nuž, neviem či si už niečo kúpil, Tamron 17-50/2,8 mám s C350D a pokiaľ sa dostaneš k dobrému kusu a naučíš sa sním existovať, budeš pravdepodobne spokojný. Ostrenie je značne hlučnejšie ako napr. seťák ale že by bolo nejako pomalšie, to sa mi nezdá.
K AF asi toľko, že samotné telo C 350D má s ostrením problém. V dokladoch k objektívu je výslovne uvedené, že môže mať AF/BF, moje telo s objektívom ostrilo zopár cm pred..... Keďže s kalibráciou v servise to dopadlo asi tak, že sa ma snažili presvedčiť, že je všetko OK a zjavne nebolo, no to sa dá vyriešiť nastavením zrkadla AF na samotnom tele a teraz ostrí kam má.....

))
Čo sa týka 2,8 clony, je absolútne v poriadku, snímky sú ostré v celom rozsahu, aj na 17mm - teda aby som to upresnil, snímky sú vysoko pouziteľné - úbytok ostrosti je minimálny, fotky aj priamo v protisvetle vynikajúce, s mojím kusom som fakt spokojný a za seba môžem konštatovať, že na tomto skle je aj clona 2,8 plne využiteľná. Skúšal som Sigmu 17-70/2,8 kvoli rozsahu nuž ale tam je clona 2,8 len marketingovým ťahom.....

)