Sigma 10-20 /4-5,6 EX DC HSM vs. Tokina 12-24mm/F4

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Lukebx 31. 5. 2007 11:48

no rozdíl tam celkem je(co jsem koumal na porovnávacích snímcích )..taky nad tím neustále dumu a asi se přikloním k sigmě. Fotím přeci jen nejvíc architekturu a tam se širší ohnisko hodí, protože mnohdy už není kam poodejít. Začínat tokina na 10 tak není debata :-)
Lukebx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alexino 31. 5. 2007 12:34

no kamos ma tu sigmu a na protisvetlo nebo bocni svetlo nadava, ze ta sigma ho vubec nezvlada. Ja sem ted poridil i na zaklade znamych Tokinu a muzu potvrdit ze se svetlem rozhodne problemy nema. Rozdil v ohnisku mi vubec nevadi, aberace mi prijde stejna jako u sigmy, co se tyce dostupnosti, tak porad vidim, ze je maj nekde skladem. Ja sem zavolal a odpoledne sem si pro ni jel...
Alexino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod russianblue 31. 5. 2007 13:09

Lukebx píše:Začínat tokina na 10 tak není debata :-)-/quote]

Tokina 10-17mm WARNING: THIS IS A FISHEYE LENS!!
http://www.kenrockwell.com/tokina/10-17mm.htm
tady máš pak srovnání ostatních...
http://www.kenrockwell.com/tech/digital ... arison.htm

osobně bych vzal tokinu, je mě sympatičtější buildem.
russianblue
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ranovak 31. 5. 2007 13:26

russianblue : Myslím že zakladatel se ptal na Tokinu 12-24/4 a ne na rybí oko 10-17! Navíc myslím že rybí oko má kruhové zobrazení!
ranovak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ranovak 31. 5. 2007 13:28

A ještě jedna věc: Nevím jakým směrem se otáčí zoomovací prstenec u této Sigmy, ale sigma to má na různých modelech různě! Nedodržují jednotné schéma....
ranovak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lukebx 31. 5. 2007 13:47

Fisheye se mi též líbí ale nevyužil bych ho - nepřijde mi to jako na stálé focení.
S dostupností je to bída co se týká Canonu (na kterého ji potřebuji) - maj ji třeba u Balcara ale je o nějakou tu zlatku dražší než u Oehling, ale asi tam právě objednávku zruším a přejdu ke konkurenci..ještě se teda rozhodnout :-)
Lukebx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alexino 31. 5. 2007 14:09

jo, oehling je jedinej, kterej ma cenu o litr niz nez bezne jinde, ale s tim ze nemaj a to dlouhodobe. Vyber je jednoduchej, bud objektiv potrebuju a proto si ho koupim byt o trochu draz, nebo ho nepotrebuju, tak se nevyplati ani za levnejs... Kazdopadne myslim ze u Balcara budou mit oba, takze si tam dojdi, oba si vyzkousej venku pred kramem a pak se rozhodni :-)
Alexino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lukebx 31. 5. 2007 15:15

to bych opravdu moc rád, ale jsem z Pardubic a do Prahy se tak brzo nedostanu :-(
Lukebx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mhsh 31. 5. 2007 18:13

Samsung GX-1S, Tamron SP AF28-75mm F/2.8 XR Di, Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di
mhsh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alexino 1. 6. 2007 09:31

jojo, jsem rad ze jsem se vykaslal na nejaky cekani na nizsi cenu o par stovaku, lepsi je fotit :-)
Alexino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod russianblue 1. 6. 2007 10:48

ranovak píše:russianblue : Myslím že zakladatel se ptal na Tokinu 12-24/4 a ne na rybí oko 10-17! Navíc myslím že rybí oko má kruhové zobrazení!o/quote]

rybích ok je víc druhů. jedno kreslí kroužek (cirkulární) a pak je diagonální a to má velké poduškovité zkreslení. někdy si pujčuju od kámika právě to diagonální (SIGMA 15/2.8 EX DG DIAGONAL) na digitálu už je to sice nějakejch 22mm, ale líbí se mě to zkreslení :). až už nebudu vědět coby, koupím si nějakej nikonek na film za 1000,- a to pak bude mazec :arrow:

jinak co se týče Oehlingu, objednával sem tam někdy před vánocema právě tu tokinu 12-24 (měli jí v akci za necelejch 10ooo,-) a až o velikonocích byla skladem - ovšem za vyšší cenu, tak sem nákup zatím odložil...
russianblue
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lukebx 1. 6. 2007 12:04

tak už jest objednána tokina u Balcara - oehling jsem zrušil.. příští týden dorazí tak už se nemůžu dočkat! Vesměs v recenzích vycházela lépe a byla chválená, a tak holt 2mm oželím. Dík za rady. Pak dám vědět jaká je spokojenost! :-)
Lukebx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 1. 6. 2007 12:29

Tak ať slouží :wink:
Já zůstávám věrný Canonu :mrgreen:
Nic není dokonalé.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ku-fotak-chtik 28. 11. 2007 16:23

A co rikate na recenzi na Digineff http://www.digineff.cz/art/jakejeto/071 ... 10_20.html

dopadlo to mnohel lip nez test na paladix
Nikon D40,setak Nikkor 18-55 a Nikkor 55-200 VR, Sigma 10-20 HSM ,polar.filtry.HOYA PRO 1D 52 mm a 77mm, Prechodove filtry HiTech + cokin drzak.
Stativ Manfrotto 190XPROB + MANFROTTO 486RC2.
http://www.trekearth.com/members/ku-fotak-chtik/
ku-fotak-chtik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 28. 11. 2007 20:52

On Neff je výborný spisovatel sci-fi, ale jeho rencenze fakt vážně neberu. Ještě se nestalo, aby nějaký foťák/objektiv ztrhal. Dokonce ani ty, které si to zaslouží.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka