btw 25m 1.4f laica tam je

(cca 800$) mas tam aj sigmu 30 1.4, 25m 1.8f ...., tak fakt nerozumim co ti tam chyba
njn ale tvoja padesatka ma kolko lamiel napriklad

. A tiez sa mi paci vyjadrenie kde ma olympus objektivy 1.4f a nizsie ( ja mam 1.8f ale to vacsinou staci) tak tebe staci 1.8f ale olympus musi mat 1.4f a nizsie?????
Nikdy nepochobyju otom ze papierovo vyjde lepsie sigma ako zuiko ale sry mna zaujimaju skorej realne fotky ako to co je na papieri .... (naco mi je f2.8 v celom rozsahu ked krezbu to ma od f4 tam kde zuiko ma us taku kresbu od 2.8f po 3.5f), otom ci ten canon je lacnejsi sa da dost polemizovat .... olympus je unas dost predrazeny ked zoberiem zuiko 14-54 v USA cca 400$ tak neviem neviem ci tam najdes ten canon za menej ako 400$ ...
stanovit limit presna na 20mm ked olympus ma 11-22 objektiv je tiez pekne zavadzajuce, ale co uz canonista nejak som si nato zvykol. Takcitak uz dost dlho je ohlesena 8-16 v najnizsej triede tak uz hadam prijde.... (tiez som nanu zvedavy) A ty preco nemas 20mm a vacsi sirokac ked pozadujes po olympuse aby ho mal????
Celkovo mam pocit ze tvoje vyjadrenia su typu "moj vyrobca vyraba tamto hemtanto co tvoj nema" ale koho to trapi???? ocividne ani tebe by to nechybalo, ked vidim tvoj zoznam objektivou

.