Ahoj
Chci si nechat poradit jakou zrcadlovku do začátku. Do teď jsem měl jen kompakty a poslední co mám půl roku tak je superzoom Panasonic DMC-FZ8
Pprosím o rady předem díky
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
houbacz píše:- přikupování
-- rád bych abych si prozatím vystačil se základem ale samozřejmě počítám s tím že bych si něco přikoupil
houbacz píše:No vida já ani nevěděl na co se ptátale s tvého příspěvku už si asi dělám představu.
- co chci fotit?
-- No jelikož jsem i "táta od rodiny" tak samozřejmě i fotky na výletech ale chci zkusit i "lepší fotky"
Mám informační portál a zatím mi fotí akce kamarád ale asi to nepůjde do nekonečna takže focení akcí jak venku tak uvnitř (různé recesistické běhy, kácení máje, kouzelnické šou, ...)
Dál bych chtěl zkusit i portréty, krajiny, makro a architekturu + další
- cenový strop
-- co se týká ceny tak asi něco jako když si kupuji PC nejlepší poměr výkon/cena ale nemusím mít naprostou špičku myslím že mi takový nějaký střed bude stačit
- přikupování
-- rád bych abych si prozatím vystačil se základem ale samozřejmě počítám s tím že bych si něco přikoupil
nevím co je výhodnější jestli jak píšeš tělo s ostřícím motorem nebo bez
díky
kelav píše:... tak to vidím na nějaký Canon 40D, nebo Nikon D80. ...
houbacz píše:kelav píše:... tak to vidím na nějaký Canon 40D, nebo Nikon D80. ...
No tak něco levnějšího by tam nebylo?
Nechce se mi za první zrcadlovku dávat skoro 30K
houbacz píše:kelav píše:... tak to vidím na nějaký Canon 40D, nebo Nikon D80. ...
No tak něco levnějšího by tam nebylo?
Nechce se mi za první zrcadlovku dávat skoro 30K
Doporučuji nějakou značku, která se DSLR vážně zabývá a má v tomto ohledu tradici a dobré výsledky: Canon, Nikon. Levný je Olympus, ale nabízí dobrý poměr cena/výkon. Pentax má na rozdíl od ostatních odopnost proti vlhkosti i u levných modelů; na druhou stranu se svou starou DSLR Canon 50e jsem fotil v opravdu vydatných deštích a vytrvale sloužila dokud jsem ji neprodal. Sony je úžasný výrobce televizorů, mp3, ..., ale pokud jde o prozatimní DSLR, dívám se na ně střízlivě. Konkrétně bych Vám doporučil Canon EOS 450D. Je to úžasný foťák, kterému k dokonalosti chybí jen větší grip a kovové tělo, ale fotografie dělá úžasné. Nikon D60 je o půl třídy níže, ale to vůbec neznamená, že by to byl špatný foťák (o absenci motoru v těle jste už slyšel, ale myslím, že to není nijak velká závada). Koneckonců je také podstatně levnější než Canon.houbacz píše:No tak nevím pro co se rozhodnout... pročtu nějaké recenze ... pak dám vědět k čemu se chystám a ještě to tady proberu abych neudělal nějakou blbost
kelav píše:Jak Čerbák to tu napsal hezky. Je to tak, v dnešní době už i ty nejlevnější modely zrcadlovek dovedou dělat dobrý fotky. Nemluvím tu o vlastní invenci, kterou je třeba při focení do fotky dát.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků