Zakladni objektiv k Canon EOS 760D

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 6. 6. 2016 09:05

Chromatická aberácia je vec, čo sa dá odstrániť jedným klikom v LR. Ak je teda až taká, že by vadila. Ale v skutočnosti aberáciu riešia len technofili. 99% ľudí ju neregistruje a vôbec im nevadí.
Stabilizátor je otázka. Ak fotíš pohyblivé veci, tak Ti je stabilizácia na dve veci. Ak fotíš statické veci, tak to je iná vec. Tu sú dve možnosti - buď si priplatíš za IS alebo si kúpiš (ak na také fotenie budeš mať čas) statív... :-)
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Shoehardt R. 6. 6. 2016 09:35

moc ted nesleduju aktualni vyvoj a srovnani, ale par let dozadu se jeste doporucoval tamron 17-50/2.8 a sigma 17-70/2.8-4.5, ty se daji na bazaru poridil dost levne (4-5t). osobne mam tu 17-70 a jsem s ni spokojeny.
Shoehardt R.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chodec80 6. 6. 2016 16:03

Koren3: Canon 70-200 f4 L IS.
chodec80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kamil_m2 6. 6. 2016 17:22

Shoehardt R. píše:moc ted nesleduju aktualni vyvoj a srovnani, ale par let dozadu se jeste doporucoval tamron 17-50/2.8 a sigma 17-70/2.8-4.5, ty se daji na bazaru poridil dost levne (4-5t). osobne mam tu 17-70 a jsem s ni spokojeny.

Já tu sigmu mám také a za mě ne. Po třech letech odešla stabilizace - vyřešeno v záruce. Po dalších třech letech to začíná znovu, oprava v AWH je z cca 3000,-. Projevuje se to tak že skáče obraz, objektiv uvnitř mlátí a to někdy i při vypnutém tlačítku stabilizace. Velký problém při natáčení videa, to je mi naštěstí jedno. V opravně mi říkali že je to normálka, časem se prý ochodí páskový vodič a začne to zlobit. Jinak sigma na takové focení na výletech apodobně je OK. Rozsah fajn, světelnost také, provedení. Sem tam zaostří jinam (preferuje přeskočit "za objekt", ale nic dramatického. (Mám to na 60D). Tak teď pomalu řeším čím ji nahradit ...
kamil_m2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Koren3 7. 6. 2016 07:11

Super uz tom mam alespon trochu jasno. Moc dekuji vsem za jejich prispevky.
Koren3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Shoehardt R. 7. 6. 2016 08:20

ja mam verzi bez OS. o problemech s OS jsem uz slysel, diky za potvrzeni (aspon vim, cemu se i do budoucna vyhybat - OS sigmam.))
Shoehardt R.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vanhouten 22. 6. 2016 10:32

docela se divím, že tady nepadl Tamron 17-50 f2.8 ať už ve stabilizované nebo nestabiliované verzi. Jestli to nemá na profi focení, tak na fotky do rodinného alba si myslím, že to je velice dobré sklo za velmi dobré peníze.
Ryzen 7 5700X + Fera3+Arctic F12 | Gigabyte B450 Aorus Elite V2 (rev 1.0) | Kingston FURY Renegade 32GB 3600MHz CL16 | Gigabyte RTX 4070 Windforce OC | WD Blue SN550 M.2 PCIe NVMe | Toshiba P300 3 TB | Corsair RM650x | Fractal Design Define XL R2
vanhouten
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 22. 6. 2016 15:05

Ja pouzivam ako zakladak 15-85 USM a pokial to chces vyuzivat na krajinu a rodinu, pride mi to ako dobra volba. Jednak tam mas slusny rozsah a jednak je tam dost siroky koniec. Problem ale je, ze snad kazdy trpi na BF/FF a 760D myslim nema moznost vykadit to v tele.
Fidko
Pokročilý

Předchozí stránka