Olympus vs. objektivy

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 26. 3. 2008 10:11

2 irmo: obhajujete neobhajitelné. 3bodový AF dostačuje, nefotíte-li reportáže a portréty a i ty s tím fotit jdou, jen to vyžaduje trochu více nároků na fotografa. Jeden roler vs. dva není o zvyku, ale o uživatelském komfortu a občas i o nutnosti. Tu a tam se nachomítnu k focení nějaké svatby. Dříve jsem měl DSLR s jedním rolerem a rychlost obsluhy byla tristní. Mimochodem, dříve jsem měl Canon 350D a Olympus E-300.

Studiové blesky nejsou dělané na Canon/nikon, prostě jen mají klasický PC-konektor, kterým je vybavena každá poloprofi a profi DSLR na trhu včetně Olympusu E-3. Pokud Váš Olympus PC-kontakt nemá, můžete použít bezdrátovou X-sync., kterou dáte do patice na blesk.
Canon EOS 30D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 50mm F1,8 EF 70-300mm IS USM, Speedlite 550EX
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 26. 3. 2008 11:04

Pc konektor maju tusim vsetky olympusi DSLR, napriek tomu na atelierovom svetle je vyslovene napisane pracuje s canon a nikonom o ostatnych nieje ani zmienka .... Odpalit by to uricte malo ist aj s olympusu ci pentaxu, najskor sa len neprenesu nejake pridavne informacie. Neviem ...

Fakt si nemyslim ze by ma dalsi roler zachranil, fakt je ze 1-2 tuknutie by usetril vravim nechcem tim nijak obhajovat olympus ked ho musis mit tak ho musis mat a nieje co riesit ....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 26. 3. 2008 11:19

Žádné přídavné informace se většinou nepřenášejí. Je možnost propojit několik systémových blesků do nějaké ateliérové konfigurace, ale bezdrátový X-sync nebo pc-konektor takovou možnost nemají.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 26. 3. 2008 14:59

irmo píše:Pc konektor maju tusim vsetky olympusi DSLR,

Nemáte pravdu. PC konektor má Olympus E-1, E-3 a možná některé starší, ale to se mi nechce hledat. Olympus E-410, E-420 a E-510 PC konektor na odpalování studiových blesků nemají.

BTW, když tak mluvíte o tom ovládání, nechci se s Vámi hádat. V životě jsem fotil s méně než 20ti SLR a např. Olympusy E-1, E-3 a E-510 jsem měl jen na chvíli. Nepřipadám si proto dostatečně fundovaný, abych Vám mohl ohledně Olympusů kvalifikovaně poradit.
Canon EOS 30D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 50mm F1,8 EF 70-300mm IS USM, Speedlite 550EX
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 26. 3. 2008 15:35

Tak na fotienie s cca 20 SLR sa samozrejme nechitam :) (aj ked veta "mene nez 20ti SLR" je dost zavadzajuca to moze byt aj 1 SLR ;-)), za fotenie s SLR samozrejme nepovazujem tyzdene az mesacne testovanie ...

Pozrel som a ano e-410, e-420, e-510 nema PC konektor takze jedine cez hot shoe ....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 26. 3. 2008 21:41

irmo píše:Tak na fotienie s cca 20 SLR sa samozrejme nechitam :) (aj ked veta "mene nez 20ti SLR" je dost zavadzajuca to moze byt aj 1 SLR ;-)), za fotenie s SLR samozrejme nepovazujem tyzdene az mesacne testovanie ...

Pozrel som a ano e-410, e-420, e-510 nema PC konektor takze jedine cez hot shoe ....

Recenzent někdy dostane foťák jen na tři dny. To ale není případ ani DIGIfota, ani DIGIareny ;) (a naštěstí ani recenzí DSLR; měsíc je ale celkem luxusní lhůta)
Jan Čerbák
Návštěvník

Předchozí stránka