nejlevnější kousky) přijdou jako super volba.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 11. 7. 2014 07:35

Tak urcite ano, obrazovo su vyborne, je to male, lahke, ked na to clovek nasadi nieco male a lahke, pripadne aj setak, tak je to super.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 11. 7. 2014 20:02

Právě ta velikost a hmotnost jsou pro mně v poslední době nejvíc limitující parametry... Pořád doufám, že Sony udělá k A7 nějakou řadu malých a lehkých pevných skel. FF-look klidně obětuju, ale něco jako 18/4 + 28/2.8 + 55/1.8 a sem spokojený :-) A k tomu bych si nechal starý 7D (6D mam půjčen ještě na celý prázdniny z ateliéru, tak bych ho neodkupoval) s 70-200/2.8 L na pohyb a mam to komplet :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 15. 7. 2014 14:05

Btw. co používáte za stativ k bezzrcadlovce? Lehký a malý stativ je pro mně jedna ze zásadních výhod proti zrcadlovce, tak mě zajímá, co používáte na sestavy kolem 750g-1kg. A když už se v tomhle vlákně řeší všechno kolem, tak to tady nechám. Přijde mi, že ty nosnosti u lehkých stativů jsou ještě víc vymyšlený, než u těch těžích, tak mě spíš zajímají zkušenosti. Momentálně mam doma na ozkoušení Velbon Ultra Maxi-M a Slik Sprint Mini GM II, tak mě zajímá, jestli máte ozkoušený něco dalšího. Klasika - krajina (nohy ve vodě, slabší vítr na horách apod.), podržení blesku apod.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 7. 2014 21:46

lukas_highenergy.cz píše:co používáte za stativ k bezzrcadlovce?
mám dáky obyčajný UNOMAT:
Obrázek

No nepoužil som ho už dlho.
Pred 3 rokmi som na neho (len tak pre srandu) nasadil aj teleobjektív :-)
Obrázek
Udržal sa síce, no fotiť sa tak moc nedalo...
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 15. 7. 2014 23:39

Ganec: "udržet" neznamená "nezřítí se", ale znamená to:
"Neposune se záběr po dotažení stativového šroubu, nepohne se při ovládání, neklepe se ve větru, ....."
Velmi se obávám, že udržení této zobrazené sestavy uchycením za tělo například pro nezvlněné dráhy rachejtlí ohňostroje není až tak snadné.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 16. 7. 2014 01:15

To s tým vetrom si pamätám .. som si len tak z diaľnice chcel odfotiť nočný Trenčiansky hrad .. mission impossible, keď prechádzal dáky kamión :-)

No ovládanie by už nemal byť až taký nezvládnuteľný problém - keďže to už ide aj cez smartfón...
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 17. 7. 2014 09:51

Tak tenhle stativ už je opravdu moc malý. Já bych rád něco klasickýho, jen an foťák s malou hmotností. Giottos pošlu na Paladix, protože se zrcadlovkou už stejně krajinu nefotim a chtěl bych ho nahradit něčim, co bude co nejmíň překážet na báglu... Akorát že na prodejně to v praxi moc nevyzkoušim (tekoucí voda, vítr).
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 17. 7. 2014 12:24

Vysypes im kvetinac a polejes kupenou mineralkou :D
Ja som si kupil na kompakt kedysi nieco taketo (mozno je to presne ono, vcelku maly skladny a lahky) http://www.alza.sk/3-cestny-stativ-hama ... d94787.htm
Nad gorilapod, ci ako sa to vola, si neuvazoval ?
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 17. 7. 2014 12:26

Gorillu pod mám k olymu, ale moc ho nepoužijem. Inak bez super nárokov vydrží, hlavne aj je ho okolo čoho obtočiť...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FotoABC 17. 7. 2014 13:03

Něco takového jako je ta Hama mám doma místo kusu stojanu na odrazný deštník a ten deštník musím ještě opřít o zeď, aby se to neskácelo. Ne fakt to bych nedal ani pod mobil, to si už můžeš rovnou pod to bezzrcátko dát sulc. Ono je často jedno kolik váží ten foťák, ale tohle rozvibruje lehký větřík, lidi kráčející po cestě dva metry okolo, když si na to sedne moucha, .... :-)
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Němec Jan 17. 7. 2014 13:27

Tyhle hamy opravdu nebrat.....moc stativ nepouzivam, ale k CSC mam levny Vanguard alta+ 203 ap. Ma 1,3kg a na m4/3 se sirokacem to staci bohate.
Němec Jan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 17. 7. 2014 13:29

Zrovna dneska v Saském Švýcarsku jsem potkal člověka s tímhle stativem a penem (mimochodem skóre jden nosorožec a jeden bez :-) ) A přemýšlel jsem co s tím vlastně chce fotit. Také jsem si ho kdysi pořídil ale opravdu nelze než nedoporucovat. Asi bych se podíval po nějakém tom karbonu záleží jak budeš chtít velkej, celkem se mi osvědčili vyklápěcí nohy, člověk pak může fotit na místech kde by se jinak neodvážil. Ono v tomhle se zrcadlovkarskyma stativama rozdíl moc nebude, jen budou stačit nižší nosnosti. Taky záleží jaký na tom budeš chtít mit ohniska. No a v neposlední řadě ten pytlík, byť teda zrovna u nás moc kamení nozbiras, maximálně že by sis nakutal písek :-)
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 18. 7. 2014 06:51

Tak ja mam tento http://www.alza.sk/hama-star-05-3-d80273.htm .. na polkilovy kompakt to stacilo :D, ale na dazdnik urcite nie, ani do vetra,to je lahucky stativik .. holt ale cokolvek pevnejsie bude vazit min. 1kg (ak to teda nebude z karbonu).
ltokar
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka