Jestli tu 50/1.4 opravdu tolik chces, klidne ti dam tu svoji. Jen si ji musis nechat opravit, nebo si ji opravit podle vyse zmineneho navodu sam. Posli mi SZ, jestli mas zajem.
Mne sa 50/1.2L aj napriek aberacii a "ostrosti" na f1.2 obrazovo velmi pacil, skoda len, ze zaostroval tak nahodne. Keby si mam teraz vybrat 50mm sklo od Canonu, tak jedine 50 STM, prip. radsej pockam na nieco nove, co bude fungovat poriadne.
Já jsem myslím v nějaké recenzi četl, že na 5D IV ostří líp. Novější verze skel jsou ale taktéž obecně jistější, co se týče ostření. 50L zase vyhrává charakterem a osobně mě baví ten červený kruhový flare. Není náhodou, že je oblíbená u svatebních fotografů.
Fotografi naokolo s 85L a 50L fotia dost casto cez Live View (na 5D4) - AF ma o nieco presnejsi, ale nie az tak, ako by bolo treba... Odlesky a look obrazu ma vskutku paradne
Přes LV nefotím a nemám to rád, ani za cenu lepšího zaostření. 50L se drží cenově pořád dost vysoko, tak třeba jednou, až vyrostu, tak si ju pořídím jinak nad 85/1.2 sem taky uvažoval, ale nakonec si nejspíš pořídím 85/1,4 IS, zamlouvá se mi víc
Užívej si každého dne tak, jako by to byl tvůj poslední
Tak opět otevřu vlákno aktualitou pro zakladatele vlákna. Dříve než se rozhoupal Canon novou verzí přehistorické 50mm/1.4 USM, tak ke špičkové Sigmě ART byla dnes ohlášena další možnost... http://canoncamerarumors.com/tokina-ope ... announced/ Uvidíme co první reference