s kolegou se chystáme , za účelem jednoho projektu, cestovat po Evropě.. Budem cestovat do UK, Skotska a pak dále Evropou. Jde o to že jedeme pořizovat k projektu specifické snímky. Takže sebou plánujeme vzít každý cca 3 kusy fotoaparátu, a drahé objektivy. Část je naše a část zapůjčená.
Problém ale nastal v okamžiku kdy jsem začal bookovat letenky. Můj problém je , že se chci zeptat zda někdo často cestuje s technikou hlavně letecky. Upřímně foťáky a sklo které mám, bych rád vezl u sebe.
1. Věc náklady na speciální boxy ve kterých bych mohl techniku vézt by cena byla asi hodně vysoká.
2. Viděl jsem pár videí na internetu jak zaměstnanci zacházejí se zavazadly než se dostanou do letadla. Upřímně i já sám nemám dobré zkušenosti z vlastních cest kdy i přes to že jsem na kufru měl nálepku FRAGILE a podobně. I kdy zavazadlo šlo přes speciální bránu s odbavením kde se s tím mělo jednat v "rukavičkách" tak tomu tak rozhodne nebylo. Upřímně nechat pojistit celou techniku na cestu.... Další nemalé náklady. Nehledě na to že vyřizovat pak s pojišťovnami peníze z a poškození,krádež, nebo ztrátu , běh na dlouho trať a my jedeme fotit, takže by nám jaksi v nějaké destinaci bylo asi na nic , zjistit že jsem bez techniky a pojišťovna nám to proplatí za pár týdnů... ( spíš měsíců) až se dopátrají proč se to ztratilo......
3. Zatím jsem se všude dočet l že příruční zavazadlo je limitované váhou. Když jsem volal na leteckou společnost a řekl jim svůj problém , odpověděli mi že mi nedokážou pomoct. Což je teda zarážející- že si to mám poslat jako sportovní náčiní, nebo golfové hole....... Objektiv není na to aby s ním někdo šlehnul jak s kusem železa někdo do kouta....... ( Můj názor) .
Má tu někdo zkušenosti z cestováním s více jak 3 fotoaparáty na osobu, a vícero objektivů ?? Kufr malý přenosný co jsem si na to pořídil, a speciálně upravil už teď má váhu přes 15 kg. Limit je 10.

Děkuji za pomoc a názor.