Ateliér po domácku

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod CreAtive_34 4. 10. 2009 20:21

Zdravím, potřeboval bych nafotit pár fotek, bohužel nemám ani finance ani prostory pro vybudování fotoateliéru. Existuje nějaký alternativní způsob, nějaká provizorní možnost?
Děkuji
iPod touch 4 8gb + Porta Pro | EOS 1000D | Nokia 5230 + 16gb

Můj nick nemá nic společného se značkou Creative :)
CreAtive_34
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 4. 10. 2009 21:12

Pár fotek čeho?

Vždycky je možnost větší věci nebo lidi fotit před provizorním pozadím pomocí osvětlení z jedné strany a druhou přisvětlit odraznou deskou. Malé věci se nejlépe fotí ve světelném stanu, ten se dá taky vyrobit provizorně.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod CreAtive_34 5. 10. 2009 13:55

Fotky lidí ;-)
Stan mám, tam se ale bohužel nevejdou...
iPod touch 4 8gb + Porta Pro | EOS 1000D | Nokia 5230 + 16gb

Můj nick nemá nic společného se značkou Creative :)
CreAtive_34
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardahorak 5. 10. 2009 14:24

A co se poohlednout po okoli a zkusit najit fotoatelier na pronajem? Stoji to par stovek, na narazovky idealni... Nemusite nic resit, shanet svetla, pozadi...
jardahorak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod golem2 5. 10. 2009 18:31

Preto aby si odfotil pár portrétov nepotrebuješ zriaďovať atelier. Na začiatok stačí izba, ktorá sa upraví na atelier, nejaké závesy na pozadie, niečo na svietenie, prípadne statív. Nie je veľa fotografov, ktorí začínali fotiť rovno v atelieri.
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jaccub 18. 11. 2009 12:09

potrebuji nafotit par produktovek, myslim ze by se k tomu hodil asi svetelny stan, co dale je potreba?
-2b, -1000,-
jaccub
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 18. 11. 2009 14:05

prenajom .... (vacsina fotoateliorov sa da prenajat vcetne techniky urcite je to lacnejsie a kvalitnejsie ako budovat vlastny provizorny pre par fotiek)

jaccub blesky ;)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod premacz 20. 11. 2009 17:12

Ahoj, nedávno jsem řešil podobný problémek. Nakonec jsem to vyřešil tak že jsem hledal na webu a našel jednu Plzeňskou firmičku co prodává vybavení pro ateliéry. Na některý věci mají přímo super ceny ( www.phototools.cz ).
Já tam kupoval světla (http://www.phototools.cz/detail.php?pro ... ve-sestavy) - na focení portrétů mi stačí.
Druhá varianta je pronajmout si ateliér na pár hodin co potřebuješ fotit, ale tam je problém, když si vzpomeneš na poslední chvíli a ateliér není volný.
Pentax K-x set ("konečně :-) "), Panasonic Lumix DMC-FZ8 ...
premacz
Návštěvník