Redukce M42 EOS

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod mike-kt 17. 2. 2008 19:41

Tak koukam na neco s indikaci ostreni
http://cgi.ebay.co.uk/AF-Confirm-M42-screw-mount-to-Canon-EOS-lens-adapter_W0QQitemZ180215256498QQihZ008QQcategoryZ30059QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Myslite, ze to bude v poradku? Myslim si, ze je tohle lepsi za tu cenu nez se daji tady sehnat ty obycejne mechanicke. Nebo mate tip na nejakou jinou s indikaci? diky
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 18. 2. 2008 10:55

No já jsem redukci koupil od jednoho pána ze Slovenska. Tuším danieli@zoznam.sk. Ten ty emulátory vyrábí a lepí je na redukce. Pošle je i do Čr bez cla. Pak ještě existují dražší polské redukce, které mají emulátor integrovaný v sobě. Vypadají lépe, ale funkčně to je jedno. Já jsem si objednal redukci na OM bajonet, ale výsledky s těmito olympusími objektivy, které jsou na film výborné mě nepřasvědčil.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 18. 2. 2008 11:01

Pak lze ještě koupit matnici s klínem od firmy katzeye. Je to ale z USA a stojí to 5000. Dále ky mohla pomoct zvětšovací očnice. Použitelná by měla být ta co se dělá k Nikonu D200.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 18. 2. 2008 19:31

Mam canon 350D a asi poridim tu s indikaci az vyzkousim tu mechanickou tak budu vedet vice.
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 18. 2. 2008 22:23

Ten člověk ze Slovenska ti klidně pošle ten emulátor s šablonou a návodem jak a čím ho nalepit. Můžeš si koupit obyč. redukci a emulátor až podle výsledných fotek. Jestli ti jde o 50tku, tak 2500Kč za novou není tak moc. Já vím, že helios koupíš za kilčo a taky není nejhorší. Canonová padina je ale opticky kvalitnější (má digi úpravu a nehrozí proto zpětný odraz od čipu). I to clonění je nepříjemné, sice můžeš rovnou kontrolovat hloubku ostrosti, ale na každou fotku odclonit zaostřit doclonit je otrava. No z mích 5 olympusích pevných objektivů je použitelný jen jeden a to 135/3,5 ten je ale pro běžnou práci nepoužitelný - pro mě moc dlouhý. Široká ohniska většinou dopadají špatně, ale vyzkoušej, třeba budeš mít štěstí.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 18. 2. 2008 23:07

Tu padesatku jsem zkousel jen tak. Mam zalusk na neco typu 135/2 a asi meztikrouzek a makro :) uvidim jak to pujde bez ty indikace
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 19. 2. 2008 14:53

No praktikové mezikroužky koupíš lacino. Stačí levnější bez propojení clony. Někteří fotografové používají na makro reverzně obrácený zvětšovací objektiv. I normální objektiv bude asi lepší dát reverzně, pokud ti půjde o zvětšení nad 1:1.
Jo a ta zvětšovací očnice je DK-21m při ostření to může pomoct.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 22. 2. 2008 18:48

Jeste premyslim o telekonvertoru k pentaconu 135/2.8 bude to mit nejakej vliv na kavlitu fotek? Stoji jenom 500 tak to asi prubnu.
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 22. 2. 2008 21:58

No vliv na kvalitu to mít bude. Taky se dost podstatně zhorší světelnost. Nejdřív zkus objektiv. Třeba nebude použitelný ani bez konvertoru
http://www.fotosite.cz/souteze/fow_view.php?code=6015

Tady někdo řeší podobný problém. Světelnost není vše. Ono jde i o to, od jaké clony to dobře kreslí. Snad by měly být dobré Takumary 135/2,8
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 22. 2. 2008 23:32

Mam vybanej pentacon 135/2-8 a mel by bejt dobrej. A kdyz nebude tka ho poslu dal do sveta treba i s nejakou ztratou.
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 23. 2. 2008 00:10

Vše chce vyzkoušet. Tuším, že Sonar 135/3,5 je také kvalitnější. Já ale nikdy Praktikou nefotil, takže přesně nevím. Vím ale, že né všechny objektivy byly povedené a světelnost zde nelze brát jako známku kvality. Ono to má třeba 2,8, ale kreslí to od clony 8.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 23. 2. 2008 10:17

No ja se ptal kamarada co ve foceni dela uz nejakou dobu a rikal ze ty pentacony byly dobry tak uvidim koupim a vyzkousim a kdyztak prodam
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 25. 2. 2008 10:44

Mam moznost koupit objektiv beroflex 135/2.8, ale nikde jsem o nem nic nenasel jaky je a tak. nemate nekdo zkusenost nebo nejaky web, ktery by byl pochopitelny pro zacatecnika? diky
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 25. 2. 2008 17:49

Neznačkových objektivů je docela dost. Většinou jsou výrazně nižších kvalit oproti originálním. Svou špatnou kvalitu se často snaží dohnat lákavou světelností. V dnešní době je plno nevyužitých M42 objektivů a cenový rozdíl mezi kvalitními a šmejdy je minimální. Doporučuji zajít do bazaru a vyzkoušet pár objektivů. Zaměřte se na Bokeh, tedy na zobrazení rozostřeného pozadí. Zatím z toho co jsem viděl mě nejvíc zaujaly výsledky ze Sonaru 135/3,5.
Jo a ten telekonvertor bych rozhodně nekupoval.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 25. 2. 2008 22:51

No melo bych ho na aukru ten telekonvertor zaplatit za 700. Proc ho nemam kupovat? nema to cenu?
mike-kt
Návštěvník

Další stránka