V com nosite kompakt?

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod goodoldalex 27. 3. 2006 22:02

Asi vam to bude pripada ako blba otazka, ale ja s novym fotakom beham iba chvilu a zatial som tuto zalezitost neriesil. Ako sa konci zima tak logicky prestavam potrebovat bundu ktoru som posledne mesiace pouzival ako standardne ulozisko na fotak a drobne prislusenstvo. Kam teraz s nim? Kedysi som nosieval Mercury v puzdre na opasku, ale ten vazil 130 gramov, nepomerne obludnejsi Canon A610 na opasku prilis podlieha gravitacii, do vrecka sa nevprace a navyse mam teraz gate plne inych elektronickych blbosti :) Na krku sa mi to nosit nechce, tasky nenosim... Nejak som si zvykol mat fotak stale u seba a kupovat si fotiacu kreditku ako Casio nemam dva krat chut.

Proste, kde vy ludia bezne nosite taketo kompakty?
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sharpbone 30. 3. 2006 00:26

:D Heh, no asi to moc nepomůže, ale já nosím svůj IXUS 50 v kapse. Pokud nemám kapsu, tak beru pouzdro s páskem, za který jej chytnu. Jestli najdeš elegantnější řešení, tak sem s ním :-) Co třeba baťůžek kam bys dal všechno?
sharpbone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 30. 3. 2006 14:17

Ja mam pouzdro lowepro (je takovy neoprenovy) a jsem spokojen.
podle udaju to ma vodotesny zip, ale zkouset to nechci:) a taky ma malou kapsicku na pam. kartu a mensi prislusenstvi.
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod goodoldalex 30. 3. 2006 19:34

Ake puzdro? Na kompakt? Na opasok ci kam? :)

Inak, batoh sa mi vlacit nechce, doteraz sa mi darilo natrepat do vrecak mobily, pda, penazenku, kluce a vsetky ostatne kramy co so sebou vlacim, nosit to niekde separatne mi pride proti srsti :)
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 30. 3. 2006 20:51

mohli by vymyslieť také prehľadné gumené puzdra na foťáky, aké existujú aj na mobily - keď už nič, aspoň by sa LCD pri používaní nepoškrabal

je to síce trochu OT, ale aj ja " nemám kde dať svoj UZ " - najčastejšie musím kvôli nemu zobrať ruksak na chrbát a hybaj fotiť
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 30. 3. 2006 22:05

Ultrazoom je pomerne jasny, rovnako ako zrkadlovka patri do samostatnej brasny alebo ruksaku :) Ak to teda nie je minimalisticky prtus ako Pana FZ5. S takym musi byt podobny kriz ako s vypasenym kompaktom, prilis velky do vrecka a prilis maly do samostatnej prepravky :)

Asi si kupim puzdro na zrkadlovku, dutinu pre objektiv naplnim prislusenstvom a obcerstvenim, do miesta pre telo pichnem kompakt a bude to vyzerat coolovo :mrgreen:
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 31. 3. 2006 08:40

Ja sem na svuj stary kompakt A70 mel kozene pouzdro a nosil jsem ho za opaskem.
Na soucasnou A200 mam brasnu pres rameno od DICOTA ktera ma dve casti v horni mam fotak a malou prihradku na filtry,slunecni clonu apod. A dole je oddelitelne dalsi pouzdro(zipem ze spodu pridelane k horni casti) do ktera muzu dat napr. nabijecku, obcerstveni apod... ,
To spodni pouzdro mam oddelany a pouziji ho jen kdyz pojedu nekam na delsi dobu a potrebuji treba i nabijecku apod...
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 31. 3. 2006 12:59

goodoldalex píše:Ake puzdro? Na kompakt? Na opasok ci kam? :)

jo na kompakt a necha se hodit i za opasek:)
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Cicko 5. 4. 2006 09:37

Pekný deň prajem.
V sobotu som strávil asi hodinu skúšaním puzdier v obchode.
Ako na potvoru, samolepku so slovenským textom prelepil nejaký dobrák vždy cez popis rozmerov na originálnom obale, tak mi neostávalo nič iné, len fyzicky skúšať.
Záver: Jediné puzdro zo skúšaných, čo pasovalo na A610 bolo HAMA DF20. Ale malo jednu chybičku, kvôli ktorej som si nechal ešte čas na ďalší prieskum. Šírka je 60 mm a foťák má 66 mm. Vošiel, zips sa uzavrel, ale v mieste výčnelku otočného krúžku zoomu to bolo dosť natesno, čo som sa obával, aby sa to viacnásobným používaním dnu/von nepoškodilo. Prekážali hrubé vnútorné švíky.

to Mobil-man: Mohol by si prosím Ťa uviesť typ toho púzdra Lowepro. Myslím čo pasuje na A610.
Díky.
Cicko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 5. 4. 2006 13:57

Ja mam Lowepro REZO 60, ale nerikam, ze pasuje na A610! Ovsem myslim, ze by mohl...podivej se jake ma rozmery olympus C-5000 (ten mi tam pasuje a jeste je kolem trosku misto)
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod goodoldalex 5. 4. 2006 17:57

Co sa puzdra na A610 tyka, ja osobne mam kozene Case Logic CPS40 (napr. http://hej.sk/digitalne-foto/obchod/205 ... 5x4-5-cm-/ ). A610 donho akurat sadne, mozem odporucit ale to je puzdro iba na opasok kde taky tazky fotak nosit nechcem. No teraz sa pozeram na dalsie puzdra CL a tusim by som si mohol obstarat malu brasnicku cez plece.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 14. 4. 2006 22:33

Mobil-man píše:Ja mam Lowepro REZO 60, ale nerikam, ze pasuje na A610! Ovsem myslim, ze by mohl...podivej se jake ma rozmery olympus C-5000 (ten mi tam pasuje a jeste je kolem trosku misto)

A jak je ta brašna odolná? jestli je vycpaná molitanem?
Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se :-)
Mar?as (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 15. 4. 2006 07:42

ja myslim, ze dost.
Udelam a poslu ti sem par fotek...vevnitr je opravdu dost mekka.
Ja jsem ji kupoval v globusu (jak tam jsou ty "foto" sekce mimo obchodak), protoze jsem ji tam nasel nejlevneji.
Obrázek
fotil jsem to s bleskem, takze kvalita nic moc, ale jako narozna ukazka myslim staci, jo a nekde se to pouzdro jakoby leskne...normalne ne:)
Obrázek
tady je otevrena kapsicka na prislusenstvi
Obrázek
vnitrek...
Obrázek

a tohle neni proto, abych ukazal, ze mam peknej mobil, ale pro porovnani velikosti:)
Obrázek
Obrázek
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mar?as (novy) 15. 4. 2006 08:27

díky moc za fotky. A dá se nosit tato brašničky přes rameno?
Jinak máš hezkej mobil :-))) :D
Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se :-)
Mar?as (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 15. 4. 2006 08:42

jj, da se to nosit.
Je tam popruh, na takovech zeleznejch karabinach, takze si tam muzes dat jiny, kdyby se ti tenhle nelibil.
Mobil-man
VIP uživatel

Další stránka