Mikeczcz: fotím řadu oficiálních akcí, svatby vždy jako druhý fotograf s tím, že jsem se svými fotkami většinou byl úspěšnější, než první fotograf právě proto, že jsem si mohl vybírat záběry a nedělal jsem všechny povinné věci. No a právě proto, že jsem viděl hodně fotek od profesionálů prvních fotografů, které řekněme šly udělat o dost lépe, když budu hodně tolerantní, tak právě proto jsem napsal tu "minimální výbavu" proto, že jsem přesvědčen o tom, že svatba má být podstatně lepší řemeslné dílo, než běžná reportáž z besídky v kulturním domě. Ale taky nejde jen o tom, jak nějaká D3x00 či D5x00 fotí, ale také o to, že uvnitř je to z levnějších součástek, než třeba D7200 či dokonce D300, D500 (pokud se budeme bavit v rámci DX), no a riziko, že se to na potvoru vysype, je prostě větší.
Kdysi mně jeden servisák ukazoval rozdíl mezi low-endem a profi tělem, které mají "stejný výstup", uvnitř. To člověk nemusí být technický talent, aby chápal, že něco drží pohromadě spíše se štěstím.
bob222: tak jsem asi měl štěstí, že ty kamrlíky na ultraširokáč jsem nezažil. Vono taky 15-18mm eq je na focení skupiny lidí občas horší než nic.

Zvláště lidi na krajích musí být hodně splachovací když to pak vidí. No a externí blesk s 15mm eq taky nic moc, ovšem já stejně používám Lumiquest, takže to jde, ale napřímo s 15 mm eq. bych asi neblýskal.