problém - prach uvnitř objektivu

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 3. 12. 2007 22:38

oki, dám na radu zkušenějších. Zajdu k prodejci ať mi to vyčistí :) sám si zatím netroufám
díky moc, dám vědět jak to dopadlo :)
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 11. 1. 2008 20:52

Tak sem udělal pár dalších fotek s vyčištěným snímačem a je to v cajku :) Ten bordel ale musel bejt tak malej, že byl okem nepostřehnuletnej. Ale proč dělal tak velký fleky?
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 11. 1. 2008 22:22

Protože světlocitlivé buňky na snímači jsou také mikroskopicky malé a ten sajrajt je u nich velice blízko, takže je zastíní.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 11. 1. 2008 22:25

...a jak siis asi ověřil, při rostoucím clonovém čísle se tyto skvrny "zostřují". Pokud by byly na objektivu, viděl bys je v hledáčku.
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mr.K 1. 2. 2008 11:23

Zdarím.
Na Nikkore 18-70 sa mi rovno v strede na vnútornej strane prednej šošovky usadil cca 2mm dlhý tenulinký chĺpok. Na fotkách ho samozrejme nie je vidieť, ani to nijako neovplyvňuje samotné fotenie. Osobne som zástancom, aby sa do veci nevŕtalo, kým fungujú bez problémov. Záruka mi končí v novembri, tak zvažujem, či ho mám pred koncom poslať do servisu. Objektív bol kupovaný cez pixmániu a nejako mi nevonia to posielanie do francúzska kvôli prkotine, ktorá fotenie nijako, zatiaľ, neovplyvňuje. Čo by ste mi poradili? Neriešiť to a zmieriť sa s tým, že objektív takejto konštrukcie si vždy nejakú tu smietku do seba nasaje alebo to predsa len poslať do toho francúzska? Ak poslať, tak je potom otázne, či nebude samotne čistenie lacnejšie a hlavne rýchlejšie priamo u nášho česko/slovenského servisu ako to posielať kuriérom.
Ďakujem za všetky názory.
mr.K
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 2. 3. 2008 13:36

No z Francie jsem nikdy nic nekupoval, ale olympus koupený přes internet jsem reklamoval ve firemním servisu v Praze a bylo to bez problémů. Nevím jaké jsou záruční podmínky u Nikona, ale k Canonům dávají jakýsi evropský záruční list.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod romanzl 15. 3. 2008 20:29

nevíte někdo prosím jestli někdo čistí Canon čipy v plzni?nebo není někdo s plzně a okolí kdo by mi mohl pomoc. děkuji
Canon EOS 1D Mark IV; Canon Speedlite 580 EX II, 430 EX; Canon 70-200 f2.8 L; Canon 300 f2,8 L; Canon 17-40 f4 L
romanzl
Návštěvník

Předchozí stránka