Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod landov 22. 5. 2024 17:06

noxx_cz píše:landov: já jsem věděl, že jsou Košice z Prahy daleko, ale že až tak daleko? V Lotyšsku? :-)
Jinak fotka hezká, perfektní kresba i takto v luftu na dálku.

:-)
Nuz je to fotene 600/6,3...ta kresli excelentne
landov
Expert

Odeslat příspěvekod landov 26. 5. 2024 06:30

Vcera som mal statstie na trosku iny druh WL.
Pri vode som si vsimol, ze je tam nejaky had, ale myslel som, ze je mrtvy, ked tu zrazu sa pohol - zrejme cihal na svoju korist vpravo :-)
Tak som isiel co najblizsie ku hladine a fotil.

Uzovka obojkova, Z 70-180
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar. 26. 5. 2024 17:59

Malý kousek Indonésie v Praze:

Obrázek

Jen atmosféra, na lepší kompozici bohužel nebyl čas.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 27. 5. 2024 06:31

500 km slovenských, KE - 26/5/2024.

GRIIIx
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod monikash 27. 5. 2024 07:01

Ještě že jsi nefotil o víkendu gulášobraní někde u KE, nějaký magor tam vjel (asi úmyslně) do soutěžících a pak ujel. Zachytila jsem kousek ve Zprávách na Markýze (asi).
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 27. 5. 2024 15:49

Hmmm, myslim, ze to bolo niekde pri L.Mikulasi...

Tento vikend sa potvrdilo, ze GRIIIx je tak vsestranny fotak, ze zvlada aj WL :-)
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar. 28. 5. 2024 15:14

Tak Nikon 70-180 mm je doma. A já bohužel také, s horečkou a kašlem.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 28. 5. 2024 15:42

Tak sa tesim na dojmy.

Ja som za toto sklo velmi rad.
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod noxx_cz 1. 6. 2024 14:26

Na birdy nemám dostatečně dlouhé sklo, tak lovím aspoň to, na co "dosáhnu" :-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 2828 2. 6. 2024 15:50

celkem postupně 5 mláďat na zemi, okolo létal kos černý...všichni takto obézní
https://ibb.co/ZK7Znkt
2828
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 2. 6. 2024 18:54

Chystám se do Sankt Anton a do Wengenu, nějací ptáci by tam mohli, ale když nebudou tak obě jsou obě krásné alpské vesnice jsou s úžasnou scenérií, chtěl bych zachytit panoramata Arlberských Alp, chci zachytit trojici Eiger, Mönch a Jungfrau, vodopády Trümmelbach nebo Staubbach ve Valley, švýcarské horské chalupy, horský vláček Jungfraubahn, pohled na Lauterbrunnenské údolí. Obě lokality nabízejí úchvatné přírodní scenérie i zajímavou architekturu, mnoho fotografických příležitostí.

Při přejezdu pojedeme přes Rýnskou deltu, tam by mohl být k vidění kormorán velký, volavka bílá, konopí bahenní, rákosník vousatý, bukač malý, volavka červená, luňák černý, rybák obecný …, ale bude málo času.

Mezitím doberu antibiotika a dám se dohromady.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 2. 6. 2024 21:40

Jee, podobnou trasu mám letos v plánu taky. Jen jsem byl trochu překvapený cenami ubytování přes letní sezonu ;-). Takže musím trochu pohledat, aby mě to úplně nezruinovalo roční budget na cestování :-)
A trochu mám strach z toho, že přístup do Lauterbrunnenu bude letos omezený nebo zpoplatněný, jak se o tom mluví. Něco ve stylu Benátek.
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 3. 6. 2024 07:57

Obě ty lokality mají svoje úskalí, St.Anton-Lech-Zürs je orientovaný na zimní sezónu a v létě je riziko, že část služeb bude hůře dostupná.

Co se týče toho Lauterbrunnenu, tak tam to známe dobře, byli jsme tam aspoň 10x, fantastické místo, ale letos jsem měl v plánu tam hlavně zaparkovat auto, protože pro ubytování jsem zvolil Wengen. Alternativně se dá zaparkovat v Grindelwaldu, který mám také jako srdcovku a mám možná ještě raději, než Lauterbrunnen. Ale za výlet tam stojí spousta míst, namátkou Kleine Scheidegg, Harder Kulm, Jungfraujoch, Mürren, Schilthorn, First, Stechelberg, …

Když jsme bylo mladší, tam jsme se ubytovávali na Terrassenweg v Grindelwaldu, kvůli úžasnému výhledu na Mönch, Eiger a Jungfrau, ale teď už se nám nechce šlapat do toho kopce nahoru.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 3. 6. 2024 13:22

Vcelku zajímavou novinku avizuje na červenec Leica - nový kompakt D-Lux 8... Je to již oficiální - žádný rumor, jen ještě nejsou známé detaily, viz https://leica-camera.com/en-int/photogr ... ux/d-lux-8 .
Sice to na první pohled vypadá jako další remake Panasonicu LX100, ale není to tak docela pravda, vylepšení je více. Počínaje lepším EVF, který má být nyní plnohodnotný 2,36mpix, zatímco staré D-Luxy a LX100 měly takovou tu zpotvořeninu sice 2,76mpix, ale v prokládaném režimu a reálně daleko horším. Lepší je i zadní displej.
Co mi ale přijde důležitější - předchozí D-Lux 7 byl opravdu odfláklý a pod logem Leica bylo i v menu vše od Panasonicu, u nové verze to konečně udělali pořádně, že je menu tradiční Leica, fotí do DNG a ne do Panasonic RAW atd.
I kdyby snímač a objektiv zůstal úplně stejný, tak to minimálně dělá konečně z LX100II více reálnou Leicu a člověk už nebude mít tak silný pocit, že po něm někdo chce více peněz opravdu jen a pouze za červené kulaté logo, ač se jinak od Panasonicu neliší nic.

Celkem vzato sice žádná revoluce, ale evoluce docela výrazná, jen si tak člověk říká, proč sakra tohle předělání menu neměl už D-Lux 7 :-( Ale lepší později, než vůbec...
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Titan_66 3. 6. 2024 16:30

Švýcarsko je nádherná země. Lauterbrunnen, Wengen, Interlaken, Grindewald a další, tam je radost fotit. Zatím jsem byl "jen" jednou, ale určitě bych to rád zopakoval. Tam je pořád co fotit, ta krajina je úchvatná. Za mě nejhezčí Alpy, který jsem viděl. Ještě abych nezapomněl, tak nádherný to je i v Zermattu a u Matterhornu, za mě asi nejhezčí hora. Jsou tam taky úžasný treky v Zermattu. Ono by se tam dalo vycestovat i vlakem, ten jezdí prakticky všude. A když bych se nechtěl plahočit v autě z Prahy, tak se dá i pohodlně letět do Zurychu a pak vlakem. Možností je spousta.

Alpy v Rakousku, nebo Itálii Dolomity jsou parádní, ale Švýcarsko je podle mě nejhezčí :-)
Titan_66
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka