Cesta lietadlom s fototechnikou

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod yayo18 18. 2. 2009 13:28

Cau, budem cestovat lietadlom s mojou fototechnikou. Nepocitam, ze by som daval fotoaparat (objektivy, filtre, cistenie, nabijacky) dolu do batozinoveho priestoru, ale co so stativom? Ma niekto skusenost, ci zoberu stativ ako prirucnu batozinu? Dlzka zlozeneho stativu je cca 65 cm.
yayo18
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RychJ 18. 2. 2009 14:56

Ten můžeš přeci strčit do tašky s oblečením ne?
RychJ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod finn128 18. 2. 2009 20:20

Rozhodně bych si ho nezkoušel vzít s sebou na palubu. Neříkám, že to nemůže vyjít (a ve většině případů by problém asi nebyl), ale na blbce můžete narazit všude. A pak se někde hádat, že nejsem terorista, a že tím stativem nechci umlátit posádku, to bych asi nechtěl (-; Tělo a skla samozřejmě s sebou...
finn128
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 18. 2. 2009 22:25

Vysvetlovať ani hádať sa s nimi je zbytočné. Čo som čítal, tak na palubu statív púšťajú, ale keby nepúšťali, tak ho posádka uloží a pri opúšťaní paluby lietadla ho odovzdá. S fotoaparátom problémy nie sú, taška musí zodpovedať rozmerom palubnej batožiny. Niektorí členovia ostrahy požadujú, aby sa s fotoaparátom spravil jeden záber, či to je naozaj fotoaparát. Ale hádať sa s nimi by som neodporučoval.
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bic0 19. 2. 2009 12:11

Letel som pracovne za posledny rok 3x do USA a spat, s fotakom a objektivmi nikdy problem nebol, a to som toho vzdy niesol viac pre kolegov a kamaratov. Nikdy odo mna ani nechceli fotak vyskusat. Stativ som neniesol, ale keby tak ho asi dam do batoziny a radsej by som namiesto neho do nejakej prirucnej tasky zobral tych par triciek ktore by sa mi tam kvoli tomu nezmestili. Ak mas k stativu obal, mozes to cele dat ako extra batozinu.
Bic0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maciakba 23. 2. 2009 14:08

mne stativ z GB putoval v taske na batozinu je to naj volba, zbytok k sebe do lietadla, este pozor na cistenie kvapalinu daj radsej do batoziny....
maciakba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod svango 14. 4. 2009 22:42

Stativ nie je problem, kludne ho mozes mat na palube, ja s nim lietam neustale, jediny provlem by som videl v rozmeroch, su spoloznosti ktore maju limity na rozmer batoziny , takze ide o to ci to zmestis.
svango
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod decibel 27. 8. 2009 14:41

20x40x50cm je väčšinou palubná batožina - ak je to väčšie, dal by som to do čeknutej batožiny/kufra
Canon EOS 5D MkIII, 24-70/2,8L, 70-200/2,8L, 35/1,4 Sigma, 50/1,4 Sigma, 85/1,8 Canon, 100/2,8 Macro

OM-D E-M10, 14/2,5 Panasonic, 20/1,7 Panasonic, 45/1,8 Olympus, 40-150/4-5,6 Olympus, (na backup + zábava)
viacej na: http://jozefpeniak.blogspot.com/
decibel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bajz0 27. 8. 2009 14:51

Ja som sa pytal na letisku a doporucili mi vzdy si zavolat pri odlete colnika a nechat si pre istotu vystavit potvrdenie ze sa vyvaza. Malo by to byt na videotechniku presahujucu hodnotu 500€.
Bajz0
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 27. 8. 2009 15:17

nikdy som nevystavoval potvrdenie o vyvazani a nikdy som nemal problem s dovozom ....

Jedine co viem, tak 1 kamarat mal problem ked viezol z USA 3 obrovske objektivy (aka canon 400L atd) a nemal ziadne telo lol, tak ho colnici trochu spovedali ale nachali ho ist ....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bajz0 27. 8. 2009 15:51

Bol som teraz na dovolenke v egypte a nechcelo sa mi to vybavovat a ziaden problem s tym nebol: Vybavujem to prevazne ked idem na firemnu akciu to si nemozem dovolit prist o fotak alebo fotky. Ale zas je pravda ze este ani raz (tuk tuk) nikto nic nechcel. Ale radsej pre istotu...
Bajz0
Návštěvník

Odeslat příspěvekod premacz 31. 8. 2009 09:49

Ahoj, teď jsem se vrátil z Anglie, a osobně jsem měl stativ v krosně s věcma a jen ostatní jsem si vzal s sebou na palubu - myslím že tím opravdu můžeš předejít "srážce s blbcem" a než potom řešit nějaký problém těsně před odletem, to mě přijde jednodušší to do té krosny pěkně zabalit do triček ;-)
Pentax K-x set ("konečně :-) "), Panasonic Lumix DMC-FZ8 ...
premacz
Návštěvník