Mojich 50 odtienov:
50/1.4 USM zaostroval skor nahodne a obraz mal daleko k dobremu, dal sa pouzivat az do clony f2,5. Toto sklo bol aj dovod, preco som dlhodobo nenavidiel nudne 50mm ohnisko. Predal som ho po roku za cenu nakupu (nechapem ako mi mohol tak dlho vydrzat).
50/1.8 II sa mi zdal byt obrazom podobny, dobry bol rovnako az od f2.5 , pricloneny ale vyzeral strasne nervozne a zaostrovanie... skoda hovorit. Isiel z domu za cenu nakupu.
Prvy 50L som mal pozicany asi 30min a hned aj siel prec, ostru fotku nevedel urobit, ako-tak iba s MF, no to bola starsia seria a mozno aj rozladeny kus. Dalsi bol vyrazne lepsi, neostril tak velmi velmi nespolahlivo ako 1.4 a 1.8, ale iba nespolahlivo. Obraz bol daleko k ostremu, no tak nejak pritazlivy, urcite ma zaujal viac ako 50/1.4 a 1.8. Nekupil som ho ale a ani mi nechyba....na 5D3 fungoval omnoho lepsie, nez na 5D2.
Sigma 50/1.4 Art - vydrzal som s nim rok, na zaciatku fungoval lepsie ako vsetky Canony, obrazovo bol a aj je o 100 levelov inde, no casom sa nejak rozladoval a vkuse ho bolo treba nastavovat, aby zaostroval dobre. Siel z domu, dalsiemu majitelovi prekvapujuco fungoval dobre, no neviem ako dlho...
50/1.8 STM ma dost zaujal - obraz na plnu dieru o kusocek lepsi od 50/1.8 II, pricloneny bol vyrazne lepsi. Zaostrovanie fungovalo prijatelne dobre a ticho. Ked som presiel na Sony, tak mi chvilku ostal, casom mi ale vadilo, ze mu velmi chyba rozlisenie pre 42Mpx snimac. Na Sony zaostroval prakticky na 100% presne, no vytlacil ho 55/1.8 ZA
Sony 55/1.8 ZA - v podstate som s nim bol velmi spokojny, obraz uplne inde ako vsetko dovtedy (vratane Sigmy Art - proste sa mi pacil viac), zaostrovanie skoro az bleskurychle a neuveritelne presne. Nepacila sa mi asi len aberacia a svetelnost. Ked uz to fungovalo a presne ostrilo, tak preco neist do 1.4

Sony 50/1.4 ZA - mam ho asi 1,5r a kazdy den som z toho skla nadseny viac a viac. Je najvacsie, najtazsie (vazi skoro ako 50 Art), no ma suverenne najlepsi obraz a je to aj prvy 50mm objektiv, ktory absolutne uprednostnujem pred inymi sklami.