"Almik: v zásadě to samé, přijde ti, že bez těch 6 bodů co vyjmenoval FoE nemáš šanci nafotit svatbu?"
Ale my se přeci nebavíme o tom, jestli něco něčím jde, ale co je adekvátní a zodpovědné vzhledem k situaci.
Pochopitelně, že písek nemusíš vozit náklaďákem, že ho dovezeš i v kufru Fábie pokud pojedeš 100x, pokud to přeženu do extrému.
Já jsem seznamem svých bodů vyjádřil to, co považuji za zodpovědné k tomu, abych dělal takovou práci. Používat na to entry-level prostě nepovažuji za zodpovědný přístup. Stejně jako - jak tady někdo napsal - používat čínské nářadí z Baumaxu na stavbu baráku. Jde lecos, i opakovaně, ale přesto to nebudu považovat za standard.
Pokud zákazník chce nafotit svatbu třeba za 1500 Kč, no tak holt si tím vybral, že mu to někdo nafotí ajfounem, ale pokud si někdo koupí low-end foťák, posbírá zkušenosti na diskuzi a pak sebere práci profesionálovi se zkušenostmi a kvalitní výbavou tím, že nabídne 5x nižší cenu a ještě dělá ramena (nikomu konkrétnímu to nepřipisuji), tak to prostě není O.K. Nemyslím, že by měl diletantismus ekonomicky vítězit.
Když jsem mnohokrát slyšel od cílových příjemců fotek, že jsem udělal mnohem lepší fotky, než profík, tak jsem pokaždé řekl, že je to proto, že jsem si vyhrál s pár záběry a nemusím dělat povinné fotky pro všechny a že kdybych musel dělat denně povinné záběry, tak by kvalita šla taky dolů. A řekl jsem to i tehdy, když jsem byl přesvědčen, že to profík spatlal hůř, než bylo nutné. Ale nedělám třeba 10 promocí týdně jako oni.
-- 31. 10. 2017 08:18 --
A k tomu notebooku. Letos na dovolené mně klekla karta. Jedna ze dvou, co mám s sebou. Přišel jsem pouze o 5 záběrů z cca 600, protože každý večer kopíruji na notebook. Když fotím na akci s firmou, se kterou spolupracuji, běžně v půlce přepnu na druhou kartu ve foťáku, tu první podám kolegovi a "Hele, stáhni to pro sichr a můžeš se hned kouknout." A to mám dva sloty, ale nepoužívám je jako mirror z několika zásadních důvodů. Jeden je zpomalení, druhý je ten, že druhý slot mívám více zaplácnutý videem.