Zkušenost s Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC

Diskuze o objektivech, filtrech a předsádkách

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Mirek III 7. 1. 2016 09:14

Zdravím, máte někdo z vás osobní zkušenost s tímto objektivem? Zajímá mne především, jestli je opticky lepší než jeho předchůdce bez stabilizace. Zahraniční testy jsou spíš neutrální, u nás jsem test nenašel. Dík.
Mirek III
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 7. 1. 2016 10:43

http://www.digimanie.cz/recenze-megates ... ktivu/3771

ale 18-200 vc tam není, jenom bez VC a 18-270 PZD
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mirek III 7. 1. 2016 10:47

To je jeho předchůdce bez stabilizace a s jinou konstrukcí. Zajímá mne tento: http://www.tamron-objektivy.cz/objektiv ... 39745.html
Mirek III
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 7. 1. 2016 11:13

No tak to nevím, každopádně jestli to chceš na Canon, tak bych preferoval třeba z bazaru 18-135 STM - tichý rychlík. Při rozsahu 18-200 musíš počítat i s poměrně velkou pravděpodobností horších optických kvalit a téměř s jistotou decentralizovaného objektivu - tzn jedna strana snímku bude ostrá, druhá mizérie.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mirek III 7. 1. 2016 12:08

Canon 18-135 STM ni nepřijde moc přesvědčivý, byl v mém výběru. http://www.lenstip.com/452.12-Lens_revi ... shots.html
Nehledě na to, že je dražší než ten Tamron. Je mi jasné, že u takových objektivů je spousta kompromisů. Divné je, že Tamron nikdo v ČR odborně nerecenzoval...
Mirek III
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 7. 1. 2016 13:14

Je to turisticky objektiv, ktory sa kupuje kvoli rozsahu a nie kvalite - navyse su vsetky moderne kusy relativne podobne a recenzii je dost v zahranici, tak naco este aj tu, ked je trh plny inych, zaujimavejsich kuskov?
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 7. 1. 2016 13:46

Mirek III píše:Canon 18-135 STM ni nepřijde moc přesvědčivý, byl v mém výběru.

18-135 STM mají snad v každém foto obchodu, vyzkoušej a uvidíš. Jestli tě zklamal, tak na ten Tamron rovnou zapomeň.

další test 18-135 http://www.photozone.de/canon-eos/776-c ... _3556stmis
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 7. 1. 2016 14:17

Na Canon by som iny cestovny travelzoom ako 18-135 STM neuvazoval. Podla mna je najlepsi z tychto dlhych 18-cosi (Nikon je horsi , Pentax nanic). A k tomu 18mpix telo s vyrezom imho staci. A prislusny test viz. reign prispevok.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomas012 7. 1. 2016 22:22

Zkoušel jsem ho chvilku s D300s. Lákal mě jako výletní sklo rozsahem. Ale nakonec jsem upřednostnil kvalitu výstupu a nešel do něj. Možná, za ty peníze, kdybych měl mít jen jedno sklo. Ale takhle je radši budu prohazovat. Měkčí kresba, pomalejší. Srovnávám se skly N16-85VR, N70-300VR, N18-55VRII. Mmch, nejvíc používám ten nový skládací N18-55VRII. Malý, za pár korun, skladný, ostrý, na moje účely i dostatečně rychlý.
tomas012
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirek III 8. 1. 2016 09:17

Konečně osobní zkušenost.Mluvíš doufám o tom novém (loňském) typu se stabilizací. Že je měkčí je asi jasné, spíš se mi jedná o jeho celkovou použitelnost jako jediného objektivu na Canon 450d.
Mirek III
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vormen 8. 1. 2016 10:40

mně by rozhodně odradil bajonet v plastu. a pokud bych volil jeden univerzál, tak raději tu poslední Sigmu.
vormen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomas012 8. 1. 2016 12:09

Mirek III: Samozřejmě mluvím o tom nejnovějším, loňském. A jak už jsem psal výše, kdybych musel mít jen jedno sklo, tak za ty peníze asi jo, ale takhle budu raději měnit lepší skla.
tomas012
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirek III 8. 1. 2016 14:17

Vormen: Jistě, bajonet z plastu o něčem hovoří, *****. Na druhou stranu, když se objektiv mění minimálně, vadit to nemusí. A to se u turistického objektivu asi předpokládá.
Mirek III
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 1. 2016 15:43

Plastový bajonet - pokud je kovový uchycen šrouby v plastovém dílu, při kolizi vznikne větší škoda, než je výměna bajonetu. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vormen 8. 1. 2016 18:50

a co třeba namáhání bajonetu při uchopení foťáku za objektiv. u takhle velkýho objektivu se to už vybízí. jeden Nikon s plastem mám a na d7200 už mám o bajonet ovavy. Poškození objektivu neřeším, protože z plastu mají bajonet ty nejlevnější skla, ale spíš bych se bál toho kousku plastu co bude volně ve foťáku. u Nikonu ten bajonet vydrží dost, to už je odzkoušeno, ale co ten Tamron bude dělat nikdo neví. Sám jsem zajásal při uvedení toho Tamrona, ale jak jsem viděl bajonet, tak nadšení opadlo. Už i Nikon nechal plast jen na 18-55 a 18-140 je kov.
vormen
Návštěvník

Další stránka