Použití objektivů pro Praktiku

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod KubaPa 26. 4. 2008 15:24

víík píše:
KubaPa píše:
víík píše:O zkreslení ani tak nejde. Jde ojiné věci. Třeba malý odstup od portrétované osoby.
No on ten malej odstup rávě může způsobovat problémy se zkreslením. Jinak mi přijde, že malej odstup nevadí (dobře, nepočítám paparazzi, ale u těch bys moc neuspěl ani s 85kou). Asi záleží na tom, co kdo fotí za lidi (-:

Dobrá ze začátku jsme se bavili o tom, jaké tyto objektivy budou na Praktice. Pokud chci zabrar něco na způsob fotky na občanku, bude odstup půl metru. Portrétovaná osoba se při takovémto focení nemusí cítit dobře. Tím jsem omezen i v použití světel, můžu si stínit a asi bude i zvýrazněna perspektiva (frňák). Na APSC je situace uplně jiná.
To jsou některé z důvodů proč není na kinofilmu padesátka označována jako portréťák.
To tučně zvýrazněný je právě to, o čem celou dobu mluvím, perspektiva je totiž dána právě odstupem, nikoliv ohniskem...
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KubaPa 26. 4. 2008 15:27

karben píše:indikace zaostření

mám samsung DX 1L (pentax ist DL), protože jsem byl zvědav, zda obživnou skla z praktiky,

indikuje zaostření LED v hledáčku, ale jako všichni digitálové dle max. kontrastu,
což vůbec nemusí znamenat, že je zaostřeno to, co chci !!!!!

karel
Pokud máš aktivní AF senzor na tom místě, kam chceš mít zaostřeno, pak by ti svítící indikace zaostření s MF sklem měla říkat, že máš zaostřeno to co chceš. To je jako by sis stěžoval, že ti AF nezaostří na oči portrétovanýho člověka, když senzor AF namíříš na pozadí... :mrgreen: :oboze :mrgreen:
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 8j-j8 26. 4. 2008 18:47

KubaPa píše:
karben píše:indikace zaostření

mám samsung DX 1L (pentax ist DL), protože jsem byl zvědav, zda obživnou skla z praktiky,

indikuje zaostření LED v hledáčku, ale jako všichni digitálové dle max. kontrastu,
což vůbec nemusí znamenat, že je zaostřeno to, co chci !!!!!

karel
Pokud máš aktivní AF senzor na tom místě, kam chceš mít zaostřeno, pak by ti svítící indikace zaostření s MF sklem měla říkat, že máš zaostřeno to co chceš. To je jako by sis stěžoval, že ti AF nezaostří na oči portrétovanýho člověka, když senzor AF namíříš na pozadí... :mrgreen: :oboze :mrgreen:

no teda nevim jaký s tim máš zkušenosti, ale mě to neindikuje správně... :hm
8j-j8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 1. 5. 2008 11:20

víík píše:Na Canon musíte mít redukci s emulátorem - 1200Kč
Pentax to prý umí rovnou.

to je dobra zprava, zrovna jsem nad tim premysel, jestli na 400D bude sance vyuzit sve dva zeisse z praktiky :)
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod amsi 3. 5. 2008 20:37

Zdravím,chlapi a co když mám objektivy z Praktiky BC1,tam je bajonet,žádný závit. Je nějaká redukce,nebo mezikus,abych to mohl dát na D70?
amsi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod víík 4. 5. 2008 01:12

Nikony jsou na tom s kompatibilitou s neorigo objektivy špatně. Ty levnější prý ani nefungují s manuálními Nikoními skly. Navíc mají nevhodný (úzký) bajonet. Redukce by snad šla vyrobit, ale působila by i jako mezikroužek. Nešlo by zaostřit na nekonečno. Zatím jsem se nesetkal s redukcí, pro objektivy s prakt. bajonetem.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 5. 5. 2008 22:18

nojo, doprkynka, ja ted omylem objednal redukci se zavitem a taky mam bajonetovy objektivy...ted na to koukam, me nejak nenapadlo nad tim detailne premyslet....no nic, az prijde, bude redukce na prodej :)
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod voyo 17. 5. 2008 16:17

elho_cid píše:karben: To ti nezaruci zadny ostrici system :-)
irmo: Nevim o zadnem pouzitelnem m42 zoomu. Ale zalezi co minis pod slovem stare. Nektere i 30let stare zoomy slovutnych znacek muzou byt dobre a pouzitelne.

mne sa vcelku pozdava moj revueon 85-205/F3.8
voyo
Návštěvník

Předchozí stránka