Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod víík 9. 3. 2008 19:54

Víš musíš mě brát s rezervou. Nikdy jsem ten objektiv nedržel v ruce a vše co tvrdím jsou jen spekulace. Nějakou dobu už o něm taky uvažuju a tápu stejně jako ty. Kdybych zrovna nebyl u počítače, nebo kdybych si dnes nečet tu diskuzi s prodejcem, radili by ti jiní a uplně jinak.
Třeba to nebude tak zlé.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iggi 9. 3. 2008 19:58

No ja dufam ze to nebude tak zle.... ale ked daco dostane eisu, tak hadam by mal byt kazdy kus skvely. :-) to som si vzdy myslel, ze kazdy kus prechadza nejakou kontrolou...
Ale asi to tak nie je....
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drAcOniS 10. 3. 2008 18:32

Osobně používám uvedený objektiv - akorát na Nikonu, nicméně jsem s ním vzhledem k ceně velmi spokojený. Ostření nijak extrémně pomalé není - prostě naprosto běžné, jako s kterýmkoliv jiným objektivem bez ultrazvukových motorků, hlučnější někdy skutečně je - když se musí motůrek hodně činit (např. při změně ohniska z nejkratšího na nejdelší a následném přeostření), což mi ale nijak zvlášť nevadí. Nicméně informace ohledně ostření jsou pro Vás asi k ničemu, protože na Canonu se to může chovat naprosto odlišně. Takže jsem asi taky moc nepomohl... :roll:
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod iggi 10. 3. 2008 18:35

Ale nie su na nic, dakujem za kazdu cennu informaciu....
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KubaPa 10. 3. 2008 19:03

iggi:
jenže ve verzi pro Nikon imho nebude motor v objektivu, ale jen náhon pro motor v těle, takže co se týče ostření to bude úplně jinak...
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drAcOniS 10. 3. 2008 21:47

Teď jsem na to koukal (sundal jsem Tamron z těla) a vypadá to, že pro Nikoní bajonet je to skutečně tak, jak píše KubaPa - protikus v kovovém bajonetu Tamronu dosedá přesně na hřídelku motorku těla. Takže u Nikonu je ostření závislé na těle (výkonnosti motorku těla).
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KubaPa 10. 3. 2008 22:00

JJ, přesně tak. Drtivá většina AF SLR a DSLR Nikon má totiž motor v těle. bez něj jsou jenom D40(x) a nejsem si jistej, jak je to s D50. (abych byl přesný, ještě na jinak manuální F3 myslím existovaly objektivy s pohonem i čidlem AF v sobě, ale to je dávná historie a slepá vývojová větev) Proto se u objektivů, které nemají ultrazvukový motor v sobě (donedávna přitom platilo, že tento byl vždy kruhový, dnes už je to bohužel jinak) používá náhon z těla (vypadá to trochu jako malej šroubovák v bajonetu).
U Canonu naopak řada EOS (SLR i DSLR) měla myslím vždy AF motor v objektivu, v těle nikdy nebyl. Ty motory v objektivu jsou různé od obyčejných přes USM až po kruhové ring USM.
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drAcOniS 10. 3. 2008 22:39

Jo, já na to úplně zapomněl - člověk to prostě používá a nepřemýšlí nad tím... :D
drAcOniS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod placak 12. 3. 2008 09:34

Mam tamrona na 350D a oproti setaku je ostreni hlucnejsi, ale rychlost se mi zda stejna. Obcas bych chtel rychlejsi, ale holt to neni origos...
Jinak kresbu ma peknou, ostrost od F6 vybornou, ale samozrejme, ze pouzivam i 2,8 a jak uz tu zaznelo tak na 17mm nic moc, ale ke konci je to pouzitelne.
Samozrejme, kdyz to srovnam s 50 1,8 tak tamron je o tridu niz, ale padina je opravdu povedene sklo.
http://www.youtube.com/watch?v=sU_PzuJ1zMU
placak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 12. 3. 2008 11:52

Hm, takže když zacloním seťák na f6-8 taky kreslí pěkně. To delší ohnisko můžu sehnat lepší a levnější.

Ale když fotím v místnosti na iso 1600, tak na měkčích rozích zas tak moc nezáleží. A ušetřím za Lensbaby :wink:
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod r.boris 12. 3. 2008 18:52

Já tenhle Tamron koupil dnes, co jsem udělal pár cvaků doma, tak vypadá ok a i to ostření je v pohodě.. o víkendu ho beru ven, tak uvidim :-)
r.boris
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iggi 12. 3. 2008 19:39

mas canon ? potom by si mohol nejake fotky ukazat :-)
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod r.boris 12. 3. 2008 21:50

Mám Nikon...ale fotky ukázat můžu, to není problém :-)
r.boris
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod player 12. 3. 2008 23:30

Tady jeden vzorek na 17mm pri F13.Je to pres marumi lens protect a pres marumi polarizak:
http://home.tiscali.cz/fz30foto/DSC4075.jpg
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retry 28. 3. 2008 11:03

nuž, neviem či si už niečo kúpil, Tamron 17-50/2,8 mám s C350D a pokiaľ sa dostaneš k dobrému kusu a naučíš sa sním existovať, budeš pravdepodobne spokojný. Ostrenie je značne hlučnejšie ako napr. seťák ale že by bolo nejako pomalšie, to sa mi nezdá.
K AF asi toľko, že samotné telo C 350D má s ostrením problém. V dokladoch k objektívu je výslovne uvedené, že môže mať AF/BF, moje telo s objektívom ostrilo zopár cm pred..... Keďže s kalibráciou v servise to dopadlo asi tak, že sa ma snažili presvedčiť, že je všetko OK a zjavne nebolo, no to sa dá vyriešiť nastavením zrkadla AF na samotnom tele a teraz ostrí kam má..... :-)))
Čo sa týka 2,8 clony, je absolútne v poriadku, snímky sú ostré v celom rozsahu, aj na 17mm - teda aby som to upresnil, snímky sú vysoko pouziteľné - úbytok ostrosti je minimálny, fotky aj priamo v protisvetle vynikajúce, s mojím kusom som fakt spokojný a za seba môžem konštatovať, že na tomto skle je aj clona 2,8 plne využiteľná. Skúšal som Sigmu 17-70/2,8 kvoli rozsahu nuž ale tam je clona 2,8 len marketingovým ťahom..... :-))
retry
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka