Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod iggi 9. 3. 2008 11:12

Mam Canon 400D a chcel by som vymenit setovy objektiv. Vyhliadol som si tento Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II. Vacsinou je hodnoteny velmi kladne, ale par krat som sa docital, ze je to velmi odlisne kus od kusu. Myslite ze je to az take kriticke ?
Dalsou vecou je zaostrovanie. Cital som ze ma dost pomale a hlucne zaostrovanie. Je ovela horsie ako na setovom objektive ?

PS: Kludne mi mozete doporucit nejaky iny. Fotim vselico, hlavne krajinku portrety...
PS2: chcem ho kupit cez ebay, vyjde ma do 9000Sk, tak ak by mal niekto zaujem.... :-)

Za odpovede velmi dakujem

Iggi
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 9. 3. 2008 11:25

Kup ho, pokud bude mít FF/BF, dá se seřídit, pokud bude mít optickou vadu, vrátíš jej.
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iggi 9. 3. 2008 11:37

:-) dik za odpoved... dufam ze opticku vadu nebude mat :-)
A s tym zaostrovanim nic nevies ? Ci je to take kriticke alebo nie...
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 9. 3. 2008 12:07

Našel jsem fórum, kde si uživatelé stěžovali na problém s ostřením na minimální clonu a pokoušeli se o jakousi statistiku. Pokud si dobře pamatuji, vycházelo to cca 1/80, ale je jasné, že stovky spokojených uživatelů tato vlákna vůbec nevyhledá, takže přesnější statistiku budou mít pouze servisy a výrobce. Ten ji ale určitě nezveřejní.
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 9. 3. 2008 12:18

Někde jsem četl (myslím, že na stránkách megapixelu), že se poslední dobou častěji vyskytují horší kusy. Nevím, jestli je moudré kupovat tento objektiv přes internet bez vyzkoušení. Nevím, jak funguje vracení kvůli BF, FF, nebo měkčí kresbě a výraznější vadě, než jste očekával.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod friggo 9. 3. 2008 12:25

Pokud natrefíš na dobrý kus, je krásně ostrý i na plnou díru a pak je to výhra. Stejně dobře se ale může stát, že narazíš na takový, který je na f/2,8 nepoužitelný a pomůže až větší přiclonění, což už je celkem k ničemu, protože pak se jeho hlavní výhoda ztrácí. Rozptyl kvality je poměrně velký, většina spokojených majitelů, co znám, vybírala třeba ze dvou tří kusů. Je samozřejmě pomalejší než skla s ultrazvukem a navíc mívá trochu potíže zaostřit na první pokus - sám ho nemám, ale potvrzují to zkušenosti uživatelů.
friggo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 9. 3. 2008 13:01

Prý jsou čínské a japonské varianty. V Japonsku je prý lepší výstupní kontrola.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 9. 3. 2008 13:02

Mam jej zhruba rok z megafota.Na 17mm je uz pri F2,8 stred vytecne ostry(pro ostre rohy to chce ale aspon F11), na 50mm je potreba pro max. ostrost priclonit na F3,5, ale i F2,8 je vyborna.
Mam jej na nikonu a rychlost ostreni je vyborna, coz ti ale nejak asi nepomuze.Jak je rychlej motorek na objektivu pro verzi canon netusim.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iggi 9. 3. 2008 13:34

tak co, kupit ci nekupit cez internet ? Potrebujem nieco do 10 litrov 8) Na viac momentalne nemam...

iggi
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 9. 3. 2008 14:17

No v Čechách můžeš do 14 dnů bez udání důvodu zboží vrátit. Jsou i prodejny, které mají kamené i internetové obchody. V těch kamených můžeš vyzkoušet víc objektivů a vybrat si ten použitelný. Ani nechci vědět, co pak dělají s těmi co jim po probrání zůstanou. Prodeji z druhé ruky bych se taky vyhnul. Prodávající zřejmě bude vědět, proč už ho tento objektiv nebaví.
Prý jsou špatné až poslední dobou. Možná kvůli vysoké poptávce sprovoznily nové výrobní linky, kde není výroba uplně optimální.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iggi 9. 3. 2008 15:14

chcem to kupit cez eBay....
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 9. 3. 2008 17:04

No rozhodnout se musíš sám. Buď to vyjde a nebo ne.
Já nad tímto objektivem taky uvažoval a na megapixelu jsem si přečetl dotazy na prodejce, který ze začátku objektiv vychvaloval, ale ke konci diskuze připustil, že se zvýšila frekvence horších kusů, ale že si může každý přijít do prodejny, vyzkoušet si jich pár a z nich si vybrat.
Na otázku co dělají s těmi přebranými odpověděl, že nároky na kvalitu jsou subjektivní... Takže nevím, jestli si tam můžu vybrat z deseti několikrát vyzkoušených objektivů, kteřé jiní nechtěli, nebo jestli je prodají internetivým zákazníkům.
Možná jdou do Čech horší výrobky a ze zahraničního ebaje budou jiné.
Pokud rád riskuješ a mýváš štěstí tak do toho jdi. Já bych si přišetřil a vybral z více kusů
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 3. 2008 17:24

Ty, co nikdo nechce, prodají přes ebay.... :D To je jen vtip.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod víík 9. 3. 2008 18:16

U nás v jednotě nedají čerstvou zeleninu, dokud se neprodá ta nahnilá. Na vyhození je až když proteče přepravkou.

Kdoví jak se obchoduje s objektivy.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iggi 9. 3. 2008 19:36

ach jaj a ja som bol skalopevne presvedceny ze idem do toho:) Sice stastie mam, ale predsa len 9 tisic mi len tak z neba nespadne :-) Tak uvidim, urcite vam dam vediet ako som kupil, alaebo nekupil... :-) Díky za reakcie a drzte palce
iggi
Návštěvník

Další stránka