od lennyl_2 27. 10. 2016 18:02
ja som mal Sigmu 70-200/2,8 EX DG Macro HSM II (tu co si ty napisal nepoznam, iba bez HSM a potom najnovsiu verziu s OS).
porovnaval som si ju s kamosovym Tamronom 70-200/2,8 Di LD (IF) Macro.
rozdiel v rychlosti ostrenia som moc nevidel, ta Sigma bola asi o malicky kusocek rychlejsia, ale to su subjektivne dojmy.
moj kus Sigmy bol ostry az od f3,2 (na f2,8 to bolo slabe, muselo sa hodne doostrovat v pocitaci).
Tamron bol iba o nieco lepsi na f2,8, na f3,2 bol porovnatelny s tou Sigmou.
pri oboch sklách zalezi aj kus od kusu (ostrost), ak by si kopoval z druhej ruky, tak treba vyskusat najskôr.
Ale vies, ze ten Tamron ostri cez srob a pojde teda iba na vyssich radach tiel, co maju v sebe vstavany motorcek?
A chalani co kupili ten Tamron, tak az na treti kus boli spokojny,vzdy ten predosly vratili, lebo ostril na rozne vzdialenosti inak.
PS:
Tamron 70-300VC USD som mal chvilu, predal som ho, lebo som predaval aj cely system. bol to kvalitny lacny zoom, do 250mm aj pekne ostry na plnu dieru (s doostrenim v pocitaci), USD motor bol ale pomalsi ako HSM na Sigme/srob na Tamrone.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN