jaky polarizacni filtr pro objektiv Canon EFs 17-85 IS?

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 1. 1. 2009 20:21

Crazy Ivan píše:Panove, ale to neni jenom o ohnisku, kazdy objektiv ma jinou konstrukci, jsou skla ktere vinetuji se Slim UV na 20tce ohnisku a jsou skla ktere nevinetuji s hrubym CPL filtrem na 12mm.

Nemuzete porovnavat jabka a hrusky.

17-85 je EF-S takze urcite APS-C cip, tzn ze vinatece je velice pravdepodobna, navic jeho uzasna 15ti clenna vysavacovita konstrukce tomu neprida.

V kazdem pripade na tohle sklo bych B+W urcite necpal - skoda penez. Ten objektiv vychazi v testech i v praxi hure i nez novy 18-55 IS. Kamarad jej mel v setu a za 14dnu ho prodaval hluboko pod cenou noveho.

prej vysavacovita konstrukce :-D
Caonon 400D, Canon 16-35 f2,8L, Canon 70-200 f4L, Canon 50 f1,8.... Teď jěště vědět, jak s tím zacházet...
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod RychJ 4. 1. 2009 19:15

Tak já jsem koupil origo Canon a co mě naštvalo, že kritka objektivu jde pěkne špatně nasadit...:(
RychJ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 4. 1. 2009 19:36

Zdravím,já mám Hoya Digital Pro 1 (ne slim)nasazený na Canon 18-55 IS a jsem max. spokojený,ve vinětaci nepoznám rozdíl.
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dimo 23. 1. 2009 20:53

Musím potvrdit (ne)kvality EF-S 17-85 IS USM. Stablizátor je příjemný, konstrukce ujde (ale vysouvá se, když se sklopí dolů), ale hlavně je to strašně měkké sklo. Na lecco to neva, třeba portrétík, tam je měkkost dobrá, ale krajina ne-e. Taky má dost barevnou vadu, což samořejmě jde ruku v ruce s onou měkkostí. Za ty prachy drahý.
Nejlepší přátelé : Foťáky, PC, internet.
Ale lidi jsou lidi.
Dimo
Návštěvník

Předchozí stránka