Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
wikxzen píše:oldbas píše:wikxzen: Hezký fotky. Snad se neurazíš, ale tohle jsou přesně ty fotky, které i mě opravdu baví fotit a kvůli nim často vytahuju foťák. Ale většinu bych s klidným srdcem smazal. Nechal bych tak 2, možná 3. Jinak do koše s tím. Alespoň já to takhle dělám. A za ty roky se mi i tak nahromadilo několik set fotek. Je to hrůza, když to skoro nic nestojí a je to hotový během mrknutí oka
Naprosto v pohodě. S aktivním psem (a být k tomu na to sám) není úplně ideální scénář, abych s sebou tahal cokoliv většího než fotomobil. Tady má prioritu se proběhnout, udělat něco pro sebe a vyvenčit, tedy hlavně řádně unavit, toho malýho ďábla. A co není nadšený, když se na moment zastavím a začnu fotomobilem cvakat. Pro mě to také není ok, protože mě to vyvádí z rytmu a v těch dnešních dnech můžu snáz prochladnout, jelikož si ještě stále beru lehký oblečení na běh. Máme už pravidelné 2-3 trasy, dle počasí i pohody se volí jedna z nich, od 8 nebo 10 do max. 15 km poklusem i během. Naměřené to mám z mapy.cz a iPhone to taky zaznamenává.
Bez mučení se přiznám, že mě občas mrzí, když zrovna v tu chvíli, kdy je fakt pěkný světlo, zajímavý podzimní barvy a celkově dobrá scéna, tak mám s sebou jen ten telefon. Na druhou stranu se od toho odprostím a kvituju tu možnost to sejmout v rychlosti fotomobilem - vzniká tím i jakýsi archív vzorků, které pro příště cvaknu něčím lepším. Třeba za rok.
tomashr píše:Wixzen - zrovna na tohle není marný nějaký kompakt s rozumným snímačem, tedy na focení dost stylem mobilu, ale prakticky kapesní. Styl Ricoh GRIII v APS-C, případně něco s výměnným sklem v kombinaci s pancake jako Fuji X-E4 či nově X-M5, u MFT pak třeba PEN E-P7. A případně dnes i něco jako Lumix S9 ve fullframe.
Ono se to poskládat opravdu malé, ale přitom už s kvalitou výstupu i pro poměrně velké nároky. Problém je pořád pokud by člověk chtěl řešit více skel, tam už se od toho mobilu dostane velikostí úplně jinam, ale pro jedno ohnisko s vysokou kvalitou obrazu to dnes už “kapesně” jde. Minimálně do kapsy od bundy absolutně bez problémů, ale některé alternativy (GRIII) jsou i v úrovni kapsičky od košile
bob222 píše:Nazdar Landov, tú 18-40 si pozeral? Alebo necháš si len tu 20-60?
landov píše:Ono zalezi, ze s cim to porovnavas. S9+20-60 je oproti mojej Z8 + 24-120 (28-70) trpaslik.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků