Kolik toho vyfotíte na dovolené?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod HimiX 11. 8. 2008 12:47

Cau,
vratil jsem se z dovolene a mel jsem neco kolem 1400 fotek, tak by me jen tak zajimalo, je to hodne nebo malo?
Kolik si toho tak privezete?
ntb: Lenovo ThinkPad x220i, Apple ibook G4
pc: Apple iMac, Mac Mini
mob: HTC Mozart Windows Phone 7,5 Mango
HimiX
Návštěvník

Odeslat příspěvekod daintre 11. 8. 2008 13:03

na dovolence ?? Jak kdy....byl jsem s rodinkou, tak toho bylo okolo 200 fotek.....potom jsem byl sám v Alpách a tam jsem se vyřádil, tam jich padlo tak 500.Možná se to zdá málo, ale nemačkám zbytečně.....jako když jsem fotil na film....přemýšlet než zmáčknete spoušť. Také skoro žádný snímek potom nevymazávám
daintre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod team_daddy 11. 8. 2008 15:06

Z 10ti dnu v Chorvatsku jsem privezl asi 500 NEFu...100 z nich se mi libi, 300 dalsich se libi pritelkyni, a zbylych 10 smazu...takze asi tak :-)
Nikon D90 + Nikkor AF-S 18-70mm f/3.5-4.5G ED + Nikkor AF-S 35mm f/1.8G + Nikon SB600 + Velbon Sherpa 200R a do kapsy Panasonic LX3

Historie: Nikon F65 -> Nikon Coolpix 3100 -> Canon IXUS 55 -> Nikon D40 ->
team_daddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 11. 8. 2008 15:20

Ja byl před čtrnácti dny na Slovensku. Za sedm dní padlo necelých 500 fotek. Vyloženě pěkných, na fotky, bylo něco přes 50. Zbytek zůstal na disku a z těch pětiset jsem cca 50 smazal, většinou špatný záběr, nebo špatná expozice.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chariot 11. 8. 2008 16:42

Ja byl nedávno ve Francii na poznávacím zájezdu,snažil jsem se nad každým zmačknutím zamyslet,jestli to má vůbec cenu a udělal jsem za 6 dní 600fotek,skoro samá architektura,hodně jich bylo uvnítř kostelů,tak jsem to bral i 3x,pro jistotu.Doma jsem to probral,zůstalo mi jich 350,s toho 200 jich mám na papíru v albumu.Někdy je fakt těšký se uhlídat 8-D ,ale kdo to má potom všechno probírat,vybírat a upravovat :hm ,to je potom vždycky na pár dní a doma z toho nejsou vůbec veselí,když celý dni sedim u PC a "blbnu":-) ,ale jinak to asi nejde.
chariot
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ohm_ 11. 8. 2008 17:12

Mě nedělá problém udělat několik stovek fotek za den 8-) Mám 8GB kartu a foťák fotí rychle, někdy ani nevím, jak jsem takovou kupu fotek mohl udělat. Často mám fotky focené několikrát, kdyby náhodou někdo mrkl a podobně :).
Sice toho pak hafo promažu, ale zas fotky, které zbydou jsou suprové a míří rovnou do alb.
DELL 1220, HTC Touch HD, Nikon D60
C#.NET and JAVA!
ohm_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Crazy_Ivan 11. 8. 2008 17:57

Letos na digi asi 500 snimku, z toho polovina momentky, zbytek pokusy o neco vaznejsiho.
Pak taky jeden PanF+ 50, ale ten jsem jeste nevyvolal, takze netusim co to bude az to bude :-)
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy_Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod knoller 12. 8. 2008 06:37

Ono záleží jak dlouho na dovolené jsem a kde byla. Vloni jsem ještě fotil na analog a bylo toho za 30 dní 35 filmů t.j.okolo 1000fotek, ale jeli jsme po národních parcích Jižní Afriky,Botswany, Zimbabwe a Namibie. letos už fotím na DSLR Alfa 700 (skvělé!) a protože jedeme opět na měsíc do Peru,Bolivie,Argentiny a Chile pořídil jsem si raději sebou fotobanku 120G...Průšvih bude udělat po návratu selekci, přestože zatím moc nekazím (dobrý návyk z kinofilmu) .
knoller
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ries 12. 8. 2008 11:45

Minuly rok som nafotil okolo 800 zaberov za 10 dni, ale si myslim, ze ak je co fotit, a ked sa clovek zamysli nad kazdym zaberom a necvaka zbytocne, tak je tazko povedat co je vela co je malo. Samozrejme ako bolo uz povedane, potom to aj zabere niekedy veeela casu to roztriedit, popripade poupravovat atd.

Mimo temu, tohto roku sa chystam na dovolenku do karibiku a chcel by som sa Vas All opytat, ohladom menenia objektivov v prasnom (v tomto pripade piesocnom prostredi a v urcitych klimatickych podmienkach). Dostal som uz rady, ze menit skla jednoznacne bud v budove a ak na priestranstve, tak je dobre pod trickom.

A este jedna mala otazocka, mam moznost kupit pred dovolenkou blesk sb800, no chcel by som vediet Vas nazor ci este pockat kym cena zide nizsie (a ci vobec - ebay) ked dojde sb900?
ries
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sine.nomine 12. 8. 2008 13:32

myslim ze na otazku neexistuje odpoved :) je to prece otazka mnoha faktoru, je rozdil jestli clovek foti na jistotu a s rozmyslem, nebo to flaka jednu za druhou s tim, ze nakonec vetsinu vyhazi; je taky rozdil jestli nekdo jede popate na makarskou za koupanim, nebo na cestu po 5 statech jizni ameriky...
sine.nomine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 12. 8. 2008 15:32

Prisiel som z hudobneho festivalu OMS Duchonka - pocas 2 dni som vyfotil ca 3300 zaberov, z coho som domov priniesol na kartach 1500.....zatial som zmazal len zopar,....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 13. 8. 2008 16:45

Tak, tu najdete spominane fotky: http://www.fotoalbumy.azet.sk/io-nr
Uprimne povedane, cakal som troska lepsi vysledok,...prvy den pokazil dazd, tak som fotil len minimalne (fotobatoh Tamrac Expedition 5 uplne premokol vratane celej vybavy - bol to ale extremny dazd, kvoli ktoremu museli prerusit koncert), na druhy den som ho aspon ciastocne vysusil, tak som pokracoval vo foteni - EOS 40D, narozdiel od mojho mobilu, fungoval spolu zo vsetkym prislusenstvom bez zavahania (aj pocas toho dazda - skoda len nizkeho kontrastu kvoli vode na objektive, ktoru nebolo cim utriet, kedze vsetko bolo mokre)... Druhy den prsalo iba trochu, za to som sa ale dostal aj do zakulisia - fotky z podia som robil prvy krat a tak ich troska nezvladol, ale nabuduce to bude hadam lepsie:)
Na hore spominanom webe je 285 fotiek z 1304, ktore mam momentalne v PC....neskor mozno zverejnim dalsie - jednotlive skupiny, to ale az po troche oddychu:P
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 15. 8. 2008 04:10

Fotil jsem svatbu a celkem vyšlo cca 2500 snímků (svatební obřad, hostina, večírek, den po svatbě). Ale vzpomínám si, jak jsem byl na 3denním čundru s 512 MB kartou, na kterou se mi vešlo 60 RAWů a karta mi stejně stačila ;)
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 15. 8. 2008 22:02

300-400 týdně, půlka jde pak pod nůž (smazat).
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gekoncik 15. 8. 2008 22:18

Tak teď jedu na Korfu s přítelkyní a ta fotí skoro pořád na sekvenci a macra všelijaký broučky atd. Naštěstí si sebou beru NB abych kartu mohl čistit, protože 395 fotek, které se mi vlezou na kartu je schopna vyfotit za 2 hodiny :D
Ne-ne-ne
gekoncik
Návštěvník

Další stránka